Cum sa elimini cele trei kilograme de E-uri pe care le consumi anual

Scapa de toxine si intinereste-ti trupul printr-o metoda aflata la indemana: detoxifierea Cine ar fi crezut ca tulburarile de somn, durerile de articulatie, stresul, diabetul ori inestetica celulita ar putea avea drept cauza acumularea de toxine in organism? Potrivit specialistilor, putem diminua aceste neplaceri recurgand la o metoda de curatare a organismului, numita detoxifiere. Prof….

Citește mai departe

Gatitul acasa, mai sanatos

Profesorul doctor chimist Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, subliniaza importanta alimentelor ecologice pentru sanatate, fiind de parere ca trebuie sa ne reobisnuim sa mancam mai mult acasa, in familie. Dupa cum a declarat specialistul pentru AGERPRES, nici alimentele ecologice nu sunt suta la suta sanatoase, intrucat contin ingrediente care nu sunt verificate. Mai…

Citește mai departe

Rulada cu zece E-uri

Rulada cu crema cu gem de capsuni Meredith este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu absorbtie rapida. Din aceasta cauza, pancreasul are de suferit, fiind nevoit sa secrete o cantitate de insulina mai mare intr-o perioada mai scurta de timp. Produsul analizat contine si o cantitate mare…

Citește mai departe

Ce pericole il pandesc pe omul modern

Traieste mai mult decat stramosul lui. Dar, spre deosebire de el, omul modern este mai fragil din punct de vedere fizic, puterea lui constand mai ales in capacitatile intelectuale. Progresul tehnic, care ne-a facut viata mai comoda, este si principalul dusman al sanatatii. Dar nu este singurul. La o prima vedere, principala diferenta dintre reprezentarile…

Citește mai departe

Unt sau margarina?

Majoritatea producatorilor de grasimi vegetale isi promoveaza produsele apeland la un siretlic. Ajutati de sloganul, „ulei/margarina fara colesterol”, ei incearca sa induca consumatorului ideea ca aceste produse sunt o alternativa mai sanatoasa decat grasimile de origine animala. Este adevarat ca grasimile de origine vegetala nu contin colesterol, acesta gasindu-se doar in grasimile de origine animala,…

Citește mai departe

Fructele exotice intaresc imunitatea

In acest sezon, vitaminele si mineralele de care avem nevoie pot fi asimilate dintr-o categorie de fructe pe care le gasim tot anul: fructele exotice. Iata ce contin ele si la ce sunt bune. Ananasul usureaza digestia Persoanele care au probleme digestive ar trebui sa consume ananas de cel putin trei ori pe saptamana, potrivit…

Citește mai departe

Porc si resturi de pasare

Sunca romaneasca produsa de Campofrio este un produs care are in compozitie carne de porc si o serie de alte ingrediente cu posibile efecte adverse asupra consumatorilor. Slanina, carnea separata mecanic (MDM), aditivii alimentari, zaharul si sarea in cantitati mari sunt daunatoare organismului. Grasimile animale, aterogene reprezinta cea mai mare pondere in compozitia produsului analizat,…

Citește mai departe

Cercetatorii francezi explica procesul prin care vinul rosu ne intareste inima

Anumite substante din vinul rosu determina celulele din peretii arterelor sangvine sa produca monoxid de azot, un gaz vasodilatator Consumul moderat de vin rosu reduce riscul de declansare a maladiilor cardiovasculare, potrivit numeroaselor studii realizate in ultimii ani. Cercetatorii francezi de la Institutul National de Cercetari Medicale „Sante”, din cadrul Universitatii din Angers, prezinta prima…

Citește mai departe

Si produsele naturale contin chimicale!

Compusii sintetici, precum conservantii, se gasesc si in alimentele sau cosmeticele etichetate de producatori drept naturale. Legislatia internationala stabileste ca, pentru a putea fi numit natural, un produs alimentar sau cosmetic trebuie sa contina minimum doi la suta ingrediente naturale. Produsele suta la suta naturale, care contin exclusiv substante organice sunt disponibile in supermarketuri, in…

Citește mai departe

Top 5 surse naturale de viata lunga

Efectele negative ale radicalilor liberi sunt considerate de oamenii de stiinta ca fiind cauzele principale ale imbatranirii premature. Afla ce alimente bogate in antioxidanti trebuie incluse in dieta, pentru a te proteja impotriva lor. Desi multi antioxidanti pot fi obtinuti din surse alimentare, este dificil sa asimilezi necesarul zilnic doar dintr-o singura categorie de alimente….

