Slanina si apa cu pretentie de pateu

Aspectul de pate este dat de folosirea de amidon si soia. Producatorul a avut nevoie de artificii pentru a masca folosirea unei cantitati mari de slanina si de apa. Pateul de masa porc „La grande famiglia” are principale doua ingrediente: slanina si apa. Ficatul are o pondere de 15%, fiind urmat de sorici. Pentru ca…

Citește mai departe

Biscuiti cu sase aditivi

Zaharul, margarina si aditivii alimentari sunt principalele ingrediente ale biscuitilor Crema. Din aceasta cauza afecteaza starea de sanatate a consumatorilor si pun in pericol silueta. Biscuitii Crema au un profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un exces de glucide si index glicemic ridicat (zahar, zahar invertit), dar si cu multe grasimi vegetale hidrogenate. Acestea pun…

Citește mai departe

Napolitana din margarina

Zaharul si margarina sunt ingredientele principale ale napolitanei Joe Bro, motiv pentru care are o serie de contraindicatii. Bolnavii de inima si suferinzii de afectiuni hepatice sunt cei mai afectati de consumul produsului. Napolitana Joe Bro este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida-zahar, dextroza….

Citește mai departe

Porc, pielite si noua aditivi

Parizerul Ana si Cornel contine noua aditivi alimentari, piele de pasare, amidon, sare, soia. Acest amestec reprezinta jumatate din compozitie, restul fiind reprezentat de carnea de porc. Parizerul de porc Ana si Cornel este fabricat din carne de porc si aditivi alimentari, in proportii aproximativ egale. E-urile au fost necesare pentru ca produsul sa aiba…

Citește mai departe

Praline din margarina

Pralinele Primoline sunt un produs care nu au prea multe in comun cu ciocolata, desi pe eticheta denumirea produsului este „praline ciocolata alba cu crema cappuccino 50%”. Ingredientele principale sunt zaharul si grasimea vegetala hidrogenata, untul de cacao ocupand locul cinci in ordinea descrescatoare a cantitatii. Din aceasta cauza, produsul este dezechilibrat din punct de…

Citește mai departe

Pateu vegetal hipercaloric

Pateul vegetal Silvania este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide si zaharuri cu index glicemic ridicat. Pancreasul endocrin, in aceste conditii, este nevoit sa secrete o cantitate mai mare de insulina intr-o perioada scurta de timp, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. De asemenea,…

Citește mai departe

Novatini – Tableta cu margarina

Tableta cu crema de lichior de visine Novatini se vinde la raionul de ciocolata, desi din compozitie pare mai degraba un amestec de margarina, zahar, arome sintetice si aditivi alimentari. Tableta analizata este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat: zahar, sirop de glucoza, izoglucoza….

Citește mai departe

Opt coloranti chimici in bradul de Craciun

Discul de ciocolata supus analizei contine, poate, mai multi coloranti decat un glob pentru bradul de Craciun. Problema cea mai mare este insa faptul ca sunt folosite substante chimice care afecteaza in mod serios sanatatea tuturor consumatorilor. Impodobirea bradului de Craciun cere globulete cat mai rafinate, in culori vii, dar si dulciuri cu un aspect…

Citește mai departe

Ciupercile, pe eticheta

Gustul de ciuperci al pateului vegetal Hame este dat de un potentiator de gust, glutamatul de sodiu. Produsul contine o cantitate atat de mica de ciuperci incat nu ii poate influenta gustul. Pateul vegetal cu ciuperci, Hame, a fost fabricat dupa urmatoarea reteta: se ia niste apa, se adauga ulei, apoi se pun si ceva…

Citește mai departe

Pasta de grasimi si E-uri

Pasta vegetala cu masline Campofrio este un amestec de apa, ulei, soia, margarina si aditivi alimentari. Din aceasta cauza are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de lipide. Pasta vegetala analizata are o valoare energetica mare, de care trebuie sa tina cont supraponderalii si obezii, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari…

Citește mai departe

Pate din ulei vegetal

Pateul vegetal analizat ar trebui sa poarte mai degraba denumirea de pasta de ulei si aditivi, pentru ca acestea sunt principalele lui ingrediente. Pateul vegetal cu ceapa si verdeata Angst este de fapt un amestec de ulei cu aditivi alimentari. Din lista de ingrediente rezulta ca uleiul are o pondere de aproape 90%, ceea ce…

Citește mai departe

Targ eco – Pregatiri pentru Craciun

Cautati produse ecologice pentru masa de Craciun? Branzeturi, fainuri integrale si produse de panificatie, mere, miere, dulciuri – toate acestea au putut fi cumparate la un targ eco gazduit de Muzeul Satului din Capitala la acest sfarsit de saptamana. Cei mai numerosi au fost producatorii de miere ecologica: Stupina Biris, din Blaj, Stupina Tivadar, din…

