Solutie inovativa de producere a energiei electrice si termice din surse regenerabile

In vederea generarii energiei din resurse alternative si in contextul gasirii unor solutii in concordanta cu principiul dezvoltarii durabile, Institutul National de Cercetare- Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA impreuna cu Primaria din Avrig propun o idee inovativa de producere a energiei din surse regenerabile. Finalitatea implementarii ideii inovative propuse consta in reducerea dependentei omului de…

Citește mai departe

Quinoa planta sacra a incasilor – una dintre cele mai nutritive plante din lume

Timp de milenii altiplanul bolivian a constituit leaganul culturilor de quinoa. Acolo sus producuctia actuala a acestor boabe se inspira inca din metodele traditionale. Dupa ce a hranit intemeietorii grandiosului imperiu incas, quinoa continua sa ofere forta si vitalitate locuitorilor platourilor inalte, constituind alimentatia lor de baza. Din punct de vedere botanic quinoa apartine familiei…

Citește mai departe

Concursul de reciclare ”Laptele scolar in viata mea” a premiat cele mai creative lucrari trimise de elevii din toata tara

Concursul national pentru elevi „Laptele scolar in viata mea” care s-a desfasurat in perioada 21 Noiembrie – 12 Decembrie la initiativa Tetra Pak si cu participarea Ministerului Educatiei si FAO (Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura) si-a desemnat castigatorii, pe site-ul concursului, www.laptescolar.ro. In perioada concursului, 605 de utilizatori si 1500 de poze au fost inregistrate…

Citește mai departe

Rosiile, legume extrem de sanatoase

Bulionul se obtine prin fierberea rosiilor pasate dupa ce, eventual, se indeparteaza semintele si coaja. Coaja contine cea mai mare cantitate de licopen, care nu se inactiveaza prin fierbere, dimpotriva, devine mai activ biologic. Rosia proaspata este un bun remineralizant, fiind bogata in potasiu, fosfor, calciu, in oligoelemente, zinc, vitamina C, vitaminele B1,B2,B3,B6, retinol, acid…

Citește mai departe

Organismele Modificate Genetic, intre pericol si necesitate

Gabriel Paun sustine ca unele studii arata toxicitatea OMG-urilor. – Unii fermieri spun ca au nevoie de organisme modificate genetic. – Astfel, plantele devin mai rezistente la boli, daunatori si seceta. OMG, bune pentru agricultura, periculoase pentru sanatate, conform unor studii. Organismele Modificate Genetic pot afecta sanatatea consumatorilor. O spune la RFI presedintele organizatiei neguvernamentale…

Citește mai departe

Substante cancerigene in meniul copiilor de 10 ani din Franta

O analiza a meniului unui copil de 10 ani pe parcursul unei zile a relevat ca existenta a peste 80 de substante chimice, din care unele potential cancerigene, relateaza Agerpres. Asociatia ‘Generatii Viitoare’, care a efectuat acest studiu, a cumparat in perioada iulie-septembrie, din supermarketurile din departamentul Oise (nordul Frantei) si Paris, produsele alimentare –…

Citește mai departe

Alimentatia ideala pentru iarna

Odata cu schimbarile climatice, organismul nostru are nevoie de o alimentatie corecta, care sa acopere nevoile energetice si sa aduca nutrientii necesari pentru o sanatate optima si un sistem imunitar puternic. Cat de importante sunt grasimile30% din alimentatia noastra ar trebui sa fie reprezentata de grasimi, care au un rol important in buna functionare a…

Citește mai departe

Primul magazin din lume cu produse gratuite, vegane si organice.

