Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Daca va este teama de alimentele pline de pesticide si E-uri, le puteti incerca pe cele eco sau cumparati de la tarani

Daca va este teama de alimentele pline de pesticide si E-uri, le puteti incerca pe cele eco, din supermarketuri. O alta varianta pot fi achizitiile directe de la tarani, in baza unor comenzi ferme. Medicii sunt de acord la unison ca alimentele naturale sunt cele mai sanatoase: carne de gaina din curtea bunicii, hranita cu…

Citește mai departe
40 de fermieri vasluieni au adoptat agricultura ecologica

Agricultura bio castiga teren

In judetul Satu Mare exista un numar de 36 de operatori in agricultura ecologica Agricultura ecologica castiga tot mai multi adepti in randul agricultorilor satmareni. Potrivit evidentelor Directiei Agricole Satu Mare, pana in prezent sunt inregistrati un numar de 36 de operatori in domeniu. Agricultura ecologica nu este o ocupatie tocmai facila, in conditiile in…

Citește mai departe

Parlamentul European a votat transferarea deciziei de cultivare a organismelor modificate genetic spre guvernele tarilor membre

Statele membre UE ar trebui sa fie cele care sa decida interzicerea sau restrictionarea cultivarii organismelor modificate genetic. Decizia a fost luata marti, 5 iulie, de catre deputatii europeni, care au adoptat revizuirea legislatiei existente – adoptata cu 548 voturi pentru, 84 impotriva si 31 abtineri. Aceasta va fi transmisa Consiliului European pentru discutii suplimentare….

Citește mai departe

Ingineria genetica in domeniul agroindustrial duce la imbolnavirea organismului in timp

Ingineria genetica, folosita pe scara larga pentru cresterea substantiala a productiei de alimente necesare consumului, are si reversul medaliei: imbolnavirea organismului in timp Doctorii Ana Maria Mihalache, Mihaela Vicol, Teodora Manea explica: Beneficiile obtinute prin tehnicile de inginerie genetica in domeniul agroindustrial pot fi clasificate astfel: plante rezistente la seceta si daunatori; cereale cu continut…

Citește mai departe

Poluarea apelor cu medicamente

Un grup de chimisti si biologi din Romania si Ungaria vor studia in cadrul unui proiect transfrontalier, gradul de poluare a apelor in urma utilizarii de medicamente. Proiectul este finantat de UE in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria Romania derulat de Facultatea de Stiinte de la Universitatea Oradea si The Research Institute for Fisheries,…

Citește mai departe

Europa nu este pregatita sa combata bacteria rezistenta la antibiotice

Europa nu este pregatita corespunzator pentru a face fata amenintarii la adresa sanatatii publice reprezentate de bacteriile rezistente la antibiotice, cum ar fi bacteria identificata recent intr-un articol publicat in revista The Lancet, informeaza Efe, citat de Agerpres. „Ultimele informatii cu privire la raspandirea rapida a unei bacterii rezistente la medicamente provoaca o reactie de…

Citește mai departe

S-au creat bandajele inteligente care anunta cand ranile s-au infectat

Bandajul „inteligent” poate fi utilizat si pentru tratarea arsurilor mai putin grave Un nou tip de bandaj „inteligent”, care incepe sa ilumineze pe masura ce elibereaza nanocapsule cu antibiotice in plagi si arsuri, impiedicand astfel declansarea infectiilor, a fost creat de cercetatorii din Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk. Noul tip de bandaj este impregnat cu nanocapsule…

Citește mai departe

Leacuri fel si fel cu brusture

Una dintre cele mai raspandite plante din lume, brusturele, are proprietati antibacteriene, antifungice si diuretice si ajuta la eliminarea toxinelor. Fitoterapeutii din Europa, India, China si din Japonia recomanda preparatele din brusture pentru proprietatile detoxifiante in bolile de ficat, de rinichi si de splina. De asemenea, brusturele regleaza nivelul glicemiei, curata sangele de toxine si…

Citește mai departe

Cele mai bune antibiotice din gradina

Usturoiul, ceapa, mararul, busuiocul, cimbrul si hreanul actioneaza asupra bacteriilor in acelasi mod ca si antibioticele. Spre deosebire de acestea, „medicamentele” din natura au mai putine efecte secundare. Considerat de foarte mult timp un „aliment-miracol”, usturoiul este recunoscut datorita continutului bogat in vitamine (complex B, C), in minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc si…

Citește mai departe

Poluarea cu antibiotice

Personalitati ale sferei stiintifice americane atesta cu argumente solide ca poluarea cu antibiotice se manifesta pe toata suprafata continentului american. De altfel, revista Discover considera ca antibioticele raspandite in mediu creeaza microbi din ce in ce mai rezistenti, astfel acesti „supergemeni” ajung sa ucida tot mai multi americani decat SIDA. Aceasta stare de fapt este…

Citește mai departe
Consumul de carne procesata sporeste riscul mortii premature

Carnea, o otrava?