Citește mai departe

Tort cu sapte aditivi alimentari

Tortul cu crema de cacao Kuchen Meister este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si lipide de ori-gine vegetala. Glucidele-zahar, sirop de glucoza fructoza, dextroza, amidon de grau, amidon modificat – streseaza pancreasul endocrin, fortandu-l sa produca o cantitate mare de insulina, intr-o perioada scurta de timp, avertizeaza…

Citește mai departe

Margarina pentru brad

Inainte de a va cumpara bomboanele pentru bradul de Craciun, nu va uitati doar la culoarea ambalajului! Chiar daca arata extraordinar de frumos si se potrivesc cu globurile si beteala, pot avea in compozitie ingrediente care va pun in pericol sanatatea. Bomboanele de pom cu cocos in glazura de cacao, Kpkuszos, fac parte din categoria…

Citește mai departe

Castiga cu Naturalist! – Cadouri ecologice in valoare de 2.500 Euro!

Naturalist premiaza cele mai bune contributii aduse cauzei ecologice prin informarea, educarea si constientizarea publicului. Una din numeroasele metode de a realiza acest lucru este sa recomanzi si sa comentezi pe blogul personal unul dintre documentarele urmatoare. Alternativ, daca nu ai un blog sau o pagina personala, poti publica mesajul tau pe platforma de EcoBlogging…

Citește mai departe

Plantatiile de biocombustibil pe pamanturile padurilor tropicale sunt daunatoare climei si biodiversitatii

Mentinerea padurilor tropicale intacte este cea mai buna metoda de combatere a schimbarilor climatice decat inlocuirea lor cu plantatii de biocarburanti, dupa cum releva un studiu in revista Conservation Biology. Studiul pune in lumina faptul ca ar fi nevoie de  cel putin 75 de ani pentru ca emisiile de carbon reduse prin utilizarea biocombustibililor sa…

Citește mai departe

Tehnologii – Alimente din laborator

Unii cercetatori considera metodele de inginerie genetica parte integranta a biotehnologiilor. Termenul generic „Organisme modificate genetic” este utilizat pentru a desemna plante, animale sau microorganisme care au ADN introdus in celule prin alte mijloace decat conjugarea bacteriana naturala sau fecundarea naturala. Modificarea genetica a fost posibila o data cu elucidarea structurii ADN-ului. Watson si Crick…

Citește mai departe

Arty, biscuiti sintetici

Majoritatea ingredientelor biscuitilor Arty sunt sintetice, facand ca produsul sa nu fie recomandat copiilor. Mai mult, din cauza valorii energetice foarte ridicate, nu poate fi vandut in scoli. Biscuitii cu cacao si lapte Arty sunt un produs de tip biscuiti cu profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza,…

Citește mai departe

Pate de porc cu faina, zahar si carmin

Pateul de porc Maks este un produs dezechilibrat nutritional, cu exces de grasimi animale saturate, dar si zaharuri cu index glicemic foarte ridicat. Pe langa ficatul de porc, producatorul foloseste si carne si slanina. Din aceasta cauza, pateul are o valoare energetica ridicata, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Supraponderalii si…

Citește mai departe

Ciocolata Bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Avand in vedere trendul ascendent pe care se afla cererea de produse BIO in Romania, firma EUROWIN CONSULTING (Bucuresti) a dorit sa faca la acest sfarsit de an o surpriza placuta in special…

Citește mai departe

Resturi de animale cu nume de carne

Amestecul de piei de pui, sorici, slanina si alte resturi de pasare cu aditivi alimentari, care poarta impropriu numele de „carne”, nu este recomandat nici unei categorii de consumatori. Carnea presata Carnis este un produs cu un profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un exces de lipide de proasta calitate. In afara de carnea de…

Citește mai departe

Romexpo: Incepe Salonul Eco

Astazi se deschide la Romexpo Salonul Ecoagricultura. Producatorii bio va asteapta, pana duminica, cu lactate si branzeturi, miere, ceaiuri, produse de panificatie, oua, uleiuri si multe alte produse fara chimicale. Salonul Ecoagricultura este organizat in cadrul expozitiei internationale Indagra Farm – in colaborare cu Asociatia Bio Romania – si reuneste producatori, comercianti, organisme de inspectie…

Citește mai departe

Poftiti la textile bio!

