Padurile vor fi supravegheate prin satelit, anunta Organizatia ONU pentru Alimentatie si Agricultura

Organizatia ONU pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a anuntat, marti, lansarea unui sistem de supraveghere prin satelit a padurilor, care va masura degradarea resurselor forestiere si va contribui la reducerea gazelor cu efect de sera, potrivit AFP. Aceste date preluate prin satelit, la inalta rezolutie, pot fi folosite gratuit, datorita unui parteneriat cu alte organizatii,…

Citește mai departe

Ceaiul, secretul respiratiei proaspete

Respiratia placut mirositoare este o carte de vizita excelenta la orice intalnire, dar, din pacate, nu mereu ai la indemana pasta si periuta de dinti. Totusi, exista numeroase solutii rapide pentru a avea o respiratie proaspata intreaga zi. Ceai Dupa fiecare masa copioasa, bea un ceai aromat, care te ajuta sa iti recapeti prospetimea respiratiei….

Citește mai departe

Carnati cu mucegai. ANPC a retras de pe piata 11 tone de produse alimentare

In urma verificarilor efectuate in luna august, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a oprit temporar de la comercializare 60 tone de alimente si au retras definitiv de la vanzare 11 tone de produse alimentare care erau improprii consumului uman. Au fost acordate 988 de amenzi contraventionale pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorului, insumand 3.530.400 de…

Citește mai departe

Fura-le secretele de sanatate!

Afla ce fac locuitorii altor tari pentru a tine bolile departe. Mergi pe bicicleta dimineata si seara, trage un pui de somn dupa-amiaza, mananca usturoi, peste si soia, bea vin rosu si vei fi sanatos tun! N-o spunem noi, o demonstreaza obiceiurile altor popoare, care se folosesc de toate acestea pentru a tine bolile departe……

Citește mai departe

A sapte editie a Targului de produse traditionale „Roadele pamantului organizat de Slow Food Brasov” Sau Obiceiul mancatului sanatos (lectia 7)

Editia lunii septembrie a Targului de produse traditionale „Roadele Pamantului” va incepe la Brasov sambata, 26 septembrie 2009, ora 10.00 si va reuni 22 de producatori din toata tara. Organizatorii Tragului de produse traditionale Roadele Pamantului, organizat lunar in Brasov, se pregatesc sa inaugureze a 7-a editie. Targul va avea loc in zilele de 26…

Citește mai departe

Marul ne protejeaza de nicotina

Compusii antioxidanti din coaja marului furnizeaza protectie UV, oferind pielii mai multa rezistenta la actiunea daunatoare a soarelui Un mar contine 5 grame de fibre, mai multe decat cerealele, spun medicii nutritionisti. In plus, specialistii completeaza ca substantele nutritive din acest fruct ajuta la prevenirea afectiunilor cardiace. „Marul este un adevarat izvor de fitonutrienti, care,…

Citește mai departe

Pestele si uleiul de masline iti intaresc inima

Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces in lume, iar la nivelul Uniunii Europene femeile sunt cele mai afectate Alimente obisnuite te pot ajuta sa ai o inima sanatoasa. Cea mai eficienta dieta pentru prevenirea bolilor cardiovasculare este cea mediteraneana, spun medicii. Specialistii adauga ca acest tip de alimentatie este bogata in acizi grasi esentiali…

Citește mai departe
EcoMetroArt

Oul ajuta la mentinerea greutatii

Oul este un aliment cu un raport scazut de calorii, iar medicii nutritionisti il recomanda in regimurile de slabire. Specialistii spun ca ouale creeaza o senzatie de satietate, iar cu un aliment bogat in proteine, pierzi mai putin muschi si mai multa grasime in timpul unei cure de slabire. In acelasi timp, nutritionistii adauga ca…

Citește mai departe

Stiati ca… despre paduri

– In prezent, pe Pamant,mai exista doar 3 mari paduri:Padurea Amazon din Brazilia si padurile boreale din Rusia si Canada. – Padurile contin intre 50-90% din speciile terestre. Doar padurile tropicale adapostesc intre 10-50 milioane de specii- peste 50%din speciile de pe planeta.( Sursa Agentia de Investigare a Mediului). – Padurile acopera 2 procente din…

