Tribunalului Caras-Severin a anulat acordurile de mediu pentru 4 microhidrocentrale ce ar fi urmat sa fie construite intr-un sit Natura 2000

Tribunalului Caras-Severin a anulat acordurile de mediu pentru 4 microhidrocentrale ce ar fi urmat sa fie construite pe Raurile Bistra Marului, Sucu si Olteana, rauri care fac parte din situl Natura2000 Muntii Tarcu, potrivit Coalitia Natura 2000 Romania. Decizia nu este definitiva. „Federatia Coalitia Natura 2000, a solicitat in instanta anularea acordurilor de mediu inca…

Citește mai departe
Tone de gunoaie acoper? Dun?rea

Tone de gunoaie acopera Dunarea

Faleza orasului Galati este inundata de sticle de plastic si gunoaie. Problema persista inca din luna aprilie dar nici pana in prezent autoritatile locale si proprietarii de restaurante plutitoare nu au gasit solutii pentru a curata zona. Atractia principala a orasului Galati este faleza. Insa o plimbarea pe malul Dunarii s-a transformat in ultimele saptamani…

Citește mai departe
Incendii de p?dure în Portugalia. Focul face ravagii în zona central? a ??rii

Forestierii vor mai multi bani de la Guvern pentru refacerea padurilor

*Industriile din sectorul forestier au generat un business de aproape sase miliarde de euro in 2012 masina lemnForestierii din Romania sunt nemultumiti de alocarile jenante de fonduri puse la dispozitie de guvernanti pentru refacerea padurilor sau pentru dezvoltarea unei retele de drumuri forestiere. Nicolae Tucunel, presedintele Asociatiei Forestierilor din Romania (ASFOR), a declarat, ieri, cu…

Citește mai departe

Rezervorul de noroi rosu de la Almasfüzitö, in nord-vestul Ungariei, este o amenintare grava la adresa mediului

Rezervorul de noroi rosu de la Almasfüzitö, in nord-vestul Ungariei, este o amenintare grava la adresa mediului, alerteaza Greenpeace, dupa trei ani de la catastrofa ecologica de la Kolontar, unde un rezervor similar a cedat provocand o catastrofa ecologica de amploare. Situat pe malul Dunarii, la aproximativ 100 de kilometri in amonte de Budapesta, „acest…

Citește mai departe

Raul Topolog, un adevarat colt de rai din Muntii Fagaras, nu va fi distrus in goana dupa energie verde

Raul Topolog, „imaginea” campaniei WWF „Raurile Romaniei: ultima sansa”, a fost salvat de la amenintarea unui proiect de amenajari hidroenergetice. Dupa multe luni de interventii la toate autoritatile relevante, studii in teren si aparitii in presa, dupa ce peste 15.000 de romani au semnat petitia WWF, cerand stoparea distrugerii raurilor de munte, Agentia pentru Protectia…

Citește mai departe

Unul dintre cele mai frumoase rauri din Romania risca sa devina un amestec de noroi si piatra din cauza unei microhidrocentrale

Pe 14 noiembrie WWF-Romania a lansat campania „Raurile de munte: ultima sansa”, solicitand autoritatilor un cadru legislativ care sa protejeze cele mai valoroase rauri naturale si sa planifice constructia de noi microhidrocentrale, tinandu-se cont de criterii sociale si de mediu. Pana acum, petitia de pe www.raurileromaniei.ro a fost semnata de peste 11.000 de persoane. Campania…

Citește mai departe

„Vei fi tu urmatoarea victima a gazelor de sist?”, scrisoarea europarlamentarului Teresa Jakubowska

Intr-o scrisoare semnata de europarlamentarul polonez Teresa Jakubowska si adresata tuturor membrilor Parlamentului European este cuprinsa marturia unei locuitoare din Polonia despre impactul avut de explorarea gazelor de sist asupra vietii sale. “Despre valoarea unei case fara apa” – acesta este subtitlul scrisorii, care dateaza de luna trecuta. „Vei fi tu urmatoarea victima a gazelor…

Citește mai departe
T??uleasa Social a învins ploaia. Din nou.