Romanii care pun pret pe sanatate vor putea cumpara prosoape, asternuturi de pat, halate de baie si tricouri din bumbac organic, dintr-un magazin on-line autohton. Bumbacul conventional este probabil cea mai chimizata cultura. Potrivit statisticilor, circa 18% din insecticidele, pesticidele sau fungicidele folosite in agricultura la nivel global ajung in plantatiile de bumbac. Chimicalele raman…

Citește mai departe

Biocombustibil pentru avioane

Avioanele care vor folosi biocombustibili vor intra in dotarea companiilor aeriene din intreaga lume in urmatorii trei ani, au anuntat ieri reprezentantii Boeing. Milioane de pasageri vor calatori astfel in fiecare an cu avioane cu emisii reduse de gaze cu efect de sera. Darrin Morgan, expert de mediu al producatorului american, a declarat ca Boeing…

Citește mai departe

Aliment complet nesanatos

Crenvurstii cu lapte fierti si afumati „Campofrio cu laptic” reprezinta un produs care insala consumatorul prin inscriptia de pe eticheta „aliment complet”. Principalul ingredient al produ-sului analizat este carnea dezosata mecanic – MDM, care nu are nici o valoare nutritiva. De fapt, MDM-ul este o pasta fabricata prin amestecarea de resturi de pui si curcan…

Citește mai departe

Reprezentantii companiei Boeing declara fezabil zborul pe baza de biocombustibil

In aproximativ 3 ani aeronavele vor putea zbura cu ajutorul biocombustibililor, sustin reprezentantii companiei Boeing. Darrin Morgan, expert in probleme de mediu la producatorul de aeronave, a declarat ca in prezent se asteapta autorizatiile pentru utilizarea biocombustibililor. „Aprobarile se vor acorda mult mai repede decat se anticipase; credem ca in trei ani – poate chiar…

Citește mai departe

Bun bun – Baton cu grasimi rele

Combinatia de grasimi modificate chimic si zaharuri rafinate afecteaza in mod grav sanatatea organismului, mai ales in cazul unui consum cronic. Bun bun, „baton cu ciocolata si alune 40 g” este un produs care are printre ingredientele principale margarina (grasime vegetala hidrogenata). Acest tip de grasime este foarte periculoasa pentru sanatatea organismului, afectand in mod…

Citește mai departe

Napolitane cu valoare energetica mare si trei alergeni

Wafer”s Joy este un produs de tip napolitana, cu un profil nutritional dezechilibrat, dat de cantitatea mare de glucide. Din aceasta cauza, pancreasul endocrin este extrem de stresat, fiind fortat sa secrete o cantitate foarte mare de insulina intr-o perioada scurta, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Mai mult, produsul…

Citește mai departe

Inca un magazin bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. In Bucuresti s-a deschis luna aceasta un nou magazin specializat in produse alimentare ecologice: Natura Food. Magazinul este situat la parterul unui bloc din ansamblul rezidential Quadra Place (Parcul Politehnica, Strada Fabricii nr…

Citește mai departe

Prajitura cu 14 aditivi nocivi

Assi Cake Sweet home este o „prajitura cu crema de cacao”, cu profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide (66,2%), din care o parte cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, sirop glucoza-fructoza). Cantitatea mare de glucide epuizeaza functia pancreatica, determinand fluctuatii mari ale glicemiei, cu efecte nefaste asupra sanatatii, avertizeaza profesorul…

Citește mai departe

Mini placinte cu grasimi modificate chimic

Mini placintele cu dovleac analizate au in compozitie foarte multe lipide, motiv pentru care sunt dezechilibrate din punct de vedere nutritional. Cea mai mare parte dintre acestea este nociva pentru organism, fiind obtinute prin modificare chimica. In acesta situatie este si margarina, despre care producatorul spune ca are in compozitie ulei vegetal solidificat. Sintagma nu…

Citește mai departe

Mini placinte cu grasimi modificate chimic

Mini placintele cu dovleac analizate au in compozitie foarte multe lipide, motiv pentru care sunt dezechilibrate din punct de vedere nutritional. Cea mai mare parte dintre acestea este nociva pentru organism, fiind obtinute prin modificare chimica. In acesta situatie este si margarina, despre care producatorul spune ca are in compozitie ulei vegetal solidificat. Sintagma nu…

Citește mai departe

Guma care agita

Blow Up este o guma de mestecat cu centrul lichid cu aroma artificiala de fructe, cu un profil nutritional extrem de dezechilibrat. Principalul ingredient al produsului analizat este zaharul, care are un index glicemic foarte ridicat si o absorbtie rapida in organism. Din aceasta cauza este distrusa functia pancreatica, prin eliminarea unei cantitati foarte mari…

Citește mai departe