Moby se lanseaza in comertul online cu produse destinate stilului de viata vegan

DJ-ul si cantaretul american Moby isi lanseaza un site web destinat comertului cu produse special concepute pentru stilul de viata vegan, initiativa fiind o continuare a proiectului restaurantului nonprofit Little Pine, informeaza contactmusic.com. Moby, un cunoscut activist pentru drepturile animalelor si vegan de o viata, a deschis in noiembrie 2015 restaurantul non-profit Little Pine, care…

Citește mai departe

OPINIA NUTRITIONISTULUI: Alimentatia organica

Alimentele ecologice sau organice sunt produsele de origine animala sau vegetala care au fost obtinute fara utilizarea substantelor chimice sintetice sau a componentelor modificate genetic, nu au fost expuse iradierii iar in urma producerii lor mediul inconjurator nu a avut de suferit, sustin specialistii. Potrivit acestora, pentru a se considera organica, productia agricola sau zootehnica…

Citește mai departe
Statul obligă firmele să angajeze specialist în gunoaie. Amenzi de până la 30.000 lei pentru cei care nu respectă prevederile

Statul obliga firmele sa angajeze specialist in gunoaie. Amenzi de pana la 30.000 lei pentru cei care nu respecta prevederile

Actul normativ care obliga aproape toate firmele si institutiile publice din Romania sa aiba cel putin un angajat pe care sa il specializeze in managementul deseurilor isi face vazute efectele: sute de amenzi date de Garda de Mediu. Firmele care nu respecta pervederile actului normativ pot primi amenzi cuprinse intre 15.000 lei si 30.000 lei….

Citește mai departe
World Vegetarian Day, Ziua Mondiala a Vegetarianismului, marcata la 1 octombrie

World Vegetarian Day, Ziua Mondiala a Vegetarianismului, marcata la 1 octombrie

Ziua Mondiala a Vegetarianismului (World Vegetarian Day) este marcata, in fiecare an, la 1 octombrie, de toti cei care sunt adeptii unei diete vegetariene. In aceasta zi, sunt organizate o serie de evenimente menite sa aduca in atentia opiniei publice legatura dintre dieta vegetariana si mediul inconjurator, sanatatea noastra, sanatatea animalelor, precum si constientizarea problemelor…

Citește mai departe
Nimeni nu s-a n?scut vegetarian…

Ziua Mondiala a Vegetarianismului

Ziua Mondiala a Vegetarianismului (World Vegetarian Day) este marcata, in fiecare an, la 1 octombrie, de toti cei care sunt adeptii unei diete vegetariene. In aceasta zi, sunt organizate o serie de evenimente menite sa aduca in atentia opiniei publice legatura dintre dieta vegetariana si mediul inconjurator, sanatatea noastra, sanatatea animalelor, precum si constientizarea problemelor…

Citește mai departe
APIA: Termenul pentru depunerea cererilor de ajutor în sectorul agriculturii ecologice este 28 noiembrie

Judetul Suceava, lider la agricultura ecologica de 7 ani

Judetul Suceava a ocupat in ultimii sapte locul intai pe tara la capitolul operatori inscrisi in agricultura ecologica, numarul cel mai mare inregistrandu-se in 2011 si 2012, a declarat, vineri, Beatrice Botusanu, consilier superior in cadrul Directiei Agricole Suceava. Botusanu a aratat ca in perioada 2011-2012 numarul operatorilor inscrisi a fost de 3.188, respectiv 4.358….

Citește mai departe
Mimi Walter: „Dac? românii ar mânca la fel ca str?bunii lor, nu ar mai avea atâtea probleme de s?n?tate“

Mimi Walter: „Daca romanii ar manca la fel ca strabunii lor, nu ar mai avea atatea probleme de sanatate“

Termenul vegan a aparut in Marea Britanie in anul 1944, cand Donald Watson si Elsie Shrigley s-au revoltat fata de vegetarienii de la acea vreme care inca obisnuiau sa consume lactate si oua. Astfel au fondat Societatea Vegana, cu scopul principal de a milita impotriva exploatarii animalelor. De atunci au aparut nenumarate dovezi ca o…

Citește mai departe

10 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a deveni vegan

Trecerea la dieta care exclude toate produsele de origine animala se face treptat. Nu le inlocui cu fast-food, dulciuri si alimente nesanatoase! Dieta vegana presupune eliminarea produselor de origine animala, adica oua, carne si lactate. De asemenea, multe dintre persoanele care urmeaza aceasta dieta au decis sa nu mai poarte articole de imbracaminte/incaltaminte din piele…

Citește mai departe
Fitonutrien?ii ?i beneficiile lor

Fitonutrientii si beneficiile lor

Cand vorbim despre alimente si compozitia lor, de cele mai multe ori ne gandim la calorii, glucide, proteine, lipide, vitamine, minerale si, eventual, fibre. Cu toate acestea, alimentele contin si alte substante, cu activitate foarte importanta pentru organismul nostru, numite, generic, substante functionale sau compusi biologic activi, carora a inceput sa li se acorde atentie…

Citește mai departe
Direc?ia Veterinar? arunc? problema animalelor moarte în cur?ile prim?riilor

Directia Veterinara arunca problema animalelor moarte in curtile primariilor

Primari, viceprimari si alte persoane din administratia publica locala s-au intalnit ieri la Prefectura pentru a discuta despre ecarisarea animalelor moarte. Desi sedinta a fost ascunsa de ochii presei, Informatia Zilei a participat, avand informatii din alte surse. Luni, 10 iunie, la initiativa Directiei Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), cu sprijinul Prefecturii Satu…

