Ciocolata umpluta cu margarina

Ciocolata Malaga Baron este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide si lipide, atrage atentia profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Din aceasta cauza, produsul analizat are si o valoare energetica ridicata. Mai mult, in compozitia ciocolatei Malaga Baron intra si un aditiv alimentar care poate afecta sa-na-tatea daca este…

Citește mai departe

Europa, bolnava de gripa porcina

Patru noi cazuri de gripa de tipul A (H1N1) au fost confirmate in Uniunea Europeana si in tarile din zona EFTA (Acordul European de Comert Liber). Potrivit celui mai recent raport al Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Maladiilor (ECDC), patru noi cazuri de gripa porcina au fost raportate si confirmate in ultimele zile. Numarul…

Citește mai departe

Spalarea ecologica auto fara apa

Daca aveti un autoturism, daca pierdeti prea mult timp si bani cu spalarea si intretinerea acestuia, atunci SPALAREA FARA APA este solutia. Solutia de criza . SPALAREA FARA APA este un nou concept revolutionar de a spala, lustrui si proteja intr-o singura operatie orice autoturism, in orice loc, fara restrictie. Principiul de functionare este foarte…

Citește mai departe

Aer otravit in Lapus

Craiovenii din cartierul Lapus, ale caror blocuri sunt situate in vecinatatea Service Dacia, sustin ca de ani buni sunt sufocati de noxele emanate de cosul cuptorului de vopsit al respectivei societati. Acesta este situat la patru-cinci metri de blocul de locuinte. Locatarii blocurilor O11, O12, O13, O14 si O15 din cartierul craiovean Lapus spun ca…

Citește mai departe

Oamenii cenusii

De peste 30 de ani, craiovenii care locuiesc in cartierul Bariera Valcii isi spun aceeasi veche poveste: CET II le intuneca viata. Cenusa si pulberile eliminate prin arderea carbunelui le distrug gradinile, aerul, sanatatea. Din fericire, astazi e cer senin. Vantul nu bate sa risipeasca praful de carbune depozitat la CET II si nici cosurile…

Citește mai departe

Cascaval pasteurizat cu nitrit de sodiu

Cascavalul del Family pare la prima vedere un produs obisnuit din aceasta categorie, care nu poate pune in pericol sanatatea in cazul unui consum moderat. La o lectura atenta a etichetei, se remarca un ingredient cu potential cancerigen, conservantul nitrit de sodiu E251. Profesorul doctor Gheor-ghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimen-tare, se arata nedumerit…

Citește mai departe

Piata Verde – Targ de produse ecologice si mestesuguri traditionale la Cluj-Napoca

Breasla Mestesugarilor din Transilvania, Grupul de initiativa „Efectul Fluture” si Cosul Verde, primul magazin de produse ecologice din Cluj-Napoca, va invita sa vizitati Piata Verde, spatiul de promovare a traditiilor mestesugaresti autentice si produselor ecologice provenite din agricultura certificata. Piata Verde va fi deschisa in perioada 18-20 mai, pe zona pietonala din fata Casei Matei,…

Citește mai departe

Abator ultramodern in Transilvania

Cel mai modern abator de ovine din Transilvania, ridicat in localitatea Hereclean ca urmare a unei investitii de 2,5 milioane de euro si unde vor lucra circa 50 de persoane, a fost inaugurat vineri in prezenta ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ilie Sarbu, si a oficialitatilor locale. Investitia apartine Cooperativei Agricole Transilvania Ovicarn (CATO),…

Citește mai departe

Aniversare: Ziua veterinarului

Conducerea ANSVSA a participat vineri, 15 mai la sarbatorirea Zilei Nationale a medicului veterinar, alaturi de colegii din tara. Vicepresedintele Catalin Teodorescu s-a aflat alaturi de medicii veterinari ai DSVSA Constanta, iar secretarul general Stelian Caramitru a sarbatorit impreuna cu medicii veterinari din Bucuresti la manifestarile organizate in cadrul Facultatii de Medicina Veterinara. Presedintele Autoritatii,…

