Romania, in topul ingrijorator al rezistentei la antibiotice

Un raport al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara ne arunca intr-un top ingrijorator al rezistentei la antibiotice. Cauza ar fi tratarea animalelor si pasarilor din ferme cu aceste substante. Daca sunt administrate frecvent puiul, curcanul, porcul si vaca nu mai raspund la tratament. Carnea lor ajunge, apoi in farfuriile noastre asa ca si noi dezvoltam rezistenta la…

Citește mai departe

Agentia Europeana pentru Medicamente pregateste recomandari privind folosirea antibioticelor in cresterea animalelor

Agentia Europeana pentru Medicamente /EMA/, cu sediul la Londra, intentioneaza sa elaboreze pana in aceasta vara o prima serie de recomandari privind folosirea antibioticelor la cresterea animalelor, in conditiile in care aceste practici sunt acuzate ca duc la raspandirea bacteriilor rezistente la tratamente, relateaza marti AFP. EMA va crea un ‘grup de lucru multidisciplinar’ pentru…

Citește mai departe
Revista „Ecologistul BN” – la nr. 13

Revista „Ecologistul BN” – la nr. 13

Revista „Ecologistul BN”, publicatie care se doreste una de formare a educatiei ecologice, a ajuns la numarul 13 (43), dupa 18 ani de aparitie continua. „Ecologistul BN”, publicatie pentru raspandirea cunostintelor de biologie, cum vedem scris pe prima coperta, este coordonata de profesorul Romulus Berceni si Consiliul Local Nasaud, avand un colectiv redactional format din…

Citește mai departe

Romania este pe primul loc in Europa la consumul de antibiotice fara reteta. Iata care sunt consecintele

Conform unui studiu sociologic publicat in mai 2011 de Gfk Healthcare, romanii s-ar afla pe locul 4 in Europa la consumul de antibiotice, peste 50% dintre cei intrebati urmand tratament cu antibiotice in anul respectiv si aproape jumatate dintre acestia recurgand la cel putin doua cure cu antibiotice in acest interval. Un alt studiu, publicat…

Citește mai departe

Oficial britanic: Rezistenta la antibiotice este o amenintare globala comparabila cu terorismul

Rezistenta la antibiotice constituie o amenintare globala „catastrofala” la acelasi nivel cu terorismul si incalzirea globala, a apreciat luni principalul consilier al guvernului britanic in materie de sanatate. Sally Davies, chief medical officer, a subliniat ca fenomenul constituie „o bomba cu efect intarziat”. Aceasta a declarat ca operatii benigne ar putea deveni mortale in 20…

Citește mai departe
Uleiul de oregano - cel mai puternic antibiotic natural

Uleiul de oregano – cel mai puternic antibiotic natural

Substanta denumita Carvacol prezenta in uleiul de Oregano salbatic este considerata ca unul dintre cele mai puternice anti virale, anti bacteriene si anti fungale substante obtinute pe cale naturala. Carvacol omoara parazitii de orice natura. In Mexic, cercetatorii au comparat Carvacolul din oregano cu tinidazol, un medicament prescris a trata giardia (Giardia duodenalis). Rezultatele au…

Citește mai departe
Antibiotice naturale, o alternativ? f?r? efecte adverse

Antibiotice naturale, o alternativa fara efecte adverse

Ce ne-am face fara natura generoasa? Ea ne ofera solutii la problemele de sanatate, prin numeroase plante medicinale care actioneaza eficient asupra germenilor infectiosi, fiind lipsite de efecte adverse. Frunzele de maslin sunt confirmate stiintific prin numeroase studii ca avand efect antibiotic natural cu spectru larg antibacterian (Escherichia coli, Stafilococ auriu, Streptococ, Pseudomonas, mycobacterii, entero­coci),…

Citește mai departe
Fructele, singurul aliment care pune creierul la munca

Cum sa previi aparitia cancerului

„Daca respecti un stil de viata sanatos, riscul de a face cancer este zero”, considera Thomas A. Sellers, PhD la Centrul Moffitt pentru prevenirea si controlul cancerului din Tampa. O alimentatie echilibrata, excercitiile fizice, si evitarea viciilor precum tutun si alcool, sunt principiile de baza ce trebuie urmate pentru o sanatate de fier. Filtreaza apa…

