Suedia ar putea impune o taxa pe carne

Pentru a incuraja reorientarea populatiei catre alegeri mai sustenabile de viata, guvernul suedez ia in considerare posibilitatea introducerii unei taxe pe carne. In urma cu cinci ani, ONU anuntase ca, pentru a reduce emisiile de carbon, oamenii ar trebui sa incerce sa adopte o alimentatie bazata pe plante, dat fiind ca industria cresterii si procesarii…

Citește mai departe

Casa Alba anunta masuri impotriva schimbarilor climatice

Aceasta este una dintre „provocarile cheie” ale epocii noastre, a declarat Obama la Casa Alba, anuntand Planul american pentru energie curata („America’s Clean Power Plan”). Decenii la rand SUA nu au miscat un deget pentru a-si schimba strategia privind energia produsa prin poluarea masiva a mediului.  Planul reuneste o serie de reguli si reglementari impunand…

Citește mai departe

Incinerarea deseurilor municipale – o tehnologie esuata!

Daca in timpul celui de-al doilea razboi mondial nazistii foloseau incineratoarele pentru a pierde urma unei „probleme”, azi incineratoarele sunt folosite pentru a sterge urmele si pentru a camufla dovezile industriilor murdare si nesustenabile si lipsa de performanta in administrarea cantitativa a deseurilor de catre generatori si administratiile publice locale, volumele de deseuri generate fiind distruse fizic si, deci, imposibil de monitorizat si verificat.

Citește mai departe
Guvernatorul statului California avertizează: Schimbarea climatică nu este o farsă

Guvernatorul statului California avertizeaza: Schimbarea climatica nu este o farsa

Seceta fara precedent si restrictiile privind consumul de apa din California arata ca „schimbarea climatica nu este o farsa”, a declarat duminica guvernatorul acestui stat american, Jerry Brown. Implicatiile pentru restul tarii, care se bazeaza pe California pentru o mare parte din alimente, ar putea fi profunde, a declarat Brown. „Vremea cu care se confrunta…

Citește mai departe

Ecologisti sub acoperire

In documentarul “Racing Extinc­tion”, regizorul Louie Psihoyo, alaturi de echipa care a realizat filmul premiat cu Oscar „The Cove” (Golful), aduna un grup de artisti si activisti pentru protectia mediului intr-o noua operatiune derulata sub acoperire, avand ca obiectiv sa dezvaluie lumea ascunsa a speciilor in pericol de disparitie si lupta pentru protejarea lor. Strabatand…

Citește mai departe
Credite pentru proiecte de eficiență energetică

Germania este departe de a renunta la combustibilii fosili, in pofida planurilor de a adopta energia verde

Germania isi propune un plan ambitios, sa ajunga sa isi asigure energia exclusiv din surse nepoluante in mai putin de zece ani, dar va mai dura inca cel putin douazeci de ani pana ca acest obiectiv sa fie indeplinit, scrie Euractiv. Programul cunoscut ca „Energiewende“ prevede ca procesul ambitios de tranzitie a Germaniei catre surse…

Citește mai departe
Fruntasi la consum de energie verde

Noul Comisar European pe Energie, vant din pupa pentru energiile regenerabile si o atenta evaluare a impactului de mediu al gazelor de sist

Presedintele Comisiei Europene a regandit structura portofoliilor, unindu-l pe cel al energiei cu cel pe schimbarilor climatice (Climate Action & Energy) cu intentia probabila de a creste importanta portofoliului si de a elimina competentele care s-ar fi putut suprapune. Portofoliul de schimbari climatice a fost creat in 2010, dupa ce a fost desprins din cel…

Citește mai departe
Presedintele BEI a sfatuit joi Europa sa isi majoreze angajamentul fata de energiile regenerabile

Exemplul Belgiei pentru independenta energetica: cooperativele de energie regenerabila la care oricine poate participa

Oficialitatile europene se uita la exemplul Belgiei, care a infiintat cooperative energetice, pentru a mari independenta energetica a Uniunii Europene (UE), dar si pentru a reduce emisiile de carbon din atmosfera, scrie EurActiv. UE a cheltuit anul trecut aproape 1,25 miliarde de euro pe zi pe importurile de energie, potrivit celor mai recente estimari ale…

Citește mai departe
TOP 5 nutrien?i esen?iali pentru creier. Aviz vegetarienilor!

