Scurte perioade de post sunt in unele cazuri la fel de eficiente ca si chimioterapia in lupta impotriva unor forme de cancer

Scurte perioade de post sunt in unele cazuri la fel de eficiente ca si chimioterapia in lupta impotriva unor forme de cancer la soareci, arata un studiu american publicat pe 8 (februarie), scrie Le Monde (8 februarie). Postul a putut trata eficient majoritatea cancerelor la animalele de laborator, inclusiv a tumorilor canceroase provenite din celule umane, subliniaza…

Citește mai departe

O mare parte a produselor obtinute din agricultura ecologica, 70 – 80%, a fost destinata exportului

Sectorul agriculturii ecologice a fost, in anul 2011, intr-o dinamica ascendenta, cu un ritm mediu ponderat de crestere anuala de 23 %. Potrivit site-ului de specialitate recolta.eu, anul anterior, suprafata cultivata in sistem de agricultura ecologica a fost de aproape 300.000 ha, (fata de 260.000 ha, in 2010), din care suprafata cultivata pe teren arabil…

Citește mai departe
Sfecla rosie izvor de vitamine si minerale

Sfecla rosie consumata zilnic ajuta la normalizarea nivelului grasimilor din sange, combate anemia si impiedica dezvoltarea tumorilor

Sfecla rosie consumata zilnic ajuta la normalizarea nivelului grasimilor din sange, combate anemia si impiedica dezvoltarea tumorilor, sustin specialistii americani de la o prestigioasa Universitate din Statele Unite ale Americii. Sfecla rosie este considerata un aliat imbatabil impotriva gripei, datorita continutului de vitamine cu puternic efect antioxidant (A,C, E) si minerale, precum magneziu, potasiu, zinc,…

Citește mai departe

Consumul de rosii proaspete scade riscul de aparitie al bolilor cardiovasculare si cu unele tipuri de cancer

Studiile au corelat consumul de rosii proaspete cu un riscmai scazut de boli cardiovasculare si cu unele tipuri de cancer. Acest efect este pus pe seama unor substantebenefice continute de rosii. Licopenul Este ubstanta care da culoarea specifica rosie, avandefecte antitumorale in cancerul de prostata, pancreas,vezica urinara, cervical etc. Studiile sunt, insa, la inceputsi rolul sau exact nu este sigur. Studiile au aratat calicopenul se comporta ca un antioxidant, explicand rolulsau in protectia impotriva cancerului. Acest compus estefoarte bun si pentru inima, impotriva bolilor cardiovasculare, ajutand si in prevenirea cancerului. Inplus, studiile, desi inca la inceput, au descoperit ca licopenul ar putea contribui si la scaderea niveluluicolesterolului. Care sunt cifrele din rosii? O rosie de marime medie are aproximativ 22 de calorii si 1,5 grame de fibre. Este o sursa importantade potasiu, vitamina C, vitamina A si vitamina E. In plus, rosiile nu contin aproape deloc grasimi, un gram de proteine si aproximativ 4 grame de carbohidrati.

Citește mai departe
Incotro? De la porcii fara colesterol la vin ecologic

Producatorii de vin organic (ecologic) vor putea sa foloseasca, incepand cu recolta din 2012, termenul de ‘vin bio’ pe etichetele lor

Producatorii de vin organic (ecologic) vor putea sa foloseasca, incepand cu recolta din 2012, termenul de ‘vin bio’ pe etichetele lor, conform noilor norme comunitare elaborate de Comitetul permanent pentru agricultura ecologica (SCOF), transmite miercuri Comisia Europeana intr-un comunicat. Conform noului regulament, care va fi publicat in Jurnalul Oficial in saptamanile viitoare, etichetele care vor…

Citește mai departe

Fostul si actualul ministru al agriculturii au lucrat in trecut cu compania americana Monsanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetic

Deputatul democrat-liberal Stelian Fuia, propus pentru functia de ministru al Agriculturii, a lucrat in trecut pentru Monstanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetice. Si ministrul interimar al Agriculturii, Valeriu Tabara, a colaborat cu compania americana. Ministrul interimar al Agriculturii si omul propus sa preia acest post au ceva in comun: amandoi au lucrat…

Citește mai departe

Consumul frecvent de bauturi racoritoare cu acid creste riscul imbolnavirii de astm si boli respiratorii

