Cum scapam de nitriti?

S-au intampalt numeroase nenorociri datorita nitritilor din apa pe care ,cetatenii Romaniei din zonele de ses, o consuma ca apa potabila.Se cunosc si cauzele prezentei acestora in panza freatica a zonelor joase. Sunt fostele zone cooperativizate in care agricultura s-a facut in mod intensiv si s-au folosit foarte multe ingraseminte chimice pe de o parte,…

Citește mai departe

Aroma sintetica de vita si multa sare

Vitaminele din fideaua Rollton nu mai au nici o valoare, fiind inecate in sare si aditivi alimentari, care au numeroase efecte adverse. Cardiacii, hipertensivii si cei cu probleme ale rinichilor trebuie sa evite consumul acestui produs. Fideaua pentru prepararea rapida a supei Rollton este un produs care poate afecta in mod grav sanatatea inimii si…

Citește mai departe

Margaret Dorfman – boluri organice

Constientizarea problemele legate de mediul inconjurator, la nivel international, a antrenat in lupta pentru mediul prietenos  si comunitatea artistilor. Unii dintre acestia si-au dedicat puterea creativa societatii civile, cu scopul de a gasi alternative ecologice unui stil de viata poluant si destructiv. Una dintre aceste solutii alternative gasite de un artist, Margaret Dorfman, face subiectul…

Citește mai departe

Studiu – Televizorul strica dieta

Tinerii care privesc la televizor mai mult de cinci ore pe zi vor deveni dependenti de fast-food la maturitate, arata un studiu realizat de cercetatorii britanici. Medicii de la Universitatea din Minnesota explica faptul ca spoturile publicitare se refera in cele mai multe cazuri la restaurante fast-food si produse junk-food de tipul chipsurilor, pufuletilor, acadelelor…

Citește mai departe

Cum sa devii un fermier modern!

Participand sau vizitand targul national de agricultura si industrie alimentara AGRO EXPO BUCOVINA, organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Suceava in parteneriat cu SHOPPING CITY SUCEAVA in perioada 13-15 martie 2009, in parcarea Shopping City Suceava, afli cele mai proaspete noutati din industria agro-alimentara. De asemenea poti participa la mai multe seminarii si…

Citește mai departe

Solutia iesirii din Criza economica a fermelor agricole de subzistenta – AGRICULTURA ECOLOGICA

In urma aderarii la marea familie Europeana, Romania putea beneficia de un sprijin substantial pentru agricultura ecologica si prin aceasta se putea dezvolta spatiul rural in mod durabil. Datorita esecului autoritatilor si lipsei de putere de coagulare si de lucru in echipa, sectorul de Agricultura Ecologica nu a reusit sa justifice in fata partenerilor europeni,…

Citește mai departe

Mai putina carne in spitalele din Marea Britanie

Spitalele din Marea Britanie sunt invitate sa reduca portia de carne si de produse lactate din meniurile pacientilor pentru sanatatea… planetei. Propunerea figureaza intr-un studiu asupra impactului pe care sistemul public de sanatate britanic il are asupra mediului. Cresterea animalelor pentru carne presupune cresterea nivelul de metan din atmosfera, metanul fiind un gaz cu puternic…

Citește mai departe

Ospat ecologic in ziua de Craciun

In timp ce occidentalii prefera afine sau legumele la gratar, romanilor le mai trebuie timp pana vor inlocui porcul cu strutul. Pentru a avea de Sarbatori carne de animale hranite cu furaje fara pesticide sau legume bio, ar trebui ca in Romania sa fie incurajata agricultura biologica. Masa de Craciun nu poate fi conceputa fara…

Citește mai departe

Bio-procesator la domiciliu

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Fainuri integrale, fulgi de cereale, paine, paste fainoase, sucuri de seminte incoltite sau de legume cu frunze. Comerciantii bio va pun la dispozitie tot felul de aparate cu ajutorul carora puteti prepara oricand…

Citește mai departe

Cubulete cu sare si aditivi

Vreti o supa limpede de legume? Nimic mai simplu! Producatorul „cubuletelor pentru supa limpede de legume” ne spune ca „dintr-un cubulet dizolvat in jumatate de litru de apa in clocot rezulta imediat o supa de legume limpede gustoasa”. Pare o solutie simpla si ieftina, dar sa citim cu atentie eticheta! Primul ingredient este sarea. Acest…

Citește mai departe

Grasime total chimica

Margarina „To sandwiches” este un produs foarte periculos pentru sanatatea consumatorilor, deoarece este fabricat din grasimi modificate prin procedee chimice. Pentru a le da consistenta dorita, producatorul a adaugat si aditivi alimentari cu potential periculos asupra organismului. Uleiurile vegetale rafinate hidrogenate reprezinta un real pericol pentru sanatatea tuturor consumatorilor. Celor bolnavi le poate agrava suferinta,…

Citește mai departe

Se da verde la castravetii curbati si morcovii nodurosi!

La vremuri exceptionale, masuri exceptionale. Castravetii strambi si morcovii nodurosi pot reveni pe tarabe. Comisia Europeana a renuntat la standardele pe care le cerea pana acum pentru legumele si fructele comercializate. Iar asta inseamna ca preturile vor fi ceva mai mici. Normele ce reglementau dimensiunile si formele fructelor si legumelor vor fi date uitarii, a…

Citește mai departe

Un nou studiu al UE evidentiaza impactul negativ al pesticidelor asupra creierului uman

Reuters – Multe pesticide utilizate in Uniunea Europeana pot dauna cresterii creierului la bebelusi si copii, dupa un studiu efectuat. Studiul a urgentat luarea unor masuri stricte de catre Uniunea Europeana. „Toxicitatea pentru creier nu este inclusa in analizele efectuate asupra pesticidelor” afirma Phillipe Grandjean, Scoala Harvard pentru Sanatatea Publica, Universitatea Southern Denmark. „Deoarece multe…

Citește mai departe
Fermierii suceveni solicita o interventie ferma la Comisia Europeana pentru ca "gospodaria taraneasca" sa nu dispara

Demers original pentru produse sanatoase

In perioada iunie-septembrie 2008, peste 100 de persoane din Timisoara au fost hranite in mod sanatos, prin intermediul sistemului ASAT – Asociatia pentru Sustinerea unei Agriculturi Taranesti. Acest sistem se bazeaza pe dezvoltarea unei relatii directe intre consumatori si mici producatori de proximitate, care cultiva produse in mod traditional. In felul acesta se asigura elminiarea…

Citește mai departe

Betacarotenul si cancerul de plamani

Betacarotenul, E160a, este un aditiv alimentar care coloreaza mancarurile in portocaliu. De cele mai multe ori il puteti gasi in margarina, unt, prajituri, produse lactate si bauturi