Citește mai departe
Carnea de pui, bomba alimentara

Carnea de pui, bomba alimentara

In ultimii 30 de ani s-a inregistrat o crestere a consumului de carne de pui la nivel mondial. Majoritatea oamenilor considera ca includerea in mediul zilnic a carnii albe aduce multiple beneficii. Adevarul este insa altul. In aceasta perioada, riscul dezvoltarii obezitatii s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera…

Citește mai departe

Apocalipsa antibioticelor. O interventie chirurgicala de rutina ar putea deveni un pericol de moarte

Cresterea rezistentei infectiilor la antibiotice este la fel de grava ca incalzirea globala, sustin oamenii de stiinta. Sally Davies, secretar de stat in ministerul britanic al Sanatatii, sutine ca infectiile cu bacterii nu mai raspund tratamentelor cu antibioticele existente. Potrivit oficialului britanic, aceasta rezistenta la antibiotice ar putea transforma o simpa interventie chirurgicala intr-un pericol…

Citește mai departe

SUA utilizeaza in productia de alimente aproximativ 15.000 de tone de antibiotice, anual

Statele Unite ale Americii utilizeaza in productia de alimente aproximativ 15.000 de tone de antibiotice, anual. Utilizarea antibioticelor in cresterea animalelor reprezinta 80% din totalul antibioticelor vandute in Statele Unite, iar folosirea inutila a antibioticelor la animale crescute pentru carne (vaci, porci, gaini si curcani) este o forta motorie majora care sta in spatele dezvoltarii…

Citește mai departe

Antibioticele naturii, leacuri magice pentru trup si suflet

Antibioticele naturale sunt mult mai usor asimilate de organism, nu produc distrugeri, ci ajuta sistemul imunitar in lupta sa impotriva microbilor care afecteaza corpul. Usturoiul contine o multime de antioxidanti care distruge bacteriile si radicalii liberi din sange, protejand eficient sistemul imunitar. Ceapa este un antibacterian foarte eficent. Pana la descoperirea penicilinei, primul antobiotic realizat…

Citește mai departe
Fructele, singurul aliment care pune creierul la munca

Deseurile nucleare (cobalt-60) sunt utilizate de zeci de ani pentru a face mancarea ta “mai sigura” prin iradiere

Indiferent daca stii sau nu, deseurile nucleare (cobalt-60) sunt utilizate de zeci de ani pentru a face mancarea ta “mai sigura”, prezinta Wakeup-world.com. In zilele noastre exista o neintelegere profunda in randul publicului larg referitoare la valoarea alimentelor organice certificate. Intrebarea nu este daca pretul (mai mare cu peste 50%) pe care il platesti la…

Citește mai departe
Ceaiul de hrean, consolideaza plamanii si reduce riscul de dezvoltare a diferite tipuri de cancer

Hreanul cel tamaduitor

Radacina de hrean este foarte bogata in vitamine (in special C si complexul B) si minerale , contine subsatnte antibiotice naturale, enzime, fitohormoni. Cunoscut inca din vremea antichitatii, leac pretuit de greci si romani, hreanul era o planta raspandita si la daci, care ii spueau usturonila. Frunzele crude, legate pe frunte alungau durerule si limpezeu…

Citește mai departe

Excesul de vitamine sintetice la copii poate avea consecinte grave

Peste 60% dintre parinti dau medicamente copiilor fara recomandarea medicului, desi automedicatia poate avea consecinte grave asupra sanatatii lor. „Adaptarea alimentatiei la varsta, la particularitatile digestive ale copilului este esentiala pentru viitorul lui. Promovam alimentatia naturala dupa nastere in scop de prevenire a bolilor, a obezitatii si pentru o apropiere afectiva de mama.” Parintii invoca…

Citește mai departe
Administrarea dup? ureche a vitaminei D le poate provoca celor mici pietre la rinichi