Ce s-ar intampla daca toata omenirea ar renunta la carne

In prezent, consumul de carne la nivel global este in crestere. Acest lucru are efecte negative chiar si asupra schimbarii climatice, spun specialistii. Business Insider a publicat un articol in care prezinta care ar fi efectele trecerii la veganism asupra mediului inconjurator.   Desi putini stiu, industria carnii contribuie la schimbarile climatice, producand direct sau…

Citește mai departe
CE Oltenia, obligat să împădurească triplu decât defrişează

Surpriza: energia verde a dus la cresterea emisiilor de carbon si in Romania, spune managerul CEO

Cantitatea de energie produsa de catre Complexul Energetic Oltenia a scazut puternic in 2013, de la o cota de piata de 30% pana in jur de 20%, insa emisiile de dioxid de carbon au crescut raportat la electricitatea realizata, din cauza pornirilor si opririlor dese ale grupurilor energetice, cauzata de catre productia intermitenta a eolienelor,…

Citește mai departe

90 de companii sunt responsabile pentru 63% din emisiile de carbon la nivel mondial

Poluarea la nivel global este cauzata in proportie de doua treimi de doar 90 de companii. Este concluzia unui studiu realizat de un institut de cercetare din Statele Unite. Principalii poluatori ai lumii sunt companiile din industria petrolului, gazului si carbunelui. Cine sunt poluatorii planetei Cercetarea coordonata de profesorul Richard Heede, de la Institutul pentru…

Citește mai departe
Ce ne spune harta globala a utilizarii terenurilor?

Sistemele de agricultura intensiva au pus stapanire pe 5% din scoarta terestra a Pamantului

Pentru a putea evalua efectele globale pe care utilizarea terenului le are asupra mediului si pentru a ne ajuta in luarea unor masuri de prevenire, un grup de cercetatori sub conducerea Centrului Helmholtz de Cercetare a Mediului (UFZ ) a creat o harta a utilizarii terenurilor in lume. Bazata pe diversi indicatori de intensitate a…

Citește mai departe

Raport international: Pamantul se incalzeste. Temperaturi cu 0,3-4,8C mai mari

Grupul interguvernamental de experti privind evolutia climatului (GIEC) a stabilit fara nicio urma de indoiala ca Terra este intr-un proces de incalzire, iar activitatile omului si emisiile de carbon sunt responsabile pentru fenomen in proprotie de 95%. Raportul Grupului interguvernamental de experti privind evolutia climatului (GIEC) a stabilit o serie de concluzii pe baza investigatiilor…

Citește mai departe
Ministrul Mediului: Romania si-a redus la mai putin de jumatate emisiile de gaze cu efect de sera din '89

Inventiile ecologice romanesti revolutioneaza piata industriei de carbon

Gaura din stratul de ozon, schimbarile climatice, emisiile gazelor cu efect de sera, eco-terorismul, defrisarile masive, topirea ghetarilor sunt consecinte directe ale actiunilor intreprinse fie de indivizi, fie de catre diferite companii. Reprezentantii marilor companii romanesti, si nu numai, vor considera aceste efecte ca un lucru de la sine inteles, ca o consecinta acceptabila, in…

Citește mai departe

    Hyundai a livrat primele 15 unitati ix35 Fuel Cell alimentate cu hidrogen in Europa

    Hyundai Motor Company a livrat, recent, catre orasul Copenhaga (Danemarca) primele autovehicule de serie ix35 Fuel Cell produse. Acestea au fost predate de catre Presedintele Hyundai Motor Europa, Byung Kwon Rhim, in cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a primei statii de alimentare cu hidrogen din Danemarca. Cele 15 unitati ix35 Fuel Cell sunt primele vehicule…

    Citește mai departe
    Daciana Sârbu cere recompensarea agricultorilor pentru beneficiile publice oferite

    Daciana Sarbu cere recompensarea agricultorilor pentru beneficiile publice oferite

    Practicile agricole sustenabile, precum agricultura ecologica, ar trebui sprijinite mai mult, iar lanturile scurte de aprovizionare ar trebui incurajate, deoarece aduc beneficii pentru comunitatile locale, pentru consumatori si pentru micii producatori, dar si pentru mediul inconjurator, a subliniat Daciana Sarbu luni la Bruxelles. Eurodeputata PSD, membra in Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala (AGRI) din…

    Citește mai departe
    Obama oblig? centralele electrice pe c?rbune, din SUA, s? reduc? emisiile de CO2 pân? la 20%

    In timp ce productia si utilizarea carbunelui se prabuseste in SUA, in Europa „exista un fel epoca de aur a carbunelui”

