De ce consumul zilnic de antioxidanti este vital pentru sanatate

Diferentele bruste de temperatura care survin la schimbarea anotimpurilor solicita corpului un efort de adaptare. Acesta dureaza aproximativ doua saptamani, timp in care intervine dereglarea metabolismului, iar slabirea fizica duce la o scadere a sistemului imunitar. In aceste momente, principalii dusmani ai organismului sunt radicalii liberi, care pot fi combatuti doar cu ajutorul antioxidantilor. Actiunea…

Citește mai departe

Nu luati multivitamine daca aveti cancer

Desi se crede ca ofera protectie impotriva cancerului, aceste suplimente pot face mai mult rau decat bine Pacientii cu cancer, in faze avansate isi pot sabota propriul tratament, fara sa-si dea seama, luand multivitamine care contin antioxidanti, avertizeaza omul de stiinta Jame Watosn, castigator al Premiului Nobel. Suplimentele alimentare care contin antioxidanti ca vitamina A,…

Citește mai departe

Doctorul Watson contrazice parere generala, potrivit careia alimentele „minune” lupta impotriva cancerului

Laureatul Nobel James Watson atrage atentia asupra produselor pe care oamenii le folosesc pentru a preveni aparitia sau dezvoltarea celulelor canceroase, spunand ca s-a dovedit ca acesta pot sa ajute maladia in loc sa o distruga. Doctorul Watson contrazice parere generala, potrivit careia alimentele „minune”, precum afinele, broccoli, semintele goji, kiwi, batatele sau ceaiul verde…

Citește mai departe

Antibioticele naturii, leacuri magice pentru trup si suflet

Antibioticele naturale sunt mult mai usor asimilate de organism, nu produc distrugeri, ci ajuta sistemul imunitar in lupta sa impotriva microbilor care afecteaza corpul. Usturoiul contine o multime de antioxidanti care distruge bacteriile si radicalii liberi din sange, protejand eficient sistemul imunitar. Ceapa este un antibacterian foarte eficent. Pana la descoperirea penicilinei, primul antobiotic realizat…

Citește mai departe
Beneficiile nebanuite ale perelor

Perele dau energie organismului

Bogate in fibre alimentare, vitamine, minerale si antioxidanti, perele sunt extrem de sanatoase pentru organism, pe care il protejeaza de numeroase afectiuni. Perele sunt fructe cu un continut ridicat de fibre alimentare, cupru, potasiu, fosfor si vitamina C. In plus, mai contin si vitaminele A, B1, B2, E, acid folic, calciu, magneziu, sodiu, fier, clor…

Citește mai departe
Goji – efecte benefice ?i contraindica?ii

Fructele goji te apara de boli. Afla cum sa le incluzi in dieta ta zilnica

Numit si fructul longevitatii, goji este recunoscut ca fiind un superaliment cu multiple beneficii pentru sanatate. Afla ce efecte bune are si cum sa-l folosesti in alimentatie. Deoarece abunda in proteine, vitamine (A, C, B1. B3, B5), minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu, seleniu, zinc), fibre, aminoacizi, fructele goji au multe efecte benefice pentru organism: –…

Citește mai departe

Extractul de afine este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta

Un popular supliment alimentar, extractul de afine, este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta. Bogate in antioxidanti cunoscuti sub numele de antocianine, afinele ajuta la mentinerea tensiunii arteriale sub control prin stimularea sanatatii vaselor de sange. Desi cercetarile privind utilizarea extractului de afine in tratamentul hipertensiunii arteriale sunt foarte limitate, un studiu experimental…

Citește mai departe

Sfecla rosie, arma secreta in lupta impotriva cancerului

Sfecla rosie este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, vindeca anemia, curata sangele, previne si combate leucemia, dar si alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteriala, este un adevarat energizant natural si detoxifica ficatul. Iata doar cateva dintre efectele miraculoase ale uneia dintre cele mai banale legume: sfecla rosie. Practic, atunci cand vorbim de…

