Aditivi alimentari

In ziua de azi cand totul se misca cu o viteza ametitoare, ne grabim sa ajungem la serviciu, sa muncim cat mai mult, sa castigam cat mai bine, sa ne asiguram un confort cat mai mare si uitam de un lucru foarte important, sanantatea noastra. Putine sunt persoanele care au grija de propria alimentatie. Toata…

Citește mai departe

Cum scapam de matreata?

Pielea capului tau este exagerat de sensibila, se cojeste, iar tie iti este teama sa te imbraci in nuante mai inchise, la gandul ca, in curand, matreata, care iti „ninge” pe umeri, va deveni vizibila. Insa nu exista nici un motiv sa traiesti cu spaima unui nou atac al matretei. Iata cateva sfaturi si remedii…

Citește mai departe

Vanatul din Carpati in meniul restaurantelor

Vanatoarea este considerata un lux, dar in Romania a devenit deja o afacere profitabila, mai ales ca turistii straini se dau in vant dupa carnea de mistret si de urs, preparata in bucataria romaneasca. Frigaruile de caprioara, carnaciorii de mistret sau pulpa de urs sunt rafinamente culinare pentru care consumatorii platesc bani grei. Gurmanzi din…

Citește mai departe

Ciupercile, pe eticheta

Gustul de ciuperci al pateului vegetal Hame este dat de un potentiator de gust, glutamatul de sodiu. Produsul contine o cantitate atat de mica de ciuperci incat nu ii poate influenta gustul. Pateul vegetal cu ciuperci, Hame, a fost fabricat dupa urmatoarea reteta: se ia niste apa, se adauga ulei, apoi se pun si ceva…

Citește mai departe

Cea mai noua sursa de biocombustibil: ciupercile

Recent s-a descoperit ca o ciuperca din Padurea Patagoniana a Americii de Sud ar putea fi folosita in viitor ca si biocombustibil. Da, ati inteles bine, ciupercile patagoniene, urmatorul biocombustibil. Cercetatorii afirma ca aceasta ciuperca, Gliocladium roseum, are abilitatea de-a produce un exces de molecule de hidrogen si carbon intr-o combinatie unica, nemaintalnita la alte…

Citește mai departe

Specialitate cu ciuperci si E-uri

Pe vremea bunicii, strudelul se facea din ingrediente naturale, fara sa fie nevoie de aditivi. Astazi, retetele s-au complicat si pe alocuri par niste insiruiri de substante chimice. In trendul modern se incadreaza si „specialitatea de strudel cu ciuperci – congelat, nepreparat”, care are in compozitie: „Ciuperci 24%, faina de griu, grasimi vegetale si ulei,…

Citește mai departe

Supa de margarina

CE BEM, CE MINCAM – Ciupercile sint in cantitate foarte mica Ingredientul principal al acestei supe de ciuperci sint grasimile vegetale hidrogenate – margarina -, care sint un real pericol pentru sistemul cardiovascular. Supa-crema de ciuperci Maggi are in compozitie: „crema pudra 21,7% (grasime vegetala hidrogenata, derivati din lapte), faina din griu, amidon modificat E…

Citește mai departe

Revolutia alimentelor bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Oferta de hrana sanatoasa se diversifica, iar piata are un potential urias de crestere La doar cativa ani de la certificarea primului produs ecologic, Romania se poate mandri cu peste 280 de alimente…

Citește mai departe

Aflatoxine si aflatoxicoze

In aerul si alimentele din jurul nostru se pot dezvolta mucegaiuri, care produc toxine. In mediul extern mucegaiurile sunt ubicuitare. Conditiile de umezeala din ziduri, lemn, mobila, hartie sunt principalele medii de proliferare in spatiile inchise. Avand in vedere ca americanii petrec in jur de 75 spre 90 % in spatiile inchise, ei sunt foarte expusi la mucegaiurile ce se dezvolta in mediile inchise.

Citește mai departe