Tasuleasa Social a invins ploaia

„Chit ca a fost ploaie, chit ca a fost noroi mult, e incredibil cata veselie si energie pozitiva au avut participantii si organizatorii. Asa se construieste o stare, o mentalitate, o generatie cu un alt fel de gandire… Frumos!” a consemnat Ducu Stefan ieri, in dreptul unei fotografii postate pe Facebook. Tasuleasa Social ne-a facut…

Citește mai departe
Rusia pledeaz? pentru reduceri multilaterale ale arsenalelor nucleare din lume

Scurgeri la cel putin sase cuve de stocare de deseuri nucleare in Statele Unite

Scurgeri au fost detectate la cel putin sase rezervoare subterane de stocare de deseuri nucleare in statul Washington, ale carui autoritati au solicitat statului federal ajutor suplimentar in vederea curatirii locului, relateaza AFP. Guvernatorul acestui stat din nord-vestul Statelor Unite Jay Inslee a declarat ca amploarea scurgerilor la instalatia de depozitare de la Hanford, utilizata…

Citește mai departe

    Vantul ridica nori de praf in toate cartierele din Iasi

    Iasul arata ca un oras de la marginea desertului, iar o plimbare prin municipiu a devenit un adevarat calvar. Vantul ridica nori de praf in toate cartierele. Materialul antiderapant nestrans si santierele neimprejmuite sunt principalele cauze ale cantitatii de praf de pe strazi. Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPMI) a atentionat municipalitatea asupra cantitatii de…

    Citește mai departe

    Paleontologii au descoperit in Emiratele Arabe Unite urmele pasilor unor elefanti datand din urma cu sapte milioane de ani

    Paleontologii au descoperit in Emiratele Arabe Unite urmele pasilor unor elefanti datand din urma cu sapte milioane de ani, considerate cele mai vechi urme de acest tip, care alcatuiesc totodata cea mai lunga „pista“ astfel pastrata din lume. Descoperirea, publicata miercuri in revista stiintifica britanica Biology Letters, a fost facuta in situl paleontologic Mleisa 1,…

    Citește mai departe
    Efectele nocive ale polu?rii asupra tenului. Cum îl afecteaz??

    Poluarea din Timisoara a ajuns pana la membrii Comisiei Europene

    „Primaria si dirigintii de santiere ar trebui sa se implice pentru reducerea poluarii”, spun reprezentantii Comisariatului Garzii de Mediu Seful directiei de resort a municipalitatii sustine ca „vantul aduce nori de praf din Iugoslavia” Timisoara este una dintre marile aglomerari urbane pentru care Romania a primit un avertisment de la Comisia Europeana pentru starea necorespunzatoare…

    Citește mai departe
    Guvernul de la Budapesta îi va despăgubi pe locuitorii afectaţi de catastrofa ecologică

    Guvernul de la Budapesta ii va despagubi pe locuitorii afectati de catastrofa ecologica

    Guvernul ungar a promis despagubirea integrala a persoanelor afectate de deversarea de noroi toxic produsa la inceputul lunii octombrie in vestul tarii. „Guvernul va despagubi totalitatea pierderilor populatiei cauzate de catastrofa de noroi toxic”, a declarat ministrul de interne Sandor Pinter, in fata presei de la Budapesta. „Incepand cu sfarsitul lunii iulie 2011, viata isi…

    Citește mai departe
    Ungaria: victimele catastrofei ecologice ies în stradă pentru despăgubiri

    Ungaria: victimele catastrofei ecologice ies in strada pentru despagubiri

    Victimele deversarii de noroi toxic produse la inceputul lunii octombrie, in vestul Ungariei, isi mentin decizia de a manifesta vineri, in apropiere de Devecser, desi politia le-a interzis acest lucru, transmite AFP. Demonstrantii vor sa blocheze drumul national RN 8, pentru a atrage atentia asupra problemelor lor. „Pretindem o despagubire completa pentru toata lumea. Vietile…

    Citește mai departe

    Compania MAL sustine ca Guvernul i-a atribuit prematur vina pentru accidentul ecologic din Ungaria

    Compania ungara MAL, aflata la originea accidentului ecologic produs in estul Ungariei luna trecuta, considera ca Guvernul i-a atribuit vina inainte de concluziile expertilor si ale justitiei, informeaza Mediafax. Un decret guvernamental publicat vineri in Jurnalul oficial prevede ca impotriva companiei MAL, considerata a fi la originea accidentului, va fi initiata o procedura pentru solicitarea de…