    In timp ce productia si utilizarea carbunelui se prabuseste in SUA, in Europa “exista un fel epoca de aur a carbunelui”, spune Anne-Sophie Corbeau de la Agentia Internationala de Energie. Cantitatea de electricitate generata din carbune creste cu o rata anuala de pana la 50% in unele tari europene. Din moment ce carbunele este de…

    Citește mai departe
    Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50

    Marea Britanie are cel mai mare potential in domeniul energiei eoliene, atat pe uscat, cat si pe mare dintre toate tarile Europei

    Preocuparile in legatura cu estetica turbinelor eoliene trebuie sa fie ascultate, dar afirmatiile ca tehnologia nu functioneaza sunt, pur si simplu, neadevarate. Pozitia Insulelor Britanice la marginea vestului salbatic si vantos al Europei nu pare a fi mereu o binecuvantare. Dar intr-un punct important chiar este: Marea Britanie are cel mai mare potential in domeniul…

    Citește mai departe
    România poate contribui la o produc?ie sustenabil? de biocombustibili în UE

    Europa poate inlocui in mod eficient carburantii fosili utilizati in transporturi cu carburanti din surse regenerabile

    Europa poate inlocui in mod eficient carburantii fosili utilizati in transporturi cu carburanti din surse regenerabile, fara a recurge la biocombustibilii care afecteaza mediul, afirma un raport realizat de institutul olandez de cercetare CE Delft[1], la cererea unor organizatii de mediu. Raportul „Alternative sustenabile pentru biocarburantii utilizati in Uniunea Europeana, proveniti din plante cultivate” exploreaza…

    Citește mai departe
    Funinginea are o contribu?ie mult mai mare decât se estima pân? în prezent la înc?lzirea global?

    Funinginea are o contributie mult mai mare decat se estima pana in prezent la incalzirea globala

    Funinginea are contributie mult mai mare decat se estima pana in prezent la incalzirea globala, arata rezultatele unei cercetari publicate in Jurnalul de Cercetari Geofizice – Atmosfere, scrie BBC News. Oamenii de stiinta sustin ca particulele provenite de la motoarele diesel dar si cele provenite de la arderea lemnului ar putea avea un impact asupra…

    Citește mai departe
    România poate contribui la o produc?ie sustenabil? de biocombustibili în UE

    Studiu: Europa foloseste biocombustibili care afecteaza mediul, desi exista alternative mai bune

    Europa poate inlocui in mod eficient carburantii fosili utilizati in transporturi cu carburanti din surse regenerabile, fara a recurge la biocombustibilii care afecteaza mediul, afirma un raport realizat de institutul olandez de cercetare CE Delft1, la cererea unor organizatii de mediu. Raportul „Alternative sustenabile pentru biocarburantii utilizati in Uniunea Europeana, proveniti din plante cultivate” exploreaza…

    Citește mai departe

    Irlanda trece la verde

    Dupa doi ani de austeritate radicala, economia irlandeza cunoaste o ameliorare, si asta datorita mai ales noilor venituri pe care le obtine statul din energiile regenerabile si din taxarea energiilor din combustibili fosili si deseuri. Sara Ficocelli Irlanda face totul pentru depasirea vremurilor dificile. Dar, pentru redobandirea veniturilor si umorului mandrilor irlandezi, nu a fost…

    Citește mai departe

    Schimbarile climatice vor determina cresterea preturilor la produsele alimentare

    Preturile la alimentele de baza s-ar putea dubla in urmatorii 20 de ani, in raport cu 2010, din cauza schimbarilor climatice si multiplicarii fenomenelor extreme, insotite de secete, inundatii si uragane. Intr-un raport publicat miercuri, organizatia Oxfam considera ca efectele incalzirii climatice sunt „subestimate” fiindca „schimbarile evolutiei lente a temperaturilor medii si schemele de precipitatii”,…

    Citește mai departe

    Guvernul Victor Ponta, criticat pentru neglijarea modului de reprezentare a Romaniei la reuniuni europene de mediu

    Presedintele Traian Basescu acuza Guvernul Victor Ponta de demagogie si de neglijare a modului de reprezentare a Romaniei in diverse formatiuni ale Consiliului Uniunii Europene, dand exemplu o reuniune pe mediu care a avut loc pe 11 iunie, in care s-au discutat chestiuni legate de reducerea emisiilor de bioxid de carbon si la care Romania…

    Citește mai departe