Citește mai departe
Strugurii si vinul rosu contribuie la arderea grasimilor

Beneficiile vinului rosu – previne cancerul, scade nivelul colesterolului si impiedica ingrasarea

Daca pana nu demult se credea ca vinul rosul este bun doar pentru prepararea vanatului si pentru a incalzi atmosfera in timpul unei intalniri romantice, specialistii au aratat ca licoarea are si multiple beneficii pentru sanatate. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Complutense din Madrid, vinul rosu poate scadea nivelul colesterolului din…

Citește mai departe

Vinul rosu previne cancerul, scade nivelul colesterolului si impiedica ingrasarea

Daca pana nu demult se credea ca vinul rosul este bun doar pentru prepararea vanatului si pentru a incalzi atmosfera in timpul unei intalniri romantice, specialistii au aratat ca licoarea are si multiple beneficii pentru sanatate. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Complutense din Madrid, vinul rosu poate scadea nivelul colesterolului din…

Citește mai departe

Sanatatea din nuci

Nucile reprezinta o sursa bogata de energie si contin nutrienti, minerale, vitamine si antioxidanti care sa ne ajute in lupta cu radicalii liberi. Bogate in acizi grasi mononesaturati (poate cele mai bogate alimente in acizi grasi) , acid oleic, omega-3 acizi grasi esentiali, acidul li­no­leic, acid alfa-linolenic (ALA) si acizi arahidonic. Asta inseamna pen­tru noi…

Citește mai departe

Plante decorative cu proprietati medicinale

GUTUIUL JAPONEZ (Chaenomeles japonica ‘Cido’) Este un arbust spinos vesnic verde, cu inflorire spectaculoasa si cu fructe foarte valoroase datorita continutului foarte mare de vitamina C (care depaseste chiar cantitatea de vitamina C al lamiilor). Arbustul este cunoscut si sub denumirea populara de „lamaia nordului”. Se cultiva in locuri semiumbroase, in apropierea gardurilor si, fiind…

Citește mai departe

Matasea de porumb, leac pentru rinichi

Matasea de porumb este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri ca fiind un bun diuretic natural. Are, de asemenea, proprietati antiinflamatorii si calmante, ajuta la eliminarea kilogramele in plus si a pietrelor de la rinichi, amelioreaza durerile premenstruale, rezolva afectiunile prostatei si alte numeroase alte probleme urinare. Matasea de porumb are in compozitia sa…

Citește mai departe

10 alimente care te fac o persoana mai desteapta

Consumul de mancaruri „pentru creier” nu numai ca te desteapta,dar iti imbunatatesc si memoria, abilitatile cognitive si sanatateagenerala a creierului. Ai auzit vreodata zicala „Esti ceea cemananci”? Iata cum anumite alimente iti influenteaza creierul sifunctiile sale. Alimentele naturale si medicamentele naturiste sunt mai puternicedecat orice alt medicament destinat prevenirii bolilor creierului. Eleasigura aportul necesar de…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

Painea bio din grau spelta asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale

Faina integrala contine de trei ori mai multe vitamine si de cinci ori mai mult calciu, magneziu, fosfor, comparativ cu faina alba. Totusi, faina integrala este un ingredient care nu ingrasa Avantajul painii ecologice consta in faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu produse chimice. Agricultura ECO foloseste cereale atent selectionate,…

Citește mai departe
Solu?ii din natur? care readuc p?rul la via??

Iti cade parul? Ai grija ce mananci!

Dieta dezechilibrata, saraca in vitamine si minerale, reprezinta un factor important care determina caderea excesiva a parului, afirma specialistii. Zilnic pierdem intre 50 si 200 de fire de par. Medicii dermatologi spun ca acest fapt este un fenomen normal, deoarece pierderea acestora ajuta la regenerarea podoabei capilare. Problema apare atunci cand parul este lipsit de…

Citește mai departe