Pateu vegetal din ulei cu multe calorii

Pateul vegetal Ardealul are ca principale ingrediente apa si uleiul vegetal, urmate de proteina vegetala de soia, aditivi alimentari si condimente. Amestecul de apa, ulei si proteina vegetala de soia trebuia ingrosat cu ajutorul aditivilor alimentari pentru a avea consistenta dorita de producator. Pe langa amidonul de cartofi a fost utilizat si caragenanul E407, o…

Citește mai departe

Suc de afine cu 90% apa

Producatorii sucului de afine Clever s-au gandit ca aceasta denumire suna foarte bine. De aceea, au adaugat cateva picaturi din acest suc de fructe si, pentru ca totul sa para veridic, au colorat apa cu aditivi alimentari periculosi. Siropul de afine Clever este un produs cu o lista compozitionala ciudata. Desi legislatia in vigoare cere…

Citește mai departe

Premium doar in denumire

Napolitanele Naty sunt, dupa cum scrie producatorul pe eticheta, un produs „premium”. Adica ar trebui sa fie un produs de calitate. Daca traducem lista de ingrediente ne vom da seama ca, in acest caz, „premium” este doar un cuvant folosit, pentru ca suna bine. Crema folosita pentru umplerea napolitanelor analizate nu are nici un ingredient…

Citește mai departe

Napolitana cu 15 E-uri

15 aditivi alimentari, o cantitate mare de zahar si de grasimi. Aceasta este reteta dupa care a fost fabricata napolitana Yoo Hoo! O serie de categorii de bolnavi ar trebui sa consume produsul cu precautie. Napolitana „Yoo hoo!” este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic…

Citește mai departe

Hochland Fitness distruge calciul

Hochland Fitness promite ca nu ii va ingrasa pe cei care o vor consuma. Valoarea energetica pentru 100 de grame de branza este mica, insa cantitatea de grasimi raportata la substanta uscata este destul de mare. Producatorul branzei topite Hochland Fitness omite doua informatii importante: continutul untului si al branzei. Pe langa lapte, acestea ar…

Citește mai departe

Aroma sintetica de vita si multa sare

Vitaminele din fideaua Rollton nu mai au nici o valoare, fiind inecate in sare si aditivi alimentari, care au numeroase efecte adverse. Cardiacii, hipertensivii si cei cu probleme ale rinichilor trebuie sa evite consumul acestui produs. Fideaua pentru prepararea rapida a supei Rollton este un produs care poate afecta in mod grav sanatatea inimii si…

Citește mai departe

Eti Negro, zahar si ulei

Bolnavii de inima, ficat si pancreas ar trebui sa evite consumul frecvent al biscuitilor Eti Negro, din cauza continutului mare de uleiuri modificate chimic si zaharuri. Biscuitii Eti Negro au in compozitie o cantitate foarte mare de zahar, reprezentand un pericol pentru pancreasul endocrin. Acesta va fi nevoit sa secrete mai multa insulina intr-o perioada…

Citește mai departe

Alimentele fara coloranti

Agentia pentru Standarde Alimen-tare (FSA) din Marea Britanie a dat pu-blicitatii lista producatorilor care au renuntat voluntar la folosirea co-lorantilor incriminati in aparitia sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). E102 tartrazina, E103 galben de chinolina, E110 galben portocaliu, E122 azorubi-na, E124 rosu Ponceau 4R si E129 rosu Allura nu se vor mai gasi…

Citește mai departe

Apa la pret de ketchup

Ketchupul dulce Aro contine foarte putina paste de tomate, doar 8 procente din totalul ingredientelor. Cumparand acest produs, dati bani pe apa, crezand ca ati achizitionati ketchup. Nu ar fi atat de grav, daca nu ar avea in compozitie si aditivi alimentari care pun in pericol sanatatea. Conservantii, benzoat de sodiu E211 si sorbat de…

Citește mai departe

Peste imbracat in chimicale

Cascavalul ar trebui sa fie principalul ingredient al sosului care imbraca fileul de peste Alaska Pollock, insa are o pondere de doar 2%. Amidonul modificat si uleiul vegetal hidrogenat sunt majoritare, produsul devenind unul periculos pentru sanatate. Fileul de peste Alaska Pollock este un produs care ar fi fost foarte bun daca nu ar fi…

Citește mai departe

Polonezi din slanina

Polonezii Carn San sunt un produs cu foarte multe grasimi de proasta calitate, care pun in pericol sanatatea inimii si a ficatului. Slanina si soriciul, care ocupa locul al doilea si al treilea ca pondere, sunt periculoase si transforma produsul intr-unul de proasta calitate. Produsul analizat contine pe langa cantitatea mare de grasimi si aditivi…

Citește mai departe

Napolitana din margarina

Zaharul si margarina sunt ingredientele principale ale napolitanei Joe Bro, motiv pentru care are o serie de contraindicatii. Bolnavii de inima si suferinzii de afectiuni hepatice sunt cei mai afectati de consumul produsului. Napolitana Joe Bro este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida-zahar, dextroza….