Conform unor statistici recente, peste un milion de romani prefera regimul lacto-vegetarian, renuntand complet la consumul de carne. Pe de alta parte, la nivel mondial, in anul 2005, existau nu mai putin de un miliard si jumatate de vegetarieni sau de lacto-vegetarieni, multi dintre ei provenind din tari unde consumul carnii era, pana nu demult,…

Citește mai departe

Cartoful mutant declanseaza dispute intre statele UE

Grecia, Luxemburg, Ungaria, Austria si Italia au anuntat, prin vocea unor oficiali, ca vor sa interzica introducerea in cultura a cartofului modificat genetic Amflora. Ministrul Sanatatii din Luxemburg, furios pe decizia Comisiei Europene, a spus in presa ca vrea sa activeze clauza de salvgardare pentru interzicerea noului cartof. Ministrul italian pentru Politica Agricola, Luca Zaia,…

Citește mai departe

Cate chimicale contine hrana noastra?

Am auzit de nenumarate ori ca alimentatia ar trebui sa-i ofere organismului energia si substantele nutritive necesare fara sa-l suprasolicite, in caz contrar existand riscul unor boli precum cele de inima sau cancerul. Cu toate astea, o mare parte din dieta zilnica este alcatuita din chimicale periculoase. Autoritatile nationale si internationale permit folosirea in industria…

Citește mai departe

Ce pericole il pandesc pe omul modern

Traieste mai mult decat stramosul lui. Dar, spre deosebire de el, omul modern este mai fragil din punct de vedere fizic, puterea lui constand mai ales in capacitatile intelectuale. Progresul tehnic, care ne-a facut viata mai comoda, este si principalul dusman al sanatatii. Dar nu este singurul. La o prima vedere, principala diferenta dintre reprezentarile…

Citește mai departe

Plopul negru, un antibiotic natural

De la plopul negru se folosesc in scopuri medicinale mai ales mugurii, valorificati pentru actiunea lor similara antibioticelor. Microelementele esentiale din rasina mugurilor de plop sunt aceleasi ca si cele din propolis: fier, zinc, cupru, cobalt, molibden, mangan, iod. De aceea, rasina mugurilor de plop se mai numeste propolis vegetal. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie,…

Citește mai departe

Probioticele sau ce se ascunde sub eticheta de pe ambalaj

Cand cumparati mancare pe a carei eticheta scrie probiotice, primiti beneficii pentru sanatatea vostra sau este vorba, doar, de publicitate exagerata? Probabil cate putin din fiecare. Probioticele sunt microorganisme vii, ce refac balanta bacteriana intestinala si cresc rezistenta la  germenii patogeni. Ingerate in cantitati suficiente, pot imbunatati digestia si reduce durata gripelor si racelilor. Dar,…

Citește mai departe

Pranzul bio, alternativa la mancarea din legume tratate

Cerealele si fructele din agricultura conventionala au resturi de pesticide, iar pasarile si porcii din crescatorii sunt indopati cu nutreturi. Ciorba ori tocanita pregatita din legume si din carne luate de la supermarket sau de pe tarabele din piata este „asezonata” cu ingrasaminte chimice. Substantele folosite pentru tratarea culturilor agricole obisnuite provoaca boli si polueaza…

Citește mai departe

Strania poveste a unui om care a devenit …albastru

Este incredibil, surpinzator si neasteptat, dar aceasta este realitatea: un american a constatat ca pielea lui a devenit albastra. Victima a unei transformari lente, Paul Karason a constat ca pielea sa si-a schimbat culoarea putin cate putin in ultimii 14 ani, devenind vizibil albastra. Este rezultatul unui tratament pe baza de argint coloidal pe care…

Citește mai departe

Prima retea cu alimente eco

Vara aceasta a adus o premiera pe piata eco romaneasca. S-a lansat Biogood, primul lant de magazine cu alimente fara pesticide, antibiotice sau organisme modificate genetic. Daca treci prin Dorobanti, pe Strada Beller, un banner imens iti semnaleaza existenta in apropiere a unui magazin Biogood. Pe Strada George Calinescu, la numarul 4. Acesta are si…

Citește mai departe
O zi fara carne, miscarea globala vine in Romania!

Carnea bio, o necunoscuta pentru tara noastra

In timp ce tarile dezvoltate se axeaza pe productia de carne ecologica, in Romania, acest segment lipseste cu desavarsire.In Romania nu exista decat o asociatie specializata pe cresterea animalelor pentru carne bio. Prin urmare, productia este aproape zero. Carnea de pe piata romaneasca se obtine de la animale crescute in sistem conventional, si nu ecologic…

Citește mai departe

Musetelul – intre mit si realitate

Dovezile stiintifice privind efectele tamaduitoare ale musetelului sunt neconvingatoare, dupa cum sustin oamenii de stiinta americani. Proprietatile terapeutice ale musetelului trebuie privite cu rezerve pentru ca dovezile stiintifice in sprijinul calitatilor medicinale ale acestei plante sunt destul de putine si neconvingatoare. Cel putin, asa sustine Institutul de Sanatate al Statelor Unite ale Americii, dupa evaluarea…

Citește mai departe

Se prabusesc miturile despre alimentele modificate genetic: „mutantii” protejeaza mediul, agricultura clasica este mai toxica

Dezvoltarea plantelor modificate genetic a starnit, de-a lungul timpului, nesfarsite controverse. Publicul le-a intampinat cu ostilitate in Europa si cu speranta in SUA ori in tarile asiatice. Reactia consumatorilor a fost generata de campaniile de imagine, pro sau contra, plasate intre cele doua extreme: „aceste alimente vor salva lumea de la foamete” sau „vor imbolnavi…

Citește mai departe