Rosiile ecologice sunt bogate in antioxidanti

Nivelul de antioxidanti din tomatele organice este mai mare decat cel din legumele cultivate conventional, arata un studiu recent realizat de oamenii de stiinta spanioli. Rosiile, indiferent de provenienta lor, sunt bogate in antioxidanti din categoria polifenolilor, dar oamenii de stiinta de la Universitatea din Barcelona au constatat ca soiurile provenind din agricultura organica prezinta…

Citește mai departe

15 fructe benefice pentru sanatate

Superalimentele exista si le avem la indemana. Printre ele exista cateva superfructe pe care trebuie sa le manaci pentru ca sunt adevarate magazii cu vitamine, minerale si antioxidanti. Toate fructele sunt bune si necesare organismului, dar dintre toate, cateva sunt cu adevarat exceptionale scrie Health Yahoo. Murele contin zece antioxidanti, care sunt printre cei mai eficienti in…

Citește mai departe
Tratament ce reduce cu aproape 60% consumul de alcool, aprobat de Agen?ia Europeana pentru Medicamente

Consumul moderat de alcool duce la o viata longeviva

Pilonii unei sanatati exemplare: dieta, exercitii fizice si cocktail de capsuni. Sau poate nu. Dar nu este foarte departe de cum iti imaginezi. „Una dintre concluziile cele mai consistente in domeniul cercetarii nutritionale este ca un consum moderat de alcool poate imbunatati sanatatea si poate conduce la o viata longeviva”, conform profesorului de epidemiologie si…

Citește mai departe

Pepenele verde are rol de antiinflamator si anti-imbatranire

Pepenele verde este bun pentru sanatate datorita antioxidantilor, care ii ofera rol antiinflamator si anti-imbatranire. Continut bogat in antioxidanti – Este o sursa excelenta de vitamina C si o buna sursa de vitamina A, antioxidanti carotenoizi, licopen. Acesti antioxidanti puternici calatoresc prin corp neutralizand radicalii liberi, scrie eva.ro. O sursa buna de licopen – Pepenele…

Citește mai departe

Ciresele – beneficii pentru sanatate si viata lunga

Ciresele, fructe gustoase pe care omul le consuma de secole, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, astfel incat aduc multe beneficii sanatatii si sporesc longevitatea. CIRESELE: CONTINUT Cirestele contin: vitamine: betacaroten, vitamina C, vitamina PP, vitamina K, vitamine din complexul B; minerale: clor, sodiu, potasiu, magneziu etc; antioxidanti; substante active; 10 BENEFICII ALE CIRESELOR…

Citește mai departe

Ciocolata neagra previne aparitia infarcturilor si a accidentelor vasculare cerebrale

Ciocolata neagra previne aparitia infarcturilor si a accidentelor vasculare cerebrale. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea din Melbourne, Australia. Specialistii sunt de parere ca acest aliment ar trebui inclus in dieta persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare si prezinta un risc crescut de a se confrunta cu afectiunile…

Citește mai departe

Consumul de fructe de padure, indeosebi afine si capsune duc la prevenirea declinului mental

Cercetatorii au descoperit ca la femei, consumul de fructe de padure, indeosebi afine si capsune duc la prevenirea declinului mental aparut odata cu imbatranirea. Potrivit oamenilor de stiinta, continutul ridicat de flavonoide al acestor fructe poate incetini procesul de imbatranire a creierului. Flavonoidele sunt compusi antioxidanti care protejeaza impotriva unei game largi de boli. Cercetatorii…

Citește mai departe

Fructele – o parte importanta a unei diete sanatoase

Fructele reprezinta o parte importanta a unei diete sanatoase, si asta deoarece contin multe vitamine si minerale necesare dezvoltarii armonioase a corpului si mentinerii sanatatii. Mai mult de-atat, fructele contin o serie de antioxidanti care lupta eficient impotriva imbatranirii, protejeaza organismul de diferite boli si chiar ajuta la calmarea anumitor dureri. Tocmai de aceea, astazi…

Citește mai departe

Fructele inchise la culoare previn aparitia unor grave probleme de sanatate

Studiile recente au scos la iveala faptul ca fructele inchise la culoare previn aparitia unor grave probleme de sanatate, cum ar fi bolile hepatice, cancerul, anemia, osteoporoza, afectiunile cardiace sau degenerative, precum maladia Alzheimer, deoarece sunt foarte bogate in vitamina C si grupul de vitamine, B cu efect antiinflamator, antiimbatranire, antidiabetic si care, impreuna, actioneaza…

Citește mai departe

Culorile alimentelor

Mananca colorat! Acesta este cel mai recent sfat al nutritionistilor iar anotimpul cel mai potrivit  pentru a le urma indemnul – vara – tocmai se apropie. Mancarea colorata este o sursa inepuizabila de antioxidanti si substante nutritive. Iata cateva din culorile curcubeului care nu ar trebui sa lipseasca din farfurie. Rosu Culoarea rosie  indica prezenta…

Citește mai departe

Stii ce efecte terapeutice are ceapa?