Citește mai departe

21 Septembrie – Ziua Internationala impotriva plantatiilor forestiere in regim de monocultura

Intr-o declaratie internationala semnata de o serie de reprezentanti ai unor ONG-uri de mediu din intreaga lume, disponibila pe site-ul World Rainforest Movement si intitulata Stop expansiunii plantatiilor forestiere in regim de monocultura!, se afirma ca ,,milioane de hectare de pamant fertil sunt transformate rapid in deserturi verzi prezentate drept ,,paduri””. Conform materialului, aceste plantatii,…

Citește mai departe

WWF Elvetia lanseaza o actiune ce vizeaza reducerea consumului de carne

WWF Elvetia lanseaza marti, de Ziua nationala a vegetarienilor, o actiune ce vizeaza diminuarea consumului de carne, ce va permite reducerea amprentei ecologice personale asupra planetei, a anutat, luni, organizatia de mediu intr-un comunicat. La actiunea intitulata Mini Panda si-au anuntat deja prezenta peste 36.000 de persoane si 370 de institutii, care au spus ca…

Citește mai departe

Paine cu seleniu pentru o viata mai lunga

Painea fortifiata cu seleniu este o necesitate pentru populatia din Marea Britanie, cred specialistii in alimentatie din aceasta tara, dupa ce au efectuat o serie de studii. Medicii nutritionisti britanici sunt de parere ca imbogatirea graului cu seleniu ar avea drept efect scaderea numarului de bolnavi, dar si cresterea sperantei de viata. Ei au aratat…

Citește mai departe

Multivitamine cu E-uri cancerigene

Multivitaminele Kruger cu gust de portocale se pot cumpara din orice hipermaket, fara sa existe cineva care sa le explice consumatorilor riscurile la care se expun consumandu-le. Pe lista de ingrediente a multivitaminelor Kruger intra aditivi alimentari care in mod normal nu au ce cauta intr-un produs ce ar trebui sa ajute la pastrarea sanatatii….

Citește mai departe

Fara carne in farfuriile nemtilor

Autoritatile din Germania au recomandat populatiei sa renunte la meniurile traditionale bogate in carne in favoarea unor diete mai usoare, in stil mediteraneean, pentru a contribui, astfel, la salvarea planetei, scrie cotidianul britanic „Telegraph”. Bucataria nemteasca este renumita pentru faptul ca se bazeaza in mare parte pe preparate din carne. Dintre statele Uniunii Europene, Germania…

Citește mai departe

Iarba de smirna, buna pentru ficat

Iarba de smirna fortifica sistemul digestiv, protejeaza ficatul impotriva actiunii substantelor toxice si stimuleaza functionarea acestuia. Prin continutul bogat in potasiu, natriu, silicon, zinc si clor, participa la eliminarea substantelor toxice din organism. Iarba de smirna mai poate fi utilizata de catre cei care au o digestie greoaie sau ulcer gastroduodenal. Pentru ca frunzele si…

Citește mai departe

Doua pahare pe zi de sucuri acidulate cresc riscul de aparitie a afectiunilor hepatice cu 80%

Doua pahare pe zi de sucuri acidulate de fructe pot sa cauzeze, pe termen lung, afectiuni hepatice severe, care conduc la necesitatea unui transplant de ficat, potrivit unui studiu al cercetatorilor israelieni. Maladiile hepatice sint asociate de obicei cu abuzul de alcool, dar acest studiu a relevat faptul ca si bauturile nealcoolice cu un continut…

Citește mai departe

De la animal la om si inapoi

In cabinetele veterinare intra zilnic oameni care sunt in stare sa-si cheltuiasca ultimii bani pentru a-si trata animalele bolnave. In afara de cazurile de agresivitate impotriva animalelor, in Romania exista si oameni pentru care pierderea unui animal este similara cu disparitia unui membru al familiei. „Paturica a fost lovita de masina. A avut niste fracturi…