Consumul frecvent de bauturi racoritoare cu acid creste riscul imbolnavirii de astm sau al dezvoltarii unei alte boli cronice care afecteaza respiratia, arata un studiu al oamenilor de stiinta australieni. Cercetatorii de la Adelaide University (Australia), au monitorizat starea de sanatate si consumul de bauturi racoritoare a aproape 17.000 de persoane, cu varsta de peste…

Citește mai departe

Aditivii sintetici din semipreparatele din carne raman in organism chiar si zece ani, pentru ca tubul digestiv nu le poate digera

Aditivii sintetici din semipreparatele din carne raman in organism chiar si zece ani, pentru ca tubul digestiv nu le poate digera. Consumul anual de mezeluri in Romania este de aproximativ zece kilograme pe cap de locuitor, ceea ce inseamna ca, in fiecare zi, un roman mananca cam 28-30 de grame de produse din carne. Anul trecut,…

Citește mai departe
Organismele Modificate Genetic in Romania: Import?m ?i mânc?m, dar nu producem

Monsanto a intrat la Guvernare – Coalitia pentru Mediu ia pozitie fata de numirea lui Stelian Fuia ca Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Coalitia pentru Mediu din Romania isi exprima profunda ingrijoare fata de recenta nominalizare a lui Stelian Fuia, pentru functia de ministru al agriculturii. Principalul motiv al ingrijorarilor se refera la indelungata sa cariera in cadrul companiei Monsanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetic la nivel mondial. Extras din prezentarea lui Stelian Fuia[1]: “Manager…

Citește mai departe

O lamaie = Vitamina C, vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon

Dintre toate citricele existente pe piata, lamaia este cea mai importanta sursa de substante nutritive, atat de necesare organismului, mai ales in aceasta perioada rece. Vitamina C, vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon, toate acestea se gasesc din belsug in lamaie. Consumata dimineata, ca atare sau sub forma de suc,…

Citește mai departe

Magazinul Cosul Taranesc din Cluj se muta online si pe distributia la domiciliu

Primul magazin de profil din oras, Cosul Verde, s-a inchis in urma cu o luna, iar unitatea Cooperativei Cosul Taranesc isi va inceta activitatea in aceste zile. Magazinul Cosul Taranesc va trage obloanele in aceasta saptamana / foto V.G. Proprietarii acestor magazine motiveaza renuntarea prin reducerea consumului, cheltuielile prea mari de intretinere sau lipsa de…

Citește mai departe

Sucevenii s-au plans de poluare si depozitarea haotica a deseurilor

Agentia pentru Protectia Mediului Suceava a primit, pe toata durata anului trecut, 42 de petitii, declara directorul executiv Vasile Osean. „Deoarece institutia noastra nu are atributii de control in teritoriu si de sanctionare a eventualelor nereguli pe linie de protectie a mediului, 28 dintre petitii au fost redirectionate catre alte institutii abilitate in acest sens”,…

Citește mai departe

Emisiile de CO2 ameninta viata din oceane

Oceanele si atmosfera sunt strans legate intre ele si impreuna formeaza componenta cea mai dinamica a sistemului climatic. De asemenea oceanul joaca un rol fundamental in schimbarile climatice prin intermediul ciclului carbonului care are rol in mentinerea vietii pe pamant precum si mentinerea stabila a climei. Studiile din ultima perioada, bazate pe masuratori si informatii…

Citește mai departe

Voluntarii Clubului IMPACT 4 YOU de la Grupul Scolar Economic de Turism Iasi in Proiectul „Inima de copil”

In perioada 20 ianuarie – 1 aprilie, voluntarii Clubului IMPACT 4 YOU  desfasoara activitati in cadrul proiectului „Inima de copil”. Partenerii implicati in proiect sunt: Fundatia Noi Orizonturi; Crucea Rosie, Iasi; Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Iasi; Grup Scolar Economic de Turism, Iasi;  Asociatia „Voie Buna” Iasi; Biserica „Izvorul Tamaduirii” Nicolina, Iasi; Biserica „Sf. Nectarie”, Alexandru…