Este leguma cea mai populara in bucataria romaneasca. Stiti ce virtuti terapeutice ascunde ea? Antibiotic natural, remediu in bolile cardiovasculare, factor al longevitatii … Si calitatile ei nu se opresc aici. Un remediu pentru reumatici Ceapa contine carbohidrati, intre 28 si 36 de calorii (la 100 de grame), cantitati importante de potasiu, calciu, fosfor, zinc,…

Citește mai departe

Matasea de porumb, cel mai puternic diuretic natural

Matasea de porumb, folosita din cele mai vechi timpuri pentru tratarea multor afectiuni, are proprietati diuretice, antiinflamatorii si calmante, elimina kilogramele in plus, amelioreaza durerile premenstruale, ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi, rezolva afectiunile prostatei si alte numeroase probleme urinare. La noi, matasea de porumb este socotita cel mai puternic diuretic natural. Matasea de…

Citește mai departe

Fasolea verde, leguma minune

Fasolea verde detine toate calitatile si beneficiile tuturor legumelor, oferind un numar neinsemnat de calorii. Aceasta leguma merita toate aprecierile noastre. Fasolea isi are originea in Peru, America de Sud. Europenii au incercat gustul fasolei verzi in secolul al XVI-lea ea raspandindu-se in toata Europa. Fasolea verde se recolteaza pana ce ea ajunge la maturitate,…

Citește mai departe

Supliment pe baza de struguri recomandat cardiacilor

Strugurii sunt o sursa inepuizabila de resveratrol, antioxidant ce are un efect mai puternic asupra organismului decat unele vitamine. Recent, pe piata farmaceutica din Romania s-a lansat un supliment pe baza de struguri, recomandat cardiacilor. Produsul este un antioxidant fabricat din extracte de seminte si pielita de struguri. „Suplimentul are indicatii multiple, de la profilaxia…

Citește mai departe
Doua pahare de suc de rosii pe zi intaresc oasele

Doua pahare de suc de rosii pe zi intaresc oasele

Oamenii de stiinta confirma efectele benefice ale consumului zilnic a doar doua pahare de suc de rosii asupra bolilor osoase. Ingredientul cheie este licopenul, antioxidant cunoscut in prezent pentru efectele sale in diminuarea riscului de cancer de prostata la barbati si pentru rolul sau de protectie impotriva bolilor cardiovasculare. Osteoporoza afecteaza doar in Marea Britanie aproximativ trei…

Citește mai departe

Fructe de vara, pentru tratarea anumitor afectiuni

Caisele Acestea contin vitaminele A, B1, B2, C si P, sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier si cupru. Actioneaza natural impotriva cancerului datorita substantei numita amigdalina care este foarte importanta in vindecarea acestuia. Mineralele si vitaminele din caise fortifica sistemului nervos, inlatura stresul, oboseala si depresia si da vigoare trupului. Zmeura Contine calciu, potasiu, fier,…

Citește mai departe

Cafeaua, sanatoasa in doze moderate

Antioxidantii din cafea stimuleaza capacitatea mentala, insa daca depasiti doza zilnica recomandata pot aparea efecte adverse. Mai multe studii care au evaluat impactul consumului de cafea asupra sanatatii au fost realizate in ultimii ani, iar rezultatele arata ca un consum moderat de cafea poate avea efecte benefice. Specialistii sustin ca, atata timp cat nu se…

Citește mai departe

Fructele si legumele nu ne apara de cancer

Consumul regulat de fructe si legume are doar foarte mic impact in ceea ce priveste protejarea impotriva cancerului, arata un studiu recent la care au participat peste 500.000 de europeni. Intreaga mitologie cu privire la legumele si fructele care protejeaza organismul de diferite forme de cancer a fost rasturnata de cercetarea internationala care demonstreaza ca,…

Citește mai departe

Oul, un superaliment

Nutritionistii au descoperit ca oul este un aliment bogat in nutrienti si ne recomanda sa mancam cel putin un ou pe zi, informeaza The Telegraph. Studiul publicat in Nutrition and Food Science arata ca ouale pot avea un rol important in mentinerea sanatatii, cat si in diete. Dupa ce specialistii au analizat informatiile colectate din…

Citește mai departe

Excesul de fructe duce la ingrasare

Specialistii explica fenomenul prin faptul ca oamenii uita ca si fructele au o mare valoare calorica si, astfel, ajung sa consume cate 300 de calorii in doar cateva minute. Aceste calorii provin in mare parte din fructoza si nici macar consumul excesiv al acesteia nu produce senzatia de satietate. Multi dintre noi cred ca fructele…

Citește mai departe

Beneficiile unei cure cu zmeura

Zmeura, atat de cunoscuta si apreciata pentru dulceata si aroma ei, are numeroase intrebuintari benefice asupra intregului organism. Pe cat este de mic si aromat acest fruct, pe atat este de bogat in substante si elemente necesare unei bunei functionari a organismului. Acest fruct cu un gust dulce-acrisor reuseste sa acopere necesitatile nutritive ale organismului…

Citește mai departe