Heidi – Ciocolata cu conservanti

Ciocolata alba cu felii de portocala confiata Heidi este un produs care are in compozitie mai mult zahar decat unt de cacao, ceea ce duce la un dezechilibru nutritional mare. Ciocolata analizata contine conservanti intr-o cantitate mult mai mare decat unt de cacao, care ar trebui sa fie ingredientul principal. Conservantii utilizati au efecte adverse…

Citește mai departe

Guma de mestecat Dipper – Mult zahar

Guma de mestecat Dipper plus este un produs cu profil nutritional dez-echi-librat, cu un exces de glucide rafinate, cu index glicemic ridicat, care agreseaza pancreasul en-do-crin. Glucidele din compozitia produsului ii imprima acestuia o densitate e-ner-getica ridicata, a-ver-tizeaza prof. dr. Gh. Mencinicopschi. Mes-tecatul ex-cesiv de guma de-ter-mina o secretie ex-cesiva de sa-liva, ce poate avea…

Citește mai departe

Consumul de carne are consecinte ecologice infricosatoare

Facem eforturi uriase pentru a avea o alimentatie nesanatoasa, costisitoare si cu efecte critice asupra mediului Pentru a ne hrani cu carne, pe langa suferinta pe care le-o provocam animalelor, distrugem paduri, poluam apa, aerul, solul si contribuim in mod semnificativ la incalzirea globala. Statisticile sunt ingrijoratoare: in SUA, poluarea cauzata de fermele de animale…

Citește mai departe

Kokteyl Aromali Super Gum

Kokteyl Aromali Super Gum este un produs cu profil nutritional foarte dezechilibrat, cu exces de zaharuri rafinate, cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, glucoza). Pancreasul endocrin este cel care are cel mai mult de su-ferit, pentru ca se produc oscilatii periculoase ale gli-ce-miei. In afara de glucide cu absorbtie rapida, ca unic macro-nu–trient, produsul contine…

Citește mai departe
Scapa de durere fara medicamente

Soia poate imbunatati circulatia arteriala

Isoflavonele, substante care se regasesc in special in soia, cunoscute si sub numele de fitoestrogeni, pot imbunatati circulatia arteriala in cazul pacientilor care au suferit accidente cerebrale, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din Hong Kong, informeaza Reuters. Oamenii de stiinta au descoperit ca dupa 12 saptamani de administrare a suplimentului pe baza de isoflavone,…

Citește mai departe

Amestec nociv din grasimi sintetice si zaharuri rafinate

Margarina, grasime sintetica, este unul dintre ingredientele principale ale napolitanei. In combinatie cu zaharul, poate avea efecte dezastruoase asupra organismului. Napolitana glazurata Cip este un produs cu un profil nutritional extrem de dezechilibrat, avind un exces de glucide (67%) care imprima produsului o incarcatura glicemica foarte ridicata. Excesul de lipide este constituit in principal din…

Citește mai departe

Organismele modificate genetic ar putea contracara cresterea preturilor la alimente

Laboratorul de cercetari stiintifice si tehnologice al Uniunii Europene (UE) a emis, recent, un studiu asupra impactului asupra sanatatii a alimentelor din organisme modificate genetic (OMG). Expertii au admis ca OMG-urile supuse aprobarii anterior nu au avut pana in prezent efecte secundare. Cu toate acestea, Romania inca nu accepta astfel de alimente, pe motiv ca…

Citește mai departe

Europenii vor soia modificata genetic

Comisia Europeana a aprobat de curand importul de soia modificata genetic, dand astfel dreptul tarilor din Uniunea Europeana sa aduca si sa comercializeze pe teritoriul lor produse obtinute din aceasta planta. Conditia impusa de forul european statelor membre vizeaza etichetarea precisa a acestor produse. Astfel, etichetele trebuie sa contina date despre provenienta, despre calitatea si…

Citește mai departe

Liber la soia modificata genetic

Comisia Europeana a autorizat, luni, importul in Uniunea Europeana de produse continand soia modificata genetic (A2704-12), folosita in alimentele destinate consumului uman si animal, transmite AFP, citat de Agerpres. Orice produs avand la baza soia modificata genetic va fi etichetat in mod strict si va trebui sa respecte normele europene in materie de control alimentar….

Citește mai departe

Tofu, energie pentru gatit

Indonezienii au gasit o sursa inedita de energie curata: branza tofu Muncitorii dintr-un sat din Java transforma in biogaz apa reziduala ramasa in urma procesarii branzei tofu. Ei ofera astfel o alternativa la combustibilii fosili. Sute de kilograme de soia sunt folosite zilnic intr-o fabrica de preparare a tofu, din Java. Apa reziduala rezultata in…

Citește mai departe

Orbit – Guma cu 14 aditivi

Specialistul recomanda ca aceia care au sensibilitate la E-urile utilizate sa nu consume guma de mestecat analizata. Tinind cont ca afecteaza aproape tot organismul, este bine sa evitam consumul frecvent. Guma de mestecat fara zahar, cu lichid cu indulcitori si arome de menta si mentol Orbit este un produs fabricat in mare parte din aditivi…

Citește mai departe

Elit – Cirnati cu multa sare

Produsul analizat are in compozitie o cantitate mare de sare, motiv pentru care trebuie evitat de cei care sufera de inima si rinichi. Cirnatii grill Elit au in compozitie „carne de porc, sare, condimente, boia, usturoi, antioxidant acid ascorbic E 300, adaos proteic vegetal din soia, colorant natural acid carminic E 120”. ANALIZA. Profesorul doctor…

