Poluare cu cianuri, la Tianjin

China se indreapta spre o catastrofa ecologica dupa exploziile de la Tianjin. Nivelul de cianuri din apa de ploaie colectata in perimetrul afectat este de 277 de ori mai mare decat nivelul admis. Autoritatile precizeaza insa ca sursele de apa potabila nu au fost afectate si ca substantele toxice sunt raspandite doar in zona depozitelor…

Citește mai departe

Eoliana viitorului: olandezii au inventat o turbina SF, fara pale, care produce energie din miscarea picaturilor de apa printr-un camp electric

Olandezii au inventat o turbina eoliana care numai a turbina nu arata: fara pale si cu un design futurist, aceasta foloseste pentru generarea de energie curgerea stropilor de apa electrizati printr-un camp electric. Numita „Moara de vant olandeza“, aceasta este o idee ambitioasa dezvoltata sub umbrela Dutch Windwheel Corporation, un consortiu de companii din Rotterdam,…

Citește mai departe
Cele mai bune hoteluri eco din lume

Cele mai bune hoteluri eco din lume

In ziua de astazi eco-hotelurile devin tot mai populare si apar peste tot. Unele dintre acestea ofera servicii chiar in raza oraselor mari, oferind vizitatorilor suta la suta apa curata, alimente sanatoase si materiale naturale de finisaj a incaperilor. Principala deosebire dintre eco-hoteluri si hotelurile obisnuite consta in faptul ca ele sunt situate, in majoritatea…

Citește mai departe
Folosirea rationala a fanetelor

Folosirea rationala a fanetelor

Fanul reprezinta o sursa importanta pentru asigurarea bazei furajere in timpul iernii, iar valoarea lui depinde de lucrarile de ingrijire si folosire a fanetelor, de modul de recoltare, pregatire, uscare si depozitare a fanului pana la folosirea lui. Cea mai buna epoca de recoltare a fanetelor este la aparitia spicului sau paniculului gramineelor sau la…

Citește mai departe
Upcycling* în construc?ii

Upcycling in constructii

« Principala concluzie trasa dupa Ecobuild – 2013, cu care au fost solidari cei mai experimentati specialisti: piata infrastructurii ecologice este in crestere, ceea ce nu poate sa nu ne bucure. In centrul atentiei – utilizarea sporita a materialelor de constructie ecologice.  » Va oferim Top 5 optiuni de constructii verzi, folosind creativitatea fara limite si in…

Citește mai departe
Comisia European? a lansat Apelul pentru Proiecte Durabile Demonstrative Urbane

Seful Centrului pentru Arii Protejate si Dezvoltare Durabila, Paul Iacobas: „Turistii trebuie sa lase natura asa cum este”

Absolvent al unui masterat in managementul turismului responsabil la Universitatea Greenwich din Londra, presedintele Centrului pentru Arii Protejate si Dezvoltare Durabila, Paul Iacobas, si-ar dori o viziune clara asupra dezvoltarii turismului in ariile naturale din Bihor. Viziune ce ar trebui sa porneasca din raspunsul la o simpla intrebare: ce fel de turisti vrem sa atragem?…

Citește mai departe

    Zgarie-marea, orasul plutitor al viitorului. Masinaria „verde” va avea propria sursa de energie si apa

    In conditiile unei populatii ce depaseste 7 miliarde de oameni pe Terra, a unei migratii continue catre orase si a unui risc crescut de inundatie din cauza cresterii nivelului marii, arhitectii isi indreapta atentia catre exploatarea apelor, scrie Antena3.ro. The Seascraper – o comunitate de locuinte, birouri si spatii recreationale – a fost creata de…

    Citește mai departe

    Ziua Mondiala a Apei – 22 martie

    In cadrul Conferintei Natiunilor Unite asupra Mediului Inconjurator de la Rio de Janeiro a fost adoptata, la 22 decembrie 1992, hotararea prin care 22 martie devenea ‘Ziua Mondiala A Apei’. Sarbatorirea Zilei Mondiale a Apei este un prilej de readucere in atentia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejarii cantitative si calitative a apelor…

    Citește mai departe

    Monsanto, una din cele mai mari companii de alimente modificate genetic (OMG), a interzis alimentele MG din cantinele propriei corporatii

    Se pare ca Monsanto, una din cele mai mari companii de alimente modificate genetic (OMG), a interzis alimentele MG din cantinele propriei corporatii. Aceasta companie refuza sa ofere personalului sau chiar alimentele modificate genetic pe care le promoveaza in multe tari impovarate de datorii, sub promisiunea ca aceasta varianta va salva populatia de la foamete….