Citește mai departe

Detoxifiant natural

Sarbatorile de iarna ne vor face sa uitam de cumpatare cand ne asezam la masa. De aceea, avem nevoie de un aliat in lupta cu toxinele pe care le vom ingera din alimentele pline de grasimi trans si de glucide rafinate. Ne trebuie un aliment-minune care sa contina fibre, antioxidanti, vitamine si pectine naturale. Profesorul…

Citește mai departe

Ceaiul imbunatateste activitatea cerebrala

Bautura preferata a britanicilor, ceaiul, contribuie la prelungirea vietii, datorita efectelor benefice asupra activitatii cerebrale si bolilor cardiace Persoanele care consuma pana la opt cesti de ceai in fiecare zi beneficiaza de o imbunatatire semnificativa a starii de sanatate, informeaza un studiu intreprins de nutritionistii britanici. Mai exact, spun medicii, ceaiul are efecte benefice impotriva…

Citește mai departe

Fast-foodul provoaca depresie

Participantii la acest studiu au fost impartiti in functie de dieta alimentara in doua grupuri O echipa de cercetatori britanici spun ca persoanele care mananca cel putin de trei ori pe saptamana mancare de la fast-food au un risc crescut de aproximativ 60 la suta de a suferi de stari de anxietate si depresii. Specialistii…

Citește mai departe

Tratamentele cu struguri mentin pielea tanara

Puterea antioxidanta a strugurilor este mai mare decat cea a vitaminelor A, C si E. De aceea sunt folositi in cosmetica pentru efecte antiaging. O tehnica revolutionara, vinoterapia, care combina calitatile strugurilor cu cele ale algelor marine, este folosita in saloane pentru remodelarea corporala. Beneficiile cosmetice ale tratamentelor cu struguri se datoreaza in mare parte…

Citește mai departe

7 alimente bune pentru inima

Afectiunile cardiovasculare, despre care cercetatorii sustin ca vor deveni principala cauza a mortalitatii in intreaga lume pana in anul 2020, pot fi prevenite foarte usor. Conform site-ului specializat in medicina www.health.com, secretul sta in regimul adoptat. Va spunem azi care sunt cele 7 alimente bune pentru inima. 1. Fructele de padure sunt bogate in substante…

Citește mai departe

Marul ne protejeaza de nicotina

Compusii antioxidanti din coaja marului furnizeaza protectie UV, oferind pielii mai multa rezistenta la actiunea daunatoare a soarelui Un mar contine 5 grame de fibre, mai multe decat cerealele, spun medicii nutritionisti. In plus, specialistii completeaza ca substantele nutritive din acest fruct ajuta la prevenirea afectiunilor cardiace. „Marul este un adevarat izvor de fitonutrienti, care,…

Citește mai departe

Salam cu rom

Grasimile si zaharurile sunt ingredientele principale ale mixului de salam Zimbo. Pe langa acestea au mai fost adaugati aditivi alimentari, sare si un element-surpriza, rom. Mixul de salam Zimbo este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional cu un exces de lipide de origine animala, care, consumate excesiv, pun in pericol sanatatea sistemului cardiovascular,…

Citește mai departe
Sp?larea fructelor de pesticide

Lista fructelor pe care nu trebuie sa le ocolesti vara – ce vitamine contin

Antioxidantii din pepenele verde si cel galben ne prelungesc tineretea, iar piersicile si caisele ne apara de radiatii, spun medicii. Pepenele, fie el verde sau galben, este recunoscut pentru efectul sau racoritor. „Conform medicinii traditionale chineze, pepenele este un fruct care -racoreste sangele-, de aceea, pe cat de benefic este vara, pe atat de nerecomandat…