Citește mai departe

Codex Alimentarius

Articol de Violeta Bucur CODEX ALIMENTARIUS: o adevarata batjocura adusa terapiilor naturiste La baza Codex-ului Alimentarius sta istoria prea putin cunoscuta a infiintarii Trustului Mondial al Chimiei Farmaceutice Ati auzit vreodata de Codex Alimentarius? Daca nu, sa nu fiti surprinsi. Este unul din cele mai bine pastrate „secrete deschise” ale guvernantilor din umbra. Este planificat…

Citește mai departe

Inele din aditivi chimici

Parintii care isi vor hrani copiii cu inelele de porumb Jumbo Balls risca sa ii transforme in niste agitati. Acest produs contine aditivi alimentari, ce induc sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare. Inelele de porumb Jumbo Balls (Crasty) au un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida. Din aceasta cauza,…

Citește mai departe

Sos Glenn din ulei si zahar

Sosul Glenn are o valoare energetica foarte mare, care este crescuta si de faptul ca este consumat alaturi de produse din carne. Sosul Glenn este un produs care se vinde exclusiv la KFC. Din compozitie rezulta ca este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide de origine vegetala (ulei de floarea-soarelui)…

Citește mai departe

Mustar Olympia colorat cu E102

Mustarul iute Olympia este un produs care a avut nevoie de un colorant chimic de sinteza pentru a-i imbunatati imaginea. Tartrazina, E102, este unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari utilizati in industria alimentara. Poate provoca alergii, astm. De asemenea, este incriminat in inducerea sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Prof. dr Gheorghe…

Citește mai departe

Doi coloranti, multa energie

Reclama pentru Prigat Activ este foarte adevarata. Numai ca energia nu este data de cantitatea mai mare de fructe, ci de aditivii alimentari folositi drept coloranti: carmoisine E122 si sunset yellow E110. Acestia sunt incriminati in aparitia sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). In luna mai 2007, cercetatori de la Universitatea Southampton, din…

Citește mai departe

Porc, pielite si noua aditivi

Parizerul Ana si Cornel contine noua aditivi alimentari, piele de pasare, amidon, sare, soia. Acest amestec reprezinta jumatate din compozitie, restul fiind reprezentat de carnea de porc. Parizerul de porc Ana si Cornel este fabricat din carne de porc si aditivi alimentari, in proportii aproximativ egale. E-urile au fost necesare pentru ca produsul sa aiba…

Citește mai departe

Allegria, zahar si E-uri

Bautura racoritoare Allegria reprezinta un amestec de apa minerala si noua aditivi alimentari. In acest context, calitatile terapeutice ale apei minerale, fie ea si extrasa dintr-o sursa de calitate, nu mai au nici o valoare. Aditivii alimentari utilizati pot afecta in mod serios sanatatea, mai ales daca sunt consumati in mod frecvent. Bautura Allegria contine…

Citește mai departe

Maioneza din aditivi alimentari

Aditivii alimentari sunt cei care fac din maioneza light Remia un produs care sa para comestibil. Numai ca acestia au si o serie de efecte adverse care pun in pericol sanatatea consumatorilor. Maioneza light Remia este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide vegetale. Din aceasta cauza este neclar…

Citește mai departe
Dr. Oz: 4 motive pentru care consumul de mezeluri î?i distruge s?n?tatea

Studiu – Fosfatii din mezeluri duc la cancer

Aditivii alimentari fosfatati, utilizati frecvent in prepararea industriala a alimentelor, accelereaza cresterea tumorilor canceroase in plamanii soarecilor, potrivit unui studiu publicat luni, in American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine, informeaza AFP. Acest studiu afirma ca aditivii fosfatati, care sporesc capacitatea de retinere a apei si imbunatatesc textura diverselor alimente, favorizeaza totodata si dezvoltarea…

Citește mai departe

Praline din margarina

Pralinele Primoline sunt un produs care nu au prea multe in comun cu ciocolata, desi pe eticheta denumirea produsului este „praline ciocolata alba cu crema cappuccino 50%”. Ingredientele principale sunt zaharul si grasimea vegetala hidrogenata, untul de cacao ocupand locul cinci in ordinea descrescatoare a cantitatii. Din aceasta cauza, produsul este dezechilibrat din punct de…