    Citește mai departe

    UE critica poluarea cu uraniu din zona Ciudanovita

    Problemele de la minele din Caras-Severin se regasesc in ultimul raport intocmit de reprezentantii Comisiei Europene. In timp ce autoritatile romane neaga pericolul si invita oamenii sa-si pastreze calmul, Uniunea Europeana trage un semnal de alarma asupra pericolului. In timp ce autoritatile romane trateaza cu superficialitate problemele legate de radioactivitatea ridicata din zona Ciudanovita-Lisava-Natra, Uniunea…

    Citește mai departe

    Turnul Taiwan, o constructie SF proiectata de un roman

    Arhitectul Dorin Stefan rezolva, pentru cititorii Gandul, misterul „petalelor” plutitoare de pe turnul SF din Taiwan. Cladirea va revolutiona si arhitectura ecologica Tatal Turnului Taiwan: „Imaginati-va un copac urias, pe care vor glisa „frunzele” – opt zepeline de 60-100 de metri lungime” „Gogosi”, „aripioare”, „petale” sau „vezicule gonflabile”? Aparitia in gandul a imaginilor proiectului cu…

    Citește mai departe

    Evolutia climei citita in pietrele de mormant

    Monumetele funerare ofera indicii asupra modului in care s-a schimbat atmosfera Pamantului de-a lungul secolelor, iar un proiect recent, desfasurat sub egida Societatii Geologice din America, urmeaza sa studieze aceste piese, pentru a afla informatii despre trecutul climatic al planetei, informeaza Descopera. Gazele atmosferice dizolvate in apa de ploaie erodeaza, treptat, pietrele de mormant. Pe…

    Citește mai departe

    Casa eco-ieftina si reciclabila

    Casa-ferma este un model conceptual pentru locuinte creat de catre Michael Jantzen. Acest proiect exploreaza intrebuintarea unui otel ieftin de mare rezistenta, folosit de obicei in scopuri agricole. Arcadele si panourile drepte folosite in acest tip de cladire sunt din placi subtiri de otel reciclabile si pot fi usor fixate chiar si de catre cineva…

    Citește mai departe
    Energie electrica din miscare

    Cat de verde este fotbalul

    Putine sporturi se pot compara cu fotbalul in ceea ce priveste popularitatea si spatiul alocat terenurilor de joc. Din aceste motive, fotbalul ocupa un loc fruntas si in clasamentul sporturilor poluante, scrie CNN. Stadioanele de fotbal au un impact ecologic insemnat. Mentinerea unei suprafete de joc in conditii excelente necesita irigare regulata si incalzire subterana…

    Citește mai departe

    Eu nu poluez, da’-ti dau raceala”

    Vremea capricioasa ce ne macina si nervii si sanatatea de ceva timp a mai scos la iveala inca un „bonus” oferit noua, calatorilor utilizatori ai transportului in comun ploiestean: in pretul biletului de calatorie reatepistii au inclus „dusul ambulant”! Astfel, navetistii pot face dus in drumul spre sau dinspre servici spre casa. Super!!! Nu? In…

    Citește mai departe

    AERAREA SOLULUI, CAPACITATE BIOGENA, CAPACITATE BIOTICA, CARACTERISTICI ECOLOGICE, GEOLOGIE DE MEDIU, FACTOR ECOLOGIC

    AERAREA SOLULUI: procedeu prin care se realizeaza schimbul permanent de gaze dintre sol si atmosfera. Are importanta pentru dinamica solului si viata plantelor. Aerarea artificiala a solului se realizeaza prin lucrari agrotehnice de maruntire si afanare a acestuia. Procesul de aerare a solului se realizeaza in principal prin miscarea apei in interiorul si in afara…

    Citește mai departe