Citește mai departe

In functie de numarul animalelor si suprafetelor cultivate, fermierii vor fi impozitati

Fermierii gorjeni, vor fi impozitati odata cu intrarea in vigoare a noului cod fiscal, respectiv 1 februarie in functie de numarul de animale pe care le cresc si de suprafata de teren detinuta si folosita pentru culturi. Agricultorii care obtin venituri din cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala in stare…

Citește mai departe
UE a ajuns la un compromis în privin?a cultiv?rii organismelor modificate genetic

Americanii se resemneaza cu plantele modificate genetic, “dar macar sa scrie mare pe eticheta”

O initiativa cetateneasca a locuitorilor statului Washington (SUA) a reusit sa impuna in pachetul de legi luat in discutie de parlamentul local un nou set de reglementari privind dreptul la informare al consumatorului vizand produsele agro-alimentare ce contin Organisme Modificate Genetic (OMG). Organismele Modificate Genetic vazute de numerosi specialisti din agricultura drept solutia viitorului pentru…

Citește mai departe

Electricitate din reziduuri

La Sacueni se va produce energie curata, prin realizarea unei instalatii care va genera curent electric din biomasa. Rezidurile de origine animala si agricola vor genera electricitate, in cadrul unui proiect al Consiliului Judetean Bihor. Administratia judeteana s-a asociat cu orasul Sacueni si comuna Diosig pentru realizarea acestui deziderat. Astfel a rezultat Asociatia de Dezvoltare…

Citește mai departe

MMP introduce obligatii suplimentare pentru fondurile de vanatoare. Riscul nerespectarii acestora este rezilierea contractelor

Secretarul de Stat din ministerul Mediului si Padurilor, Mugur Cozmanciuc a avut Marti, 23 Octombrie, o intrevedere cu gestionarii fondurilor de vanatoare pentru a discuta modificarea contractului cadru, in vederea gestionarii eficiente a populatiei de ursi. In urma intalnirii cu gestionarii s-a convenit modificarea contractului cadru prin introducerea de clauze cu riscul rezilierii. Printre aceste…

Citește mai departe

Sute de tone de alimente, retrase de la vanzare de catre DSVSA Sibiu in luna septembrie

Au fost evaluate 872 de obiective cu profil alimentar* S–au controlat 296 unitati de procesare carne, 218 unitati de colectare si procesare lapte, 178 depozite alimentare, 571 magazine alimentare si supermarketuri, 377 unitati de alimentatii publice, 188 laboratoare de cofetarie–patiserie, 357 unitati cu produse alimentare de origine non–animala* Pentru siguranta alimentara au fost examinate 8.061…

Citește mai departe

Dioxinele – un pericol real si invizibil pentru sanatatea noastra

Ce sunt dioxinele? Dioxinele sunt un grup de substante complexe, divizate, conform abordarii din legislatia europeana, in 2 clase majore: dibenzo-p-dioxine policlorurate (PCDDs) cu 75 compusi (congeneri), respectiv dibenzofurani policlorurati (PCDFs) cu 135 compusi (congeneri), din care 17 sunt considerati cu risc toxicologic ridicat. Sub denumirea generica de dioxine este inclusa si clasa bifenililor policlorurati…

Citește mai departe

Romania, tara biodiversitatii

In fiecare an, in 22 mai, se celebreaza Ziua Internationala a Diversitatii Biologice, marcand astfel semnarea la Rio de Janeiro ( in anul 1992) a Conventiei privind diversitatea biologica, elaborata sub egida “Programului Natiunilor Unite pentru Mediu” si ratificata de Parlamentul Romaniei prin Legea 58/1994. In 2012 Ziua Internationala a Diversitatii Biologice a avut ca…

Citește mai departe
România are aproape jum?tate din num?rul de ur?i bruni din spa?iul UE

In Romania, reteaua Natura 2000 insumeaza 22,68% din suprafata tarii

In fiecare an, in 22 mai, se celebreaza Ziua Internationala a Diversitatii Biologice, marcand astfel semnarea la Rio de Janeiro ( in anul 1992) a Conventiei privind diversitatea biologica, elaborata sub egida “Programului Natiunilor Unite pentru Mediu” si ratificata de Parlamentul Romaniei prin Legea 58/1994. Ursii, o specie simbol a Romaniei Aceasta zi se sarbatoreste…

Citește mai departe

Grasime de rata, combustibil auto

O echipa de studenti francezi a testat un vehicul hibrid care merge cu electricitate, motorina si grasime de rata, informeaza Maxisciences (7 mai). Intre 2 si 4 mai, a fost organizata competitia Challenge EducEco, desfasurata sub egida Ministerului francez al Educatiei si organizata de Asociatia pentru dezvoltarea probelor educative pentru eco-mobilitate, in cadrul careia au…

Citește mai departe

Aditivul E 120, de origine animala, ne strica postul

Mezeluri, iaurturi cu fructe, sucuri, inghetate, bomboane si, in general, cam toate alimentele colorate frumos in roz-rosiatic ascund un aditiv de origine animala – E 120. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, enumera cateva dintre alimentele de post care contin E 120, scrie ziarulring.ro. Pericol de alergii si Parkinson „E 120 se…

Citește mai departe