    Citește mai departe

    Time: Romanii pun intrebari despre siguranta proiectului Rosia Montana

    Prestigioasa revista „Time” scrie despre posibile „bombe ecologice” din Europa Centrala si de Est, dupa accidentul chimic produs la fabrica de aluminiu Kolontar din Ungaria, pe octombrie 4. Revista noteaza ca la 20 de ani dupa caderea comunismului mostenirea sistemului sovietic ramane. In timpul comunismului, Romania, Bulgaria, Ungaria si Iugolavia erau incurajate sa dezvolte o…

    Citește mai departe

    Apele Romane: Apele Dunarii nu sunt poluate

    Specialistii de la „Apele Romane” afirma ca in prezent masuratorile facute in zona Bazias arata ca apele Dunarii se incadreaza in parametrii normali de calitate, dar urmeaza ca testele sa fie facute la interval de patru ore, in asteptarea unor eventuale urmari ale accidentului din Ungaria. „Administratia Nationala -Apele Romane-, prin Administratia Bazinala de Apa…

    Citește mai departe

    Dunarea a fost salvata de pericolul unei contaminari cu noroiul toxic, sustin autoritatile maghiare

    Dunarea a fost complet salvata de pericolul unei contaminari cu deseuri toxice, sustin oficialii maghiari. Totusi, echipele de interventie duc o lupta contra-cronometru pentru construirea unui baraj la locul dezastrului. Acesta ar trebui sa impiedice o noua revarsare de noroi toxic la uzina de aluminiu de la Ajka. Potrivit Administratiei Nationale pentru dezastre de la…

    Citește mai departe

    Compania care a provocat catostrofa din Ungaria ar putea fi amendata cu 73 de milioane de euro

    Compania MAL, proprietarul uzinei de bauxita-aluminiu aflata la originea celei mai mari catastrofe ecologice din istoria Ungariei, ar putea plati o amenda de 73 de milioane de euro, afirma Zoltan Illes, secretar de stat in cadrul Ministerului ungar al Mediului, informeaza AFP. „Deocamdata, nu stim daca firma supraincarcase sau nu rezervorul, dar, daca se va…

    Citește mai departe

    Vine valul toxic de la unguri

    Unda de poluare cu substante otravitoare a ajuns deja la Dunare, la intrarea in Serbia, iar astazi este asteptata sa patrunda in apele teritoriale romanesti. Autoritatile romane sunt in alerta maxima. La Bazias, la intrarea Dunarii in Romania, echipe de biologi si chimisti preleveaza in permanenta probe din apele fluviului. Noroiul rosu toxic, deversat de…

    Citește mai departe

    Romania si Ungaria, 1-1 la dezastre

    Accidentul de la Veszprem este comparabil cu cel petrecut acum zece ani la Baia Mare. Insa modul cum au reactionat autoritatile celor doua tari este total diferit. Otrava rosie eliberata in urma catastrofei ecologice din Ungaria a ajuns in Dunare, ieri, la ora 14.30. In cursul zilei de marti va intra pe teritoriul Romaniei. Administratia…

    Citește mai departe

    Autoritatile ungare dau asigurari ca apele Dunarii nu vor fi contaminate cu noroi rosu toxic

    Contaminarea generata de deversarea de noroi toxic in vestul Ungariei nu va atinge Dunarea, a dat asigurari un oficial din cadrul companiei privind apele din acest sector, Emil Jenak, miercuri seara. „In cazul in care calculele noastre sunt bune, cand noroiul va ajunge in Dunare, contaminarea va scadea la un nivel acceptabil”, a declarat pentru…

    Citește mai departe

    BP incearca o alta tehnica de astupare a conductei de petrol din Golful Mexic, deversarea continua

    Dupa ce operatiunea „top kill” a esuat, compania British Petroleum incearca o noua metoda de a astupa conducta de petrol. Noua tehnica este o varianta a sifonului actual: va captura petrolul intr-o „cutie” si o va sifona la suprafata. „Nu am putut sa facem fata la presiunea cu care tasneste petrolul”, a declarat Doug Suttlles,…

    Citește mai departe