Citește mai departe

Codexul, agent de vanzari pentru medicamente

Paul Anthony Taylor este directorul pentru relatii externe al Fundatiei Dr Rath din Germania. Aceasta incearca prin actiunile ei sa constientizeze populatia cu privire la pericolul adoptarii Codex Alimentarius (CA). Afaceri contra boli. Aceasta este descrierea pe care Taylor o face recomandarilor date de Comisia Codex Alimentarius. Motivul lui este unul simplu: Organizatia Mondiala a…

Citește mai departe

Ce este Codex Alimentarius?

Mijloacele de comunicare abunda in ultimul timp de informatii legate de efectele pe care le-ar putea avea aplicarea unui nou Codex Alimentarius de la 31 decembrie 2009. Pana sa aflam ce cuprinde acest „cod al alimentelor” si care vor fi efectele asupra populatiei, trebuie sa stim ce este de fapt Comisia Codex Alimentarius si de…

Citește mai departe

Merisani – cea mai saraca localitate argesana, sta pe-o mina de aur, dar si pe un butoi cu pulbere

Motto: „Cand Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n”…conturi! Situata la 16 km de Pitesti, Merisani este comuna argesana care, desi sta pe-o „mina de aur”, se zbate intr-o saracie lucie. Si aceasta, se intampla in ciuda oportunitatilor pe care localitatea le detine. Neexploatate eficient si la timp, oportunitatile se pot „razbuna”, intorcandu-se impotriva comunitatilor,…

Citește mai departe

„Codul hranei” contestat si in Romania

Codex Alimentarius este o colectie de norme alimentare coordonata de ONU, dar contestata peste tot in lume.In intreaga lume au aparut reactii impotriva „codului hranei”. Criticii sustin ca sunt promovate interesele trusturilor farmaceutice si nu ale consumatorilor. Sistemul de Igiena si Siguranta a Alimentelor – HACCP – Certificat pe baza Directivei 852/2004 UE si Codex…

Citește mai departe

Stiati ca?

In prezent, pe Pamant mai exista doar 3 mari paduri: Padurea Amazon din Brazilia si padurile boreale din Rusia si Canada. Padurile contin intre 50-90% din speciile terestre. Doar padurile tropicale adapostesc intre 10-50 milioane de specii- peste 50%din speciile de pe planeta.( Sursa Agentia de Investigare a Mediului). Padurile acopera 2 procente din suprafata…

Citește mai departe

Alimente modificate genetic

Organismele modificate genetic (OMG) sunt, asa cum le spune si numele, organisme la care materialul gene-tic (ADN-ul) a fost modificat intr-un mod ne-natural folosindu-se tehno-logii de recombinare a ADN-ului. Principiul de producere a unui orga-nism modificat genetic consta in prelevarea de material genetic, modificarea acestuia prin procedee de laborator si introdu-cerea intr-un alt organism, in…

Citește mai departe

Fasolea fara gaze, vanata alba si pepenele

Dupa sute de experimente, cercetatorii romani au reusit sa obtina soiuri de fructe si legume care ies din tiparele formelor obisnuite. Inventiile in alimentatie cu rezultate, daca nu bizare, cel putin nastrusnice si-au facut aparitia si in urma muncii de cercetare a specialistilor romani. Zeci de ani petrecuti prin laboratoare, apoi in camp, la cules…

Citește mai departe

Prima mancatorie bio din Cluj Bistro Verde – in Insomnia

Cosul Verde in parteneriat cu Insomnia propune bon-viveur-ilor clujeni un meniu de vara cu retete inedite preparate exclusiv din ingrediente provenind din agricultura certificata ecologic. Incepand cu vineri, 24 iulie 2009, echipa Bistro Verde va prepara specialitatile gourmet sau gourmand in functie de foame sau stil. „Asemenea unui centru de reabilitare, ideea unui Bistro Verde…

Citește mai departe