Citește mai departe

Petitie: Salvati Radautiul de poluarea Egger

Petitia poate fi semnata aici, reproducem mai jos textul petitiei, de Dorina Lupu Salvati unul dintre cele mai frumoase colturi de Romania traditionala de poluarea unei companii austriece iresponsabile. O companie careia nu-i pasa de oameni si de sanatate si de natura. Vrea sa produca la Radauti, formaldehida, o susbstanta cancerigena. Taie toate padurile patriei noastre…

Citește mai departe

Tehnologia de crestere ecologica a gainilor ouatoare in sistem ecologic

Tehnologia de crestere ecologica a gainilor, tine seama de exigentele sporite ale zootehniei ecologice. Produsele alimentare certificate ecologic nu trebuie sa contina: urme de substante chimice; pesticide, antibiotice, hormoni, metale grele. Trebuie respectate cu strictete anumite conditii privind: alegerea locului; amenajarea adapostului; furajarea; conversia; prevenirea bolilor; inspectia si certificarea produselor. Alegerea locului. Daca dorim sa…

Citește mai departe

Tocaturile, carnea de vita, cea de porc si legumele gatite prea mult pot cauza boli maligne

Tocaturile, carnea de vita, cea de porc si legumele gatite prea mult pot cauza boli maligne. Si arderea lor este extrem de nociva. Mancarurile prajite sau arse ar trebui sa fie excluse in totalitate din ali­men­tatie, din cauza efectelor nocive pe care le au pe termen lung. „Grasimile preparate termic produc diversi compusi toxici, considerati…

Citește mai departe

Nucile si fructele de padure ne ajuta sa mentinem creierul intr-o stare excelenta

Care sunt alimentele ce ne ajuta sa mentinem creierul intr-o stare excelenta? Sunt destul de multe, cum ar fi: nucile, ceaiul, fructele de padure si altele. Mai jos vom vorbi putin despre fiecare in parte.   Nucile Consumul de nuci revitalizeaza functiile cognitive si motoare. Contine un compus de acid alfa-linoleic si alti polifenoli, care actioneaza…

Citește mai departe

Baut in cantitati prea mari, ceaiul verde poate afecta oasele, scazandu-le densitatea

Baut in cantitati prea mari, ceaiul verde poate afecta oasele, scazandu-le densitatea, se arata intr-un studiu american efectuat pe soareci. Studii anterioare, de origine japoneza, au demonstrat ca ceaiul verde, consumat cu regularitate, reduce riscul de boli cardiovasculare si protejeaza persoanele obeze impotriva steatozei hepatice (ficatul gras). Totusi, pe langa efectele benefice, ceaiul verde se…

Citește mai departe

Fructele de merisor, alaturi de afine, sunt printre cele mai benefice fructe de padure

Vedete in special in regiunile nordice, fructele de merisor, alaturi de afine, sunt printre cele mai sanatoase fructe de padure. Sunt bogate in substante antiinfectioase, precum vitamina C, care le confera proprietati curative imbatabile. Fie ca sunt consumate proaspete sau uscate, fructele de merisor sunt o mina de sanatate pe care nu ai voie sa…

Citește mai departe

Consumul de fructe, legume, nuci, lactate degresate si cereale integrale previne formarea calculilor renali

Mancarea sanatoasa previne formarea calculilor renali, spun cercetatorii americani, care ne indeamna sa consumam cat mai multe fructe, legume, nuci, lactate degresate si cereale integrale si sa limitam consumul de sare, bauturi indulcite si carne rosie sau procesata. Calculii renali, pietrele la rinichi in limbaj popular, sunt asociati cu un risc crescut de diabet, greutate…

Citește mai departe
Fumatul duce la cancer pulmonar, infarct, insuficien?? respriatorie, dar si Alzheimer

Fumatul duce la cancer pulmonar, infarct, insuficienta respriatorie, dar si Alzheimer

Consecintele nefaste ale tabagismului nu se limiteaza la cancer pulmonar, infarct si insuficienta respriatorie. Mai nou, au fost publicate studii care indica faptul ca fumatorul este expus unui risc crescut de a suferi de maladia Alzheimer. Ultimul in aceasta serie este studiul publicat pe site-ul Archives of General Psychatry care releva ca tabagismul cronic accelereaza declinul…

Citește mai departe

Zaharul este considerat la fel de periculos pentru sanatate ca fumatul sau consumul de alcool