Citește mai departe

Produse fara aditivi

Autoritatile britanice vin in sprijinul consumatorilor pentru a ii ajuta sa aleaga produsele care nu le afecteaza sanatatea. De aceea, vor publica lista produselor care nu contin aditivi alimentari. Masura vine in sprijinul parintilor, pentru ca acesti coloranti induc sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare. Pe lista neagra sunt: E102 tartrazina, E110 galben portocaliu,…

Citește mai departe

Pateu vegetal hipercaloric

Pateul vegetal Silvania este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide si zaharuri cu index glicemic ridicat. Pancreasul endocrin, in aceste conditii, este nevoit sa secrete o cantitate mai mare de insulina intr-o perioada scurta de timp, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. De asemenea,…

Citește mai departe

Novatini – Tableta cu margarina

Tableta cu crema de lichior de visine Novatini se vinde la raionul de ciocolata, desi din compozitie pare mai degraba un amestec de margarina, zahar, arome sintetice si aditivi alimentari. Tableta analizata este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat: zahar, sirop de glucoza, izoglucoza….

Citește mai departe

Opt coloranti chimici in bradul de Craciun

Discul de ciocolata supus analizei contine, poate, mai multi coloranti decat un glob pentru bradul de Craciun. Problema cea mai mare este insa faptul ca sunt folosite substante chimice care afecteaza in mod serios sanatatea tuturor consumatorilor. Impodobirea bradului de Craciun cere globulete cat mai rafinate, in culori vii, dar si dulciuri cu un aspect…

Citește mai departe

Ciupercile, pe eticheta

Gustul de ciuperci al pateului vegetal Hame este dat de un potentiator de gust, glutamatul de sodiu. Produsul contine o cantitate atat de mica de ciuperci incat nu ii poate influenta gustul. Pateul vegetal cu ciuperci, Hame, a fost fabricat dupa urmatoarea reteta: se ia niste apa, se adauga ulei, apoi se pun si ceva…

Citește mai departe

Pasta de grasimi si E-uri

Pasta vegetala cu masline Campofrio este un amestec de apa, ulei, soia, margarina si aditivi alimentari. Din aceasta cauza are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de lipide. Pasta vegetala analizata are o valoare energetica mare, de care trebuie sa tina cont supraponderalii si obezii, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari…

Citește mai departe

Pate din ulei vegetal

Pateul vegetal analizat ar trebui sa poarte mai degraba denumirea de pasta de ulei si aditivi, pentru ca acestea sunt principalele lui ingrediente. Pateul vegetal cu ceapa si verdeata Angst este de fapt un amestec de ulei cu aditivi alimentari. Din lista de ingrediente rezulta ca uleiul are o pondere de aproape 90%, ceea ce…

Citește mai departe

Tort cu sapte aditivi alimentari

Tortul cu crema de cacao Kuchen Meister este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si lipide de ori-gine vegetala. Glucidele-zahar, sirop de glucoza fructoza, dextroza, amidon de grau, amidon modificat – streseaza pancreasul endocrin, fortandu-l sa produca o cantitate mare de insulina, intr-o perioada scurta de timp, avertizeaza…

Citește mai departe

Cafea 3 in 1 cu mult fosfor

Boutique cafe, „3 in 1 coffee sugar cream”, este un produs ce are un exces de fosfor ce afecteaza sanatatea oaselor. Produsul poarta denumirea de cafea, insa aceasta ocupa o pondere destul de mica, 8,5%. In schimb, sintagma 3 in 1 se refera mai degraba la zahar, margarina si fosfor. Aceste trei ingrediente sunt nocive…

Citește mai departe

Margarina pentru brad

Inainte de a va cumpara bomboanele pentru bradul de Craciun, nu va uitati doar la culoarea ambalajului! Chiar daca arata extraordinar de frumos si se potrivesc cu globurile si beteala, pot avea in compozitie ingrediente care va pun in pericol sanatatea. Bomboanele de pom cu cocos in glazura de cacao, Kpkuszos, fac parte din categoria…

Citește mai departe

Cubulete cu sare si aditivi

Vreti o supa limpede de legume? Nimic mai simplu! Producatorul „cubuletelor pentru supa limpede de legume” ne spune ca „dintr-un cubulet dizolvat in jumatate de litru de apa in clocot rezulta imediat o supa de legume limpede gustoasa”. Pare o solutie simpla si ieftina, dar sa citim cu atentie eticheta! Primul ingredient este sarea. Acest…

Citește mai departe

Smak sintetic cu pretentie de hrean ras

Hreanul ras Smack nu mai pastreaza nimic din efectele benefice ale acestei legume, pentru ca este amestecat cu o multime de aditivi alimentari, care nici nu erau necesari intr-un astfel de produs. Indulcitorii, zaharina si acesulfam K, si conservantul benzoat de sodiu sunt considerati de lumea stiintifica cu un puternic potential cancerigen, iar metabisulfitul de…

Citește mai departe