Planta ce con?ine de 17 ori mai mult calciu decât laptele. Cercet?torii sunt uimi?i: “Este un miracol al naturii”

Planta ce contine de 17 ori mai mult calciu decat laptele. Cercetatorii sunt uimiti: “Este un miracol al naturii”

Moringa oleifera este detinatorul recordului mondial pentru cel mai mare continut de antioxidanti. Per gram, acesta are aproximativ cu 50% mai multi antioxidanti decat Acai Berries. Antioxidantii contribuie din plin la prevenirea bolilor degenerative cauzate de inaintarea in varsta. Moringa a fost folosit in medicina pentru a preveni si pentru a trata peste 300 de…

Citește mai departe
Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Fiecare anotimp aduce cu sine probleme specifice sanatatii, afectiuni si inconveniente tipic sezoniere. Insa, totodata, fiecare anotimp ofera si solutii pentru imbunatatirea starii generale a organismului, intaarirea sistemului imunitar si redobandirea vitalitatii. Si cu atat mai mult, vara este sezonul ideal pentru a profita de remediile naturale pe care fructele si legumele acestui sezon le…

Citește mai departe

Antioxidantii sunt periculosi pentru sanatate? Un studiu recent contrazice tot ce se stia pana acum

Din dorinta de a fi cat mai sanatosi, multi oameni cumpara si consuma foarte des vitamine si antioxidanti, substante considerate foarte bune pentru a incetini imbatranirea organismului. Un studiu recent contrazice aceasta veche teorie. De multi ani, medicii sustin ca radicalii liberi din aerul poluat ataca membranele celulelor si pot duce la mutatii cancerigene, la…

Citește mai departe

Nanotehnologia ar putea transforma arbustii in generatoare masive de energie

Nanotehnologia ar putea transforma arbustii in generatoare masive de energie sau in senzori pentru explozibili. Plantele sunt foarte valoroase: sunt folosite in alimentatie, sunt transformate in carburanti, emit oxigenul in aer si, datorita frumusetii lor, au rol decorativ. In prezent, o echipa de cercetatori de la MIT si-a propus sa intensifice utilitatea plantelor prin adaugarea…

Citește mai departe
Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Capsunile si ciresele, cele mai gustoase “medicamente” de sezon

Dulci si foarte gustoase, ciresele si capsunile sunt fructe sarace in calorii, insa extrem de bogate in antioxidanti pentru contracararea efectelor radicalilor liberi si in prevenirea bolilor canceroase, vitamina C benefica pentru piele si cu efect antiinflamator, vitamine din complexul B pentru energizarea organismului, magneziu pentru ameliorarea starilor de oboseala si a depresiei, melatonina utila…

Citește mai departe

Beneficiile sucului de sfecla rosie

Sfecla rosie este unul dintre cele mai sanatoase alimente existente. Cu surse abundente si unice de fitonutrienti, cum ar fi betalaina si vulgaxantina, antioxidanti precum manganul si vitamina C, sfecla ofera mai mult decat culoare. Acesti fitonutrienti au proprietati antioxidante, anti-inflamatorii si detoxifiante. Studiile stiintifice recente au dovedit faptul ca sfecla reduce cresterea celulelor tumorale…

Citește mai departe

Cele mai bune antibiotice naturale si antivirale

Sir Alexander Fleming a descoperit puterea antibacteriana a mucegaiului in Penicillium notatum in 1928. Chiar daca si-a dovedit eficienta in distrugerea stafilococului auriu ( Staphylococcus aureus) si alte bacterii nocive, industria farmaceutica a renuntat incetul cu incetul la recompensa oferita de natura, venind cu multe alte inventii – cosmarul anitibioticelor moderne, care cauzeaza la fel…