Efectul pozitiv al vitaminei D contra tuberculozei se confirma

Efectul pozitiv al vitaminei D contra tuberculozei se confirma. Un studiu britanic publicat in Proceedings of the National Academy (PNAS) are in vedere posibilitatea de a administra doze suplimentare de vitamina D personelor care primesc un tratament antimicrobian contra altor infectii pulmonare, precum pneumoniile. Prezenta in anumite alimente (in special in carnea de peste), vitamina…

Citește mai departe

Vitamina B3 poate oferi o alternativa in lupta impotriva infectiilor cu stafilococi foarte periculosi

Vitamina B3 poate oferi o alternativa in lupta impotriva infectiilor cu stafilococi foarte periculosi, conform unui nou studiu, transmite LiveScience.com. Oamenii de stiinta au tratat celule umane si de soareci, in laborator, cu doze de vitamina B3, si au observat o crestere de aproximativ 1.000 de ori a capacitatii sistemului imunitar de a lupta impotriva…

Citește mai departe

    Cum ne aparam de „super-microbii” rezistenti la antibiotice?

    Asa-numitele super-bacterii, rezistente la un mare numar de medicamente antibiotice, provoaca anual numeroase infectii foarte greu de tratat. O descoperire recenta arata ca o vitamina ar putea fi arma-cheie in lupta cu aceste microorganisme extrem de periculoase. Un studiu recent publicat in Journal of Clinical Investigation indica faptul ca vitamina B3, numita si nicotinamida, sporeste…

    Citește mai departe

    Administrarea de antibiotice copiilor sub sase luni ar putea favoriza, mai tarziu, obezitatea

    Administrarea de antibiotice copiilor sub sase luni ar putea favoriza, mai tarziu, obezitatea, arata un studiu aparut in „International Journal of Obesity”, relateaza Agerpres. „Se crede de obicei ca obezitatea este un fapt datorat in mare parte unui regim alimentar nesanatos si lipsei de miscare, dat tot mai multe studii demonstreaza ca lucrurile sunt mai…

    Citește mai departe
    Uleiul de oregano - cel mai puternic antibiotic natural

    Uleiul de oregano are actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai cunoscute

    Oregano este cunoscuta ca si planta aromatica si terapeutica inca din antichitate. Este o planta cu ajutorul careia se imbunatateste si se da aroma mincarurilor. Ea are doua varietati dintre care una, Origanum Marjoram, este utilizata mai ales in bucatarie, iar cealalta, Origanum Vulgare, este deosebita prin calitatile sale terapeutice. Oregano insa are cel mai…

    Citește mai departe

    Willy Schuster – Co-presedintele Asociatiei „Eco Ruralis”: Secolul al XXI-lea va fi bio sau nu va mai fi deloc

    „Domnul sa-i imburde-n rai si pe fermieri, dar sa nu uite ca noi, taranii romani, suntem inca patru milioane, si am schimbat configuratia rurala a Uniunii Europene” „Romania este o tara cu un imens potential in sectorul agriculturii taranesti si organice”, a fost una dintre concluziile Conferintei „Organic Romania”, tinute la Sibiu la sfarsitul lunii…

    Citește mai departe
    Un calmant utilizat la nivel global cre?te semnificativ riscul unei persoane de a suferi un atac de cord

    Nu toate medicamentele sunt benefice organismului, antibioticele cresc riscul de moarte subita

    Nu toate medicamentele sunt benefice organismului. Unele dintre ele, in timp ce medicii le recomanda pentru anumite afectiuni, ele afecteaza alte organe ale corpului uman. Azitromicina este un antibiotic cu o larga utilizare. El este recomandat in afectiunile cauzate de bacterii ale aparatului respirator dar si in tratarea cazurilor de infectie genitala cu Chlamydia trachomatis….

    Citește mai departe

    Diferentele dintre agricultura traditionala si cea ecologica

    Atat agricultura traditionala, cat si cea ecologica respecta obiectivele si principiile unei agriculturi durabile, insa exista multiple elemente care le diferentiaza. Agricultura traditionala presupune practici agricole care s-au pastrat de-a lungul anilor si tehnici care nu au fost preluate din agricultura moderna. Agro-ecosistemele traditionale sunt caracterizate prin utilizarea in mod responsabil atat a resurselor domestice…

    Citește mai departe