Citește mai departe

Burstin Bits – Pocneste sanatatea

Guma pocnitoare este un produs periculos pentru copii, din cauza aditivilor, care dau stari de agitatie si deficienta de concentrare. Bubble Gum Burstin Bits se vinde la magazin sub denumirea de „guma pocnitoare”. Daca aceasta denumire nu ii pune pe parinti pe ginduri, atunci compozitia sigur ar trebui sa o faca. Ingredientele gumei sint: „Zahar,…

Citește mai departe

Guma total sintetica

Nici unul dintre ingredientele gumei analizate nu este natural, fiind un produs in totalitate chimic. Guma de mestecat fara zahar cu indulcitori, cu aroma de mentol, anason si eucalipt Airwaves are in compozitie: „indulcitori: isomalt E 953, sorbitol E 420, manitol E 421, aspartam E 951, acesulfam KE 950, baza de guma (contine lecitina din…

Citește mai departe

Topping de E-uri

Consumatorii trebuie sa fie atenti la aditivii din acest produs, pentru ca aduc un aport suplimentar de fosfor si sodiu, care afecteaza sanatatea. Pizza capriciosa Campofrio are in compozitie faina de griu si secara, topping pe baza de mozzarella, apa, sos de rosii, sunca de porc, ulei vegetal, ciuperci, sare, zahar, dextroza, proteina din lapte,…

Citește mai departe

Minipateuri cu grasimi

Minipateurile analizate sint facute in principal din apa, faina, margarina si ulei. Aceasta compozitiene afecteaza aproape tot organismul. Aluatul minipateurilor cu brinza telemea RomCherie are in compozitie: „Faina alba, apa, margarina (grasimi vegetale hidrogenate, apa, sare, emulgatori: mono si digliceride ale acizilor grasI E 471, lecitina de soia E 322, acidifianti: acid citric E 330,…

Citește mai departe

Guma cu 26 de E-uri

Lista de ingrediente a acestui produs seamana mai mult cu o pagina din cartea de chimie, fiind o insiruire de substante chimice. Sucul de fructe este prezent intr-o cantitate nesemnificativa. Mentos Chewing Gum Juice Blast este o guma de mestecat cu interior lichid, cu suc de fructe, fara zahar, cu indulcitori. Aceasta are in compozitie…

Citește mai departe

Brazilia: incalzirea climatica va afecta productia agricola

Sao Paulo – Schimbarea climei, consecinta a incalzirii globale, ar putea provoca pierderi financiare enorme in productia agricola a Braziliei, in numai cativa ani, conform unui studiu oficial, publicat luni, 11.08.2008. Pierderile financiare sunt estimate la aproximativ 5 miliarde de dolari pana in 2020 si 14 miliarde de dolari pana in 2070, conform studiului realizat…

Citește mai departe

Erdbeer – Eticheta spune totul

Importatorul ar fi trebuit sa traduca lista de ingrediente a produsului. Astfel, consumatorul ar fi ales in cunostinta de cauza sa se imbolnaveasca. Consumatorul care vrea sa stie ce contine ciocolata dulce-amaruie cu crema de capsuni (65%) Erdbeer trebuie sa stie neaparat limba engleza. Importatorul a uitat sa faca traducerea, ceea ce este ilegal si…

Citește mai departe

Bitty Bite – Biscuiti sintetici

Eticheta produsului este realizata dupa ureche. In urma analizei, rezulta ca la fel au fost fabricati si biscuitii. Biscuitii cu crema de cacao Bitty Bite au in compozitie: faina de griu, crema de cacao 27% (zahar, indulcitor nespecificat, unt cacao, nuca de cocos, seminte de palmier – n.r.), lapte praf pasteurizat: 10% amidon de porumb,…

Citește mai departe

Strudel cu 18 E-uri

Pe ambalajul strudelului Ema scrie destul de mare: „o minunatie dulce”. Ne intrebam ce poate fi asa de minunat sa maninci 18 E-uri, grasimi sintetice si zaharuri rafinate. Ema este un strudel congelat cu brinza si stafide. Lista de ingrediente este foarte lunga si cuprinde o multime de aditivi alimentari care ar fi putut lipsi….

Citește mai departe

Burcak ne streseaza tot organismul

Produsul contine grasimi periculoase Inainte de a consuma acesti biscuiti digestivi cititi cu atentie eticheta. Nu au nici unul dintre beneficiile date de produsele similare de calitate. Biscuitii digestivi Burcak au in compozitie faina de griu, faina de griu integrala, ulei vegetal hidrogenat (curmal, soia, floarea-soarelui, ulei de in), zahar, agenti de afinare (carbonat de…

Citește mai departe

Squash – Sandvis cu multe calorii

Din compozitia inghetatei Squash rezulta ca aceasta are o densitate energetica mare si este dezechilibrata nutritional. Ca atare, nu este recomandata pentru multe categorii de consumatori. Inghetata Squash (sandwich biscuiti cacao cu inghetata de vanilie) are in compozitie: zahar, lapte praf degresat rehidratat, lapte praf normalizat, zer praf, grasimi vegetale, emulgatori: monodigliceride ale acizilor grasi…

Citește mai departe