Colesterolul rau, colesterolul bun

Se stie cu certitudine ca, in zilele noastre, cresterea nivelului de colesterol din sange este unul dintre factorii de risc in ceea ce priveste bolile cardiovasculare. In acest sens, de mai bine de 30 de ani, grasimile au fost suspectate ca fiind periculoase pentru organism. S-au facut cercetari amanuntite in ceea ce priveste dozarea lipidelor…

Citește mai departe

Cum se pierd banii din SAPARD

Din cauza managementului de slaba calitate, dar si a neglijentei beneficiarilor romani, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a reziliat pana in prezent aproximativ 300 de contracte de finantare a unor proiecte SAPARD, in valoare de peste 30 de milioane euro, cele mai multe fiind in domeniul agroturismului.

Citește mai departe

Lansare – Biblia alimentara

Fie ca au denumiri accesibile, ca zaharina sau acidul citric, sau foarte complicate, ca Para-hidroxibenzoatul de metil, aditivii alimentari au intrat, neinvitati de nimeni, in viata noastra. Pe etichete ii gasim insa mentionati in varianta prescurtata, asa-numitele „E”-uri. Revista Felicia de saptamana aceasta va propune o lucrare de referinta, o adevarata Biblie alimentara, care poarta…

Citește mai departe

Prajitura cu 11 E-uri

Aspectul placut al desertului Alka este obtinut cu ajutorul unor aditivi alimentari. Acestia fac prajitura mai pufoasa, mai gustoasa si mai nesanatoasa. Arata foarte frumos. Aproape ca te convinge. Numai ca, inainte de a desface ambalajul, trebuie sa-l citim cu atentie. Prajitura casei cu cacao si fulgi de ciocolata Alka are o lista impresionanta de…

Citește mai departe

Parjoale vegetale cu secrete

Parjoalele vegetale Aldis par o solutie foarte buna in perioada postului. Compozitia lor insa poate spune altceva: „proteina vegetala din soia, amidon din cartofi, ulei vegetal, sare, apa, condimente, zaharuri, arome, pesmet, stabilizator: di-polifosfati de sodiu E 450 si E 452, antioxidan: acid ascorbic E 300, izoascorbat de sodiu E 301, agent de ingrosare: caragenan E 407, potentiator de aroma: glutamat monosodic E 621.

Citește mai departe