Citește mai departe
Fitonutrien?ii ?i beneficiile lor

Fitonutrientii si beneficiile lor

Cand vorbim despre alimente si compozitia lor, de cele mai multe ori ne gandim la calorii, glucide, proteine, lipide, vitamine, minerale si, eventual, fibre. Cu toate acestea, alimentele contin si alte substante, cu activitate foarte importanta pentru organismul nostru, numite, generic, substante functionale sau compusi biologic activi, carora a inceput sa li se acorde atentie…

Citește mai departe

Proprietatile curative ale dovleacului

  Dovleacul, dincolo de gustul minunat si de aroma miresmata pe care le are, poate oferi organismului nostru numeroase beneficii nutritionale. Coaja groasa si de culoare galben-portocalie este principalul indiciu al cantitatii mari de antioxidanti si beta-caroten pe care le contine. Dovleacul a inceput sa fie folosit inca de acum cateva milenii drept remediu impotriva…

Citește mai departe

Afinele au primit din partea medicilor distinctia de „Cel mai bun produs anti-imbatranire”

Afinele sunt fructele cele mai utile pentru om, o adevarata comoara de vitamine si minerale valoroase. Afinele pot fi folosite nu doar pentru a consolida sistemul imunitar dar, de asemenea, pentru a incetini procesul de imbatranire. In primul rand, afinele sunt bogate in antioxidanti – substante care absorb radicalii liberi nocivi din organism. Astfel, aceste…

Citește mai departe

Beneficiile prunelor

Au o aroma incantatoare, se gasesc peste tot si sunt surse excelente de vitamine in aceasta perioada a verii. DA, despre prune este vorba! Gustul placut, textura suculenta si caloriile reduse fac ca prunele sa fie o gustare minunata de vara, cu beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru papilele gustative. Descopera care sunt beneficiile…

Citește mai departe

Alimentele care stimuleaza creierul

Dieta influenteaza sanatatea creierului si procesele cognitive. Anumite alimente pot imbunatati memoria, atentia si capacitatea de a invata, anunta Prevention Magazine. Studiul -Prevenirea – noua strategie a creierului- a fost publicat de doctorul Cynthia Green, director al programului de imbunatatire a memoriei de la Facultatea de Medicina din New York. Printre alimentele recomandate se numara…

Citește mai departe
Ce se întâmpl? dac? m?nânci cirese

Capsunele si ciresele ne mentin tineri

Stresul, poluarea si alimentatia dezechilibrata contribuie la accelerarea procesului de imbatranire. Totusi, poti lua masuri impotriva acestui fenomen ireversibil cu ajutorul unor alimente cu efecte miraculoase. Revista „Click! pentru femei“ iti spune care sunt acestea. Capsunele asigura necesarul de vitamina C Bogate in vitamine (C, B si K), dar si in minerale (calciu, fier si…

Citește mai departe

Rosiile violet, modificate genetic, contin un compus bogat in antioxidanti

Rosiile pot fi astfel „prelucrate”, incat sa-si pastreze prospetimea un timp indelungat, arata un studiu al cercetatorilor de la John Innes Centre din Norwich, Marea Britanie, citat de Daily Mail. Potrivit rezultatelor unui studiu asupra tomatelor, rosiile violet, modificate genetic, contin un compus bogat in antioxidanti – numit antocianina -, care prelungeste durata de viata…

Citește mai departe
Fasolea neagr? cre?te poten?a, iar ciupercile negre au propriet??i antitumorale. 8 alimente negre care fac minuni pentru s?n?tate

Fasolea neagra creste potenta, iar ciupercile negre au proprietati antitumorale. 8 alimente negre care fac minuni pentru sanatate

Culoarea neagra a produselor alimentare este data de antocianine, pigmenti vegetali ce au un rol important in reducerea predispozitiei catre diabet, boli cardiace sau cancer. Mai mult decat atat, alimentele negre sunt infinit mai bogate in antioxidanti, gratie continutului superior de pigment intens. Gasiti mai jos toate argumentele necesare pentru a introduce in dieta alimente…

Citește mai departe