Zaharul este considerat la fel de periculos pentru sanatate ca fumatul sau consumul de alcool, se arata intr-un studiu. Astfel potrivit oamenilor de stiinta, consumul de zahar in exces ar putea favoriza aparitia unor boli netransmisibile precum hipertensiunea, diabetul sau cancerul. Autorii studiului sunt de parere ca in ultimii ani situatia s-a agravat, de aceea…

Citește mai departe
Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Daca va este teama de alimentele pline de pesticide si E-uri, le puteti incerca pe cele eco sau cumparati de la tarani

Daca va este teama de alimentele pline de pesticide si E-uri, le puteti incerca pe cele eco, din supermarketuri. O alta varianta pot fi achizitiile directe de la tarani, in baza unor comenzi ferme. Medicii sunt de acord la unison ca alimentele naturale sunt cele mai sanatoase: carne de gaina din curtea bunicii, hranita cu…

Citește mai departe
Agricultura ecologica va beneficia, in urmatorii 7 ani, de peste 200 mil. euro fonduri europene

Conferinta – Promovarea solutiilor sustenabile pentru agricultura romaneasca

Conform angajamentului facut, de promovare a solutiilor sustenabile pentru agricultura romaneasca, proiectul AgroManager a organizat, in perioada 1-2 februarie 2012, conferinta Dezvoltare Durabila – Cod de bune practici agricole si de mediu. Aceasta a avut loc la sediul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti. In cele doua zile, fermieii au beneficiat de…

Citește mai departe

Conferinta Dezvoltare Durabila – Cod de bune practici agricole si de mediu

Conform angajamentului facut, de promovare a solutiilor sustenabile pentru agricultura romaneasca, proiectul AgroManager a organizat, in perioada 1-2 februarie, conferinta Dezvoltare Durabila – Cod de bune practici agricole si de mediu. Aceasta a avut loc la sediul Universitatii de Stiinte Agricole si MedicinaVeterinara (USAMV) Bucuresti. In cele doua zile, fermieii au beneficiat de prezenta unei echipe de consultanti danezi, care le-au…

Citește mai departe
Cel mai sumbru scenariu al unui specialist oncolog: ,,Apocalipsa ar putea veni prin cancer”

4 februarie – Ziua mondiala contra cancerului – OMS: 30% din cazuri ar putea fi evitate prin schimbarea stilului de viata

Aproximativ 30% din totalul cazurilor de cancer de pe mapamond ar putea fi evitate prin schimbarea stilului de viata, au anuntat reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), vineri, cu o zi inainte de Ziua mondiala contra cancerului. OMS: Aproximativ 30% din cazurile de cancer ar putea fi evitate prin schimbarea stilului de viata (Imagine: Viorel…

Citește mai departe

Targ de produse traditionale si ecologice la Real Cluj-Napoca

Pentru a incuraja productia locala si a avea cat mai multe produse romanesti pe rafturile magazinelor, real,- a lansat anul trecut programul „Produceti Romaneste, Vindem Romaneste”. In ciclul acestui program, de vineri pana duminica inclusiv (3-5 februarie 2012), real,- Hypermarket organizeaza un targ de produse traditionale si ecologice sub genericul „Savoarea gustului de odinoara”, cu…

Citește mai departe

Interviu cu Tracy Worcester, activista de mediu, realizatoarea filmului documentar „Afacerea cu porci”

Ferma de porci detinuta de compania americana Smithfield in judetul Timis face parte dintre afacerile criticate de activista de mediu Tracy Worcester in filmul documentar „Pig Business”, promovat zilele acestea si in Romania. Documentarul este rezultatul a patru ani de cercetari in tari precum Marea Britanie, SUA, Polonia sau Romania si prezinta culisele fabricarii la…

Citește mai departe

Consumul zilnic al bauturilor dietetic acidulate creste riscul producerii atacului de cord

Consumul zilnic al bauturilor dietetice acidulate creste riscul producerii atacului de cord si a accidentelor vasculare cerebrale, releva noi cercetari. Bauturile dietetice acidulate cresc riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare O singura doza de bautura dietetica acidulata, consumata zilnic, este de ajuns pentru a cresre riscul aparitiilor unor afectiuni cardiace si hepatice, avand totodata capacitatea de a…

Citește mai departe