Citește mai departe

Delikat cu E necunoscut

Delikat, pentru preparate din peste, are drept ingredient principal sarea, motiv pentru care trebuie evitat de persoanele care sufera de afectiuni renale si cardiovasculare. Potentiatorul de aroma, monosodiu glutamat, are efecte adverse mai ales in cazul persoanelor cu maladii neurodegenerative, avertizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. De asemenea, trebuie evitat de femeile insarcinate si care alapteaza,…

Citește mai departe

Insomnia – boala noptilor albe

Multe persoane experimenteaza continuu un cerc vicios: intamplarile din timpul zilei le afecteaza somnul, iar lipsa somnului afecteaza activitatile din timpul zilei. Toata lumea are nevoie de somn – el are un rol protector, scopul somnului este de a permite corpului sa se refaca si sa-si activeze mecanismele de protectie. Somnul ca o tortura Persoana…

Citește mai departe

Primul targ de produse bio, intre 29-31 mai la Muzeul Taranului Roman

Muzeul Taranului Roman organizeaza intre 29-31 mai „Targul pentru o viata sanatoasa”, primul menit sa promoveze beneficiile naturii. Evenimentul incurajeaza sportul, folosirea produselor bio si incearca sa educe oamenii in spiritul ecologic. Expozantii vor fi din ariile conexe acestui tip de eveniment, adica cei care comercializeaza produse naturale, de la imbracaminte si cosmetice, la bijuterii,…

Citește mai departe

Alune, stafide, mult zahar si doi conservanti

Conservantul benzoat de sodiu este cel care afecteaza calitatea arahidelor si stafidelor in ciocolata mixta Fiesta. Acesta are o serie de efecte adverse asupra sanatatii. Produsul „arahide si stafide in ciocolata mixta” Fiesta este dezechilibrat din punct de vedere nutri-ti–o-nal, cu un exces de glucide, cu index gli-ce-mic ridicat si absorbtie rapida. Din aceas-ta cauza,…

Citește mai departe

Chestionar privind consumul de produse agroalimentare ecologice

Potentialul Romaniei de a produce alimente organice se ridica la nivelul potentialului Republicii Federale Germania (a doua producatoare a Europei). Cu toate acestea, el ramane neexploatat, datorita cererii mult prea reduse din partea populatiei. Asadar producatorii se simt nevoiti sa exporte materia prima tarilor din Vest, pentru prelucrare, iar pe rafturile magazinelor din Romania, produsele…

Citește mai departe

Atentie la E-urile autorizate!

Aditivii dau mai mult gust, culoare sau miros alimentelor, insa unii dintre ei s-au dovedit deosebit de daunatori pentru sanatate. Aditivii (cunoscuti sub numele de E-uri) sunt niste substante chimice care se adauga alimentelor pentru a le imbunatati aspectul, gustul, mirosul, culoarea, dar si pentru a usura procesul de fabricatie. Exista edulcoloranti (zaharina, aspartam etc.),…

Citește mai departe

Lebar din slanina si sorici

Lebarul Galco are ingrediente principale capul de porc, slanina si soriciul, ficatul fiind prezent intr-o cantitate mica. Acesta ar fi trebuit sa aiba o pondere mai mare, daca s-ar fi respectat reteta clasica. Pentru a masca lipsa ficatului, producatorul a folosit potentiatorul de gust E621. Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi atrage atentia ca acest aditiv este…

Citește mai departe

Peste 5.000 de cazuri de gripa porcina

GENEVA. Numarul cazurilor de gripa porcina la nivel mondial a depasit pragul de 5.000. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a raportat ieri existenta a 5.251 de cazuri confirmate, dintre care 61 mortale, in 30 de tari, informeaza France Presse. Statele Unite au inregistrat 2.600 de cazuri, dintre care trei mortale, urmate de Mexic, cu 2.059…

Citește mai departe