Citește mai departe

Consumul de floricele de porumb poate preveni cancerul

Consumul de floricele de porumb poate preveni cancerul, precum si bolile de inima, conform unor cercetatori americani. Oamenii de stiinta au descoperit ca gustarile dintre mese contin niveluri „surprinzator de mari” de antioxidanti benefici sanatatii, numiti polifenoli, antioxidanti cunoscuti si sub numele de Vitamina P. Polifenolii din fructe si legume reduc riscul afectiunilor de inima…

Citește mai departe

Popcornul previne cancerul

Consumul de floricele de porumb si de cereale previne cancerul si bolile de inima, conform studiilor unor cercetatori americani. S-a descoperit ca delicioasele gustari contin multi antioxidanti benefici sanatatii, denumiti polifenoli. Acestia au ca efect reducerea riscului afectiunilor cardiace si se gasesc in fructe si legume, dar spre surprinderea tuturor, nivelul cantitatii este mult mai…

Citește mai departe

Cu dieta „verde”, fara Alzheimer

O cercetare de ultima ora, publicata in cotidianul American Medical Association, promoveaza faptul ca o dieta mediteraneana, constand doar in fructe, legume si cat mai putine grasimi, poate reduce riscul aparitiei bolii Alzheimer, daca este sustinuta si de un program sportiv periodic. Doctorul Nikolaos Scarmeas, asistent al profesorului de neurologie de la Columbia University Medical…

Citește mai departe

Top 10 – Cele mai sanatoase fructe

Fructele trebuie sa reprinte baza dietei zilnice si trebuie sa faca parte din fiecare masa. Castigurile in materie de vitamine, fibre si minerale pot fi foarte usor obtinute din suc, pulpa sau chiar fructe uscate. REALITATEA.NET va prezinte zece dintre cele mai importante fructe pentru organismul uman. 1. Marul are in general 80 de calorii…

Citește mai departe
Beneficiile piersicilor

Piersica, fructul verii, amelioreaza problemele gingivale

Vitaminele si mineralele continute de piersica fac ca acest fruct sa poata fi consumat in stare proaspata, compot, suc sau drept masca, in cosmetica. Piersica, una dintre fructele-vedeta ale verii, este recunoscuta pentru proprietatile sale antiimbatranire. „In plus, piersicile contin caroten, antioxidanti si vitamina C, asigura o buna calitatea spermei si amelioreaza problemele gingivale. De…

Citește mai departe

Dulce anticancerigen

Magiunul natural de prune Topoloveni este un produs in intregime natural, obtinut din imbinarea a cel putin patru soiuri de prune, recoltate la deplina maturitate. Tehnologia utilizata pentru fabricarea magiunului este cea traditionala, din anii 1910, fara adaos de zahar rafinat sau alti indulcitori industriali. Magiunul natural de prune Topoloveni nu contine decat prune fierte…

Citește mai departe
C?tina ecologic? româneasc?, v?zut? prin ochii produc?torilor

Catina – comoara naturista

Cunoscuta drept unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, catina ajuta la regenerarea celulelor, grabind vindecarea. Este excelenta impotriva bolilor de piele, gripei si imbatranirii. Proprietatile catinei sunt cunoscute de sute de ani in intreaga lume. Regeneranta si prin excelenta ecologica, aceasta planta are radacini puternice care penetreaza solul pana la trei metri adancime, motiv…

Citește mai departe

Catina, o comoara naturista

Cunoscuta drept unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, catina ajuta la regenerarea celulelor, grabind vindecarea. Este excelenta impotriva bolilor de piele, gripei si imbatranirii. Proprietatile catinei sunt cunoscute de sute de ani in intreaga lume. Regeneranta si prin excelenta ecologica, aceasta planta are radacini puternice care penetreaza solul pana la trei metri adancime, motiv…

Citește mai departe

Pateu vegetal din ulei cu multe calorii

Pateul vegetal Ardealul are ca principale ingrediente apa si uleiul vegetal, urmate de proteina vegetala de soia, aditivi alimentari si condimente. Amestecul de apa, ulei si proteina vegetala de soia trebuia ingrosat cu ajutorul aditivilor alimentari pentru a avea consistenta dorita de producator. Pe langa amidonul de cartofi a fost utilizat si caragenanul E407, o…

Citește mai departe