Lansare – Biblia alimentara

Fie ca au denumiri accesibile, ca zaharina sau acidul citric, sau foarte complicate, ca Para-hidroxibenzoatul de metil, aditivii alimentari au intrat, neinvitati de nimeni, in viata noastra. Pe etichete ii gasim insa mentionati in varianta prescurtata, asa-numitele „E”-uri. Revista Felicia de saptamana aceasta va propune o lucrare de referinta, o adevarata Biblie alimentara, care poarta…

Citește mai departe

Prajitura cu 11 E-uri

Aspectul placut al desertului Alka este obtinut cu ajutorul unor aditivi alimentari. Acestia fac prajitura mai pufoasa, mai gustoasa si mai nesanatoasa. Arata foarte frumos. Aproape ca te convinge. Numai ca, inainte de a desface ambalajul, trebuie sa-l citim cu atentie. Prajitura casei cu cacao si fulgi de ciocolata Alka are o lista impresionanta de…

Citește mai departe

Parjoale vegetale cu secrete

Parjoalele vegetale Aldis par o solutie foarte buna in perioada postului. Compozitia lor insa poate spune altceva: „proteina vegetala din soia, amidon din cartofi, ulei vegetal, sare, apa, condimente, zaharuri, arome, pesmet, stabilizator: di-polifosfati de sodiu E 450 si E 452, antioxidan: acid ascorbic E 300, izoascorbat de sodiu E 301, agent de ingrosare: caragenan E 407, potentiator de aroma: glutamat monosodic E 621.

Citește mai departe

Liber la E-uri. Ministerul Sanatatii introduce aditivi periculosi in alimente

Ordinul nr. 438/295/2002, privind aditivii alimentari, va fi modificat printr-un proiect de act normativ elaborat de ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu. La prima vedere pare ca, in sfarsit, autoritatile din Romania s-au trezit si vor sa ne scape de E-urile periculoase. In realitate, proiectul scoate cateva E-uri, de ochii lumii, si adauga altele, mai nocive. In plus, actul normativ majoreaza considerabil canitatile maxime admise ale aditivilor din produsele alimentare.

Citește mai departe

EFSA ne spune ce E-uri sunt toxice

„Romania nu a trimis Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) nici o solicitare, pana in prezent, pentru evaluarea unor aditivi alimentari care ar putea periclita sanatatea consumatorilor”, a declarat directorul executiv al EFSA, Catherine Geslain-Laneelle, intr-un seminar desfasurat la Bucuresti, pe tema sigurantei alimentare in Europa.

Citește mai departe

E-uri anti UE

Desi Romania a devenit membra a Uniunii Europene, aditivii cancerigeni care se regasesc in mancare si bautura continua sa reprezinte o grava problema In continutul tuturor produselor, incepand cu painea si continuand cu preparatele concentrate, mezelurile, produsele din carne, bauturile alcoolice si mai ales cele racoritoare

Citește mai departe