Ridicarea nivelului spiritual individual si general. Este evident ca una dintre caracteristicile nivelului spiritual individual este felul, tipul alimentatiei.  Este demonstrat stiintific ca o hrana de tip animal accelereaza divizarea celulei umane (imbatrinirea), fortind-o, astfel, la o inmultire artificial marita in care sansa unei divizari eronate este proportional crescuta. De aici bolile, care pot incepe…

Citește mai departe
Expozitia “Insectele –hrana si medicament”, la Muzeul de Stiintele Naturii

Ar putea deveni insectele hrana viitorului? Experti ONU afirma ca entomofagia e o solutie pentru eliminarea malnutritiei si protectia mediului

Malnutritie, obezitate, gaze cu efect de sera generate de consumul tot mai mare de carne: insectele, gratie calitatilor nutritionale, ar putea reprezenta solutia alimentara a viitorului, relateaza publicatia franceza Rue 89. In tarile occidentale, si in special in Statele Unite, obezitatea tinde sa devina o veritabila problema de sanatate publica. La celalalt capat al planetei,…

Citește mai departe

Americanii sugereaza productia de combustibil obtinut din cannabis

Cercetatorii americani de la Universitatea din Connecticut incearca sa gaseasca o solutie bio pentru obtinerea combustibilului. Se pare ca pana acum, cea mai viabila varianta ar fi aceea care implica banala canepa, Cannabis sativa in denumirea ei stiintifica. „De multe ori se ajunge la problema combustibil versus mancare si pana acum plantele din care se…

Citește mai departe

Ai grija la ceea ce mananci!

Stiai ca, boala de temut, numita cancer poate fi prevenita alegand o alimentatie sanatoasa? In fiecare zi, aproape un milion de elemente cancerigene trec prin… stomac. Ganditi-va cat de predispus este organismul nostru doar in ceea ce priveste digestia. E bine sa citesti eticheta alimentelor inainte de a cumpara produsul. Conform doctorului Mencinicopschi: „Esti ceea…

Citește mai departe

Actiuni de ecologizare ale elevilor din Tirgu Frumos

O buna educatie in ceea ce priveste starea mediului inconjurator trebuie, fara indoiala, sa fie una din preocuparile scolilor de pretutindeni. Un exemplu de urmat in acest sens poate fi regasit la Scoala Garabet Ibraileanu din Tirgu Frumos, judetul Iasi, unde elevii si cadrele didactice se implica activ in conservarea unui mediu ambiant in comunitate. Desi…

Citește mai departe

Conceptul „The Snail” – castigatorul Electrolux Design Lab 2010

Peter Alwin, student al Institutului National de Design din India, este castigatorul concursului Electrolux Design Lab 2010 cu proiectul „The Snail – Micro Induction Heating” (Incalzire prin micro inductie). Electrolux, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de aparatura electrocasnica si profesionala, a desemnat Snail (Melcul) castigator al finalei Electrolux Design Lab 2010. Anuntul a…

Citește mai departe

Organizatii europene solicita UE sa remodeleze Politica Agricola Comuna

Asociatia Eco Ruralis – in sprijinul taranilor ecologici si traditionali distribuie urmatorul comunicat de presa in numele comitetului de organizare al Via Campesina Europa. Eco Ruralis o asociatie de mici agricultori din Romania, care a aplicat pentru aderarea la Via Campesina si suntem de acord in totalitate cu urmatoarele afirmatii, ele reprezentand punctul nostru de…

Citește mai departe

Organizatii europene solicita UE sa remodeleze PAC

Asociatia Eco Ruralis – in sprijinul taranilor ecologici si traditionali distribuie urmatorul comunicat de presa in numele comitetului de organizare al Via Campesina Europa. Eco Ruralis o asociatie de mici agricultori din Romania, care a aplicat pentru aderarea la Via Campesina si suntem de acord in totalitate cu urmatoarele afirmatii, ele reprezentand punctul nostru de…

Citește mai departe
M?nânc? s?n?tos: Verde?uri care î?i dau energie

Verdeturi contra diabetului

Legumele cu frunze verzi sunt un aliat de nadejde in lupta cu diabetul de tip 2, arata un studiu realizat de cercetatori britanici de la Universitatea din Leicester. Acestia recomanda consumul zilnic de spanac, salata verde, patrunjel sau varza. Studiul a pornit de la o statistica sumbra, care arata ca in ultimii 20 de ani…

Citește mai departe

Grasimile induc ADHD

Dietele bogate in grasimi saturate, zaharuri rafinate si sare sunt una dintre cauzele principale ale sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD), arata un studiu realizat de cercetatori din Australia. Sindromul ADHD a fost subiectul unui alt studiu, in urma cu trei ani, cand cercetatori de la Universitatea Southampton din Marea Britanie au aratat…

Citește mai departe

Porcii au sentimente, potrivit unui studiu

O echipa de experti britanici de la Universitatea pentru Agricultura, Alimentatie si Dezvoltare Rurala din Newcastle au stabilit, in urma unui studiu, ca porcii sunt la fel de capabili ca si oamenii sa simta optimism sau pesimism, in functie de mediul inconjurator. Potrivit specialistilor, porcii care traiesc in conditii „luxoase” sunt mai predispusi sa reactioneze…

Citește mai departe

Un deputat german vrea taxa pe obezitate

Un deputat german propune impunerea unei taxe pentru compensarea cheltuielilor de sanatate in cazul persoanelor supraponderale, conform unui interviu publicat joi de tabloidul Bild. „Trebuie sa ne punem intrebari, pentru a afla daca aceste costuri imense de sanatate care rezulta, de exemplu, dintr-o alimentatie excesiva, pot fi asumate pe termen lung de sistemul de solidaritate”…

Citește mai departe

Laptele degresat, un aliment complet

Laptele degresat este un produs natural bogat in aminoacizi, in lactoza, in vitaminele A, B2 si D si in minerale (calciu si potasiu, in special). Datorita acestor elemente, laptele regleaza tensiunea arteriala, sporeste rezistenta la efort, combate stresul si protejeaza organismul de infectii. „Laptele este un remediu pentru o multime de afectiuni, printre care cele…

Citește mai departe

Colorantul din sucul galben provoaca alergii

Chimicalele din lichidele pe care le consumam frecvent sunt responsabile de aparitia unor probleme ale pielii si a catorva afectiuni respiratorii. Colorantii, conservantii, aromatizantii si indulcitorii din sucuri pot provoca alergii, si uneori pot agrava sau favoriza aparitia unor boli mai grave. In cazul alergiilor cauzate de bauturile racoritoare, reactiile cel mai des intalnite sunt…

Citește mai departe

Tonice din natura pentru ficatul obosit

Cand acest laborator complex al organismului oboseste, apar balonarea, constipatia, greturile si oboseala. Acestea sunt semne ca ficatul are nevoie de ajutor. Afla in continuare care sunt cele mai bune remedii naturale. Face posibila asimilarea substantelor care ajung in organism si eliminarea toxinelor si a reziduurilor, normalizeaza circulatia sanguina, metabolizeaza grasimile si asimileaza vitaminele. Sunt…

Citește mai departe

Cat de benefica este hrana vie

Alimentele consumate in stare cruda aduc organismului enzime si nutrienti esentiali. Unele insa pot crea probleme. Consumate ca atare, fara a fi expuse la foc, alimentele pastreaza la maximum continutul de substante necesare sanatatii. Dar unele dintre ele nu pot fi digerate in aceasta forma. Alimentele crude intaresc sistemul imunitar si mentin tonusul fizic si…

Citește mai departe

Chipsurile, la fel de rele

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a facut un studiu in statele UE si Norvegia pentru a vedea daca producatorii de alimente incearca sa foloseasca tehnologii care reduc aparitia acrilamidei in hrana. Testele au fost facute in 2007 si 2008, pe 2.000 de sortimente. Rezultatele au aratat ca producatorii se straduiesc si nu prea. Raportul…

Citește mai departe

Zilnic, baie de lumina si peste gras

Un studiu, publicat recent in revista New England Journal of Medicine, releva noi beneficii ale vitaminei D, la nivelul cartilajelor si al muschilor. De asemenea, este posibil ca aceasta vitamina sa fie utila in prevenirea unor forme de cancer. Pana acum, in mod curent, vitamina D era considerata indispensabila in consolidarea sistemului osos. Potrivit profesorului…

Citește mai departe