energie din deșeuri vs zero waste

9 motive pentru a renunța la transformarea deșeurilor în energie și a îmbrățișa principiul Zero Waste

Incinerarea este adesea prezentată ca o soluție inteligentă pentru a scăpa de problema deșeurilor și chiar de producere a energiei din acest proces. Însă studiile ne arată că lucrurile nu stau deloc așa. În acest moment, în Europa se ard peste 80 de milioane de tone de gunoi. Pentru că UE face presiuni în direcția…

Citește mai departe

Dell se alatura pionierilor in mineritul urban prin reciclarea aurului din deseuri electronice

Dell se alatura pionierilor industriei in mineritul urban, un concept promovat de Zero Waste Romania ca fiind una dintre solutiile integrate in strategia „zero deseuri”, prin care resurse precum metalul, lemnul, combustibil sau resurse fosile pot fi conservate prin recuperarea si reintroducerea lor in sistemul economic, in timp ce risipa altor produse si materiale poate fi redusa…

Citește mai departe
Zacamantul de gaze naturale descoperit in Marea Neagra ar putea avea 100 miliarde metri cubi

Zacamantul de gaze naturale descoperit in Marea Neagra ar putea avea 100 miliarde metri cubi

Compania americana ExxonMobil a investit 1,3 miliarde de euro pentru explorarile din Marea Neagra, iar estimarile arata ca este vorba despre un zacamant de gaze de peste 100 de miliarde de metri cubi, a declarat, marti, presedintele Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu. “Lucrarile s-au incheiat, iar Exxon a investit acolo…

Citește mai departe

Masina „Fomco Eco Friendly” a fost lansata

In curtea firmei FOMCO din Cristesti a fost lansata azi inainte de masa prima masina verde,  totalmente nepoluanta, ce se alimenteaza de pe panouri fotovoltaice denumita ”Fomco Eco Friendly” ce are la baza un Renault Twizy,de  8500 de euro cu bateria inchiriata pe 7 ani. „Sistemul in sine este unul fotovoltaic. Sunt 24 de panouri…

Citește mai departe

San Francisco este cel mai mare oras Zero Waste/Zero Deseuri din lume

Miscarea Zero Waste trece dincolo de granite fiind sustinuta de oameni cu etnii, culturi, religii, stari materiale diferite. Oameni a caror viziune este transmiterea catre noile generatii a unei planete curate, sanatoase, fara deseuri. Oameni care cred cu adevarat in principiul sustenabilitatii si, din acest motiv, vor sa mentina capitalul natural al planetei, astfel incat…

Citește mai departe

Fermierii vor invata cum sa-si produca propriul biocarburant

Cinci comunitati rurale din tot atatea judete ale tarii vor avea ocazia sa invete cum se poate produce o parte din carburantul necesar functionarii utilajelor din fermele proprii, folosind o planta energetica care se poate cultiva pe terenurile agricole degradate. Proiectul “Solutii Eco-Inovatoare pentru Dezvoltare Rurala Durabila” implementat de catre Asociatia Centrul de Biotehnologii Microbiene-BIOTEHGEN…

Citește mai departe
Kronospan deține tehnologie de protecție a mediului de ultimă oră în fabrica de la Sebeș

Kronospan detine tehnologie de protectie a mediului de ultima ora in fabrica de la Sebes

Fabrica din Sebes a Kronospan, cel mai mare producator de placi din aschii de lemn din Romania, opereaza pe baza unui sistem complex de tehnologie pentru protectia mediului. -Kronospan SebesCompania detine cele mai bune sisteme de filtrare disponibile, cu rol esential in purificarea aerului eliberat in atmosfera, care functioneaza pe principiul precipitarii electrostatice in aerul…

Citește mai departe

Economia sociala ilfoveana si protectia mediului

Proiecte europene pentru categorii sociale defavorizate Consiliul Judetean Ilfov (CJI), alaturi de Consiliul Judetean Calarasi, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Asociatia ”Laboratorul de solidaritate” si Asociatia ”Viitorul lor depinde de tine” au organizat, zilele trecute, un nou eveniment de promovare a catorva dintre structurile de economie sociala (SES-uri), ce vor fi infiintate in cadrul…

Citește mai departe
Masinile electrice vor reduce temperatura oraselor

    Masinile electrice vor reduce temperatura oraselor

    Adoptarea masinilor electrice prezinta si alte avantaje, pe langa protejarea mediului si reducerea utilizarii combustibililor fosili. Cercetatorii au descoperit ca vehiculele electrice au un efect de racire asupra oraselor, neproducand caldura care sa se acumuleze in timpul ambuteiajelor. Acest lucru reduce nivelul energiei folosite pentru aerul conditionat. Insa inlocuirea in mare parte a masinilor traditionale…

    Citește mai departe

    Voluntar pentru natura

    Ne plangem ca aerul pe care il respiram este din ce in ce mai poluat, iar padurile noastre dispar vazand cu ochii, dar nu luam nici o masura pentru a schimba aceasta situatie. Cei care doresc ca si generatiile viitoare sa se bucure de plimbari prin natura se pot inscrie ca si voluntari in proiectul…

    Citește mai departe
    ILIAS PAPAGEORGIADIS, ARBIO: "Energia din biomasă şi biogaz poate atrage investiţii de 500 milioane de euro"

    ILIAS PAPAGEORGIADIS, ARBIO: „Energia din biomasa si biogaz poate atrage investitii de 500 milioane de euro”

    Autoritatile iau in calcul o lege dedicata sectorului, care ar putea rezolva problema incalzirii oraselor si cea a deseurilor        Asociatia Romana a Biomasei si Biogazului (ARBIO) a anuntat, recent, ca Ministerul Energiei va crea un grup de lucru privind o lege dedicata sectorului bioenergiei, in cadrul caruia va participa la discutii alaturi de patru ministere…

    Citește mai departe

    Premiera in aviatie: Avionul solar a plecat intr-o calatorie in jurul lumii

    Avionul Solar Impulse 2 a plecat, in aceasta dimineata, in turul lumii. Aparatul de zbor nu va utiliza nici macar o picatura de combustibil conventional, fiindca se alimenteaza exclusiv cu energie solara. Intreaga calatorie va dura cinci luni. „Amandoi suntem foarte, foarte entuziasmati, dar si foarte concentrati. Suntem pur si simplu fericiti”, a declarat Andre…

    Citește mai departe

    Studiu despre cat de poluat este aerul din jurul blocurilor. Prin centrala din perete ies 70 de produsi cancerigeni!

    Studiul realizat de UMF Cluj arata cum blocurile sunt invelite intr-un aer imbacsit, plin de compusi toxici. Produsii de ardere sunt eliminati prin ferestre exact in zona noastra de respirat. 70 de specii cancerigene s-au descoperit in compusii rezultati din arderea metanului. In timp, proprietarii din blocuri sufera ameteli, discomfort, dureri de cap si probleme…

    Citește mai departe

    Casa din paie care bate vilele: un tanar din Botosani, ajutat de arhitecti francezi, si-a ridicat o locuinta bio inedita

    In satul Ghilea, comuna botosaneana Sendriceni, la circa sapte kilometri de orasul Dorohoi, este probabil ultimul loc unde s-ar astepta cineva sa gaseasca un exemplu de arhitectura ecologica realizat cu materiale alternative, pus in practica de un arhitect francez pentru un localnic. Cu toate acestea pe o costisa, chiar la intrarea in sat se afla…

    Citește mai departe

    Uluitor: Combustibil realizat cu ajutorul energiei solare

    Cercetatorii americani au descoperit o metoda prin care pot transforma energia solara in combustibil lichid. Oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard au descris procesul in jurnalul stiintific Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), informeaza Time. Pana acum, energia solara era transformata in hidrogen prin intermediul celulelor fotovoltaice, insa acest gaz nu s-a…

    Citește mai departe

      O spartura s-a creat in acoperisul provizoriu al reactorului 1 al centralei nucleare de la Fukushima

      O rafala puternica de vant a provocat, indirect, marti o spartura in acoperisul care protejeaza reactorul numarul 1 al centralei avariate Fukushima, a anuntat operatorul Tokyo Electric Power (Tepco), potrivit caruia acest lucru nu a modificat nivelul radioactivitatii in imprejurimi. „Incidentul s-a produs in timp ce o macara era in miscare: in acoperis se crease…

      Citește mai departe
      România ocupă locul doi în clasamentul țărilor europene care poluează cel mai mult raportat la cât produce

      Poluarea din Asia vs clima din America

      S-ar putea ca furtunile puternice care s-au abatut asupra Statelor Unite sa aiba o origine surprinzatoare: poluarea din Asia – scrie oneearth.org/ Potrivit cercetatorilor de la Jet Propulsion Laboratory al NASA, circulatia aerului peste Pacific sporeste forta cicloanelor din afara regiunii tropicelor care influenteaza in mare masura climea de pe teritoriul Americii de Nord. Vaporii…

      Citește mai departe
      Prea multe hârtii, ca să le mai pese şi de mediu

      Prea multe hartii, ca sa le mai pese si de mediu

      Pana pe 15 martie, primariile si agentii economici din judetul Constanta trebuie sa raporteze informatiile referitoare la sursele de poluare din anul 2014. Din pacate, anul trecut, administratiile locale nu s-au grabit sa-si indeplineasca aceasta obligatie, asa ca Agentia pentru Protectia Mediului a fost nevoita sa sesizeze Comisariatul Judetean de Mediu. Agentia pentru Protectia Mediului…

      Citește mai departe
      Greenpeace in Romania: planul organizatiei pentru independenta energetica si povestile "bombelor" de mediu pe cale sa explodeze

      Greenpeace in Romania: planul organizatiei pentru independenta energetica si povestile „bombelor” de mediu pe cale sa explodeze

      Proiectul de la Rosia Montana, prezenta companiei americane Chevron la Pungesti, defrisarile ilegale si cultivarea de organisme modificate genetic sunt doar cateva probleme care fac subiectul campaniilor si actiunilor Greenpeace Romania. wall-street.ro a stat de vorba cu unul dintre cei opt membri ai organizatiei din Romania, care a vorbit despre cum ar putea fi obtinuta…

      Citește mai departe

      Avantajele si dezavantajele energiei nucleare. Ce beneficii ne aduce in Romania si la ce sa ne asteptam pe viitor

      Compania de stat Nuclearelectrica a ales in toamna anului trecut compania China National General Nuclear Power Corp (CGN) drept partenerul pentru realizarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. Insa Daniela Lulache, directorul general al societatii romanesti, avertiza intr-un interviu recent ca partea romana nu va semna contractul „in orice conditii“ si ca „exista un…

      Citește mai departe
      Germania s-a înverzit: Energia regenerabilă a avut pentru prima dată cea mai mare contribuţie în asigurarea consumului

      Germania s-a inverzit: Energia regenerabila a avut pentru prima data cea mai mare contributie in asigurarea consumului

      Energia regenerabila a avut cea mai importanta contributie in alimentarea cu energie a Germaniei, potrivit unor date care arata o schimbare dramatica a celei mai mari economii europene catre energia curata, scrie Financial Times. Aproape 26% din productia de energie a Germaniei a venit din surse regenerabile, potrivit cifrelor publicate de Agora Energiewende, un think-tank…

      Citește mai departe

        Topul masinilor cu cel mai mic consum de combustibil

        Modele ale producatorilor Volkswagen, Seat si Skoda au fost mentionate in topul masinilor cu cel mai redus consum de carburant, realizat de o asociatie pentru protectia consumatorilor din Romania. Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania -A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons face public studiul privind autoturismele. In cadrul studiului…

        Citește mai departe
        Iranul și-ar putea reduce programul nuclear exportând uraniu îmbogățit în Rusia

        Iranul si-ar putea reduce programul nuclear exportand uraniu imbogatit in Rusia

        Iranul si Statele Unite incearca sa se inteleaga asupra unei formule prin care Washingtonul spera ca va fi redusa capacitatea Teheranului de a realiza arme nucleare: exportarea in Rusia a unei parti importante a stocului de uraniu imbogatit, necesar pentru astfel de arme, spun surse diplomatice citate de agentia Associated Press. Contradictiile vor ramane dominante…

        Citește mai departe
        Ministrul Mediului a semnat contractul pentru "Calea verde spre dezvoltare durabilă"

        Ministerul Mediului: Valorile radioactivitatii pe teritoriul Romaniei se incadreaza in limite pentru toti factorii de mediu

        Valorile radioactivitatii pe teritoriul Romaniei se incadreaza in limitele de variatie ale fondului natural pentru toti factorii de mediu, conform monitorizarii realizate de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM), in urma scurgerilor radioactive produse la centrala nucleara Zaporojie din Ucraina, a anuntat, miercuri, Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP). „Membrii Comitetului ministerial pentru situatii de…

        Citește mai departe
        Credite pentru proiecte de eficiență energetică

        Germania este departe de a renunta la combustibilii fosili, in pofida planurilor de a adopta energia verde

        Germania isi propune un plan ambitios, sa ajunga sa isi asigure energia exclusiv din surse nepoluante in mai putin de zece ani, dar va mai dura inca cel putin douazeci de ani pana ca acest obiectiv sa fie indeplinit, scrie Euractiv. Programul cunoscut ca „Energiewende“ prevede ca procesul ambitios de tranzitie a Germaniei catre surse…

        Citește mai departe

        Investitiile necesare in energie: 100 mld. euro in 20 de ani

        Obiectivele noii strategii energetice sunt securitatea alimentarii cu energie, mentinerea unui pret suportabil la consumatorii finali si protectia mediului, iar necesarul de investitii in sector se ridica la 100 miliarde euro pana in 2035, potrivit unui document elaborat de Departamentul pentru Energie. pub Cele mai bune companii recruteaza pe eJobs. Aplica acum! „Pentru a atrage…

        Citește mai departe
        O nou? fabric? de uraniu în România

        O noua fabrica de uraniu in Romania

        Compania Nationala a Uraniului /CNU) are in vedere constructia unei noi capacitati de prelucrare si rafinare a uraniului, cu tehnologii avansate, in plan fiind un nou perimetru din zona Carpatilor Orientali, zacamantul uranifer Tulghes-Grinties, se arata in Strategia Energetica Nationala /SEN/ pentru perioada 2015-2035, lansata, vineri seara, in dezbatere publica de catre Departamentul pentru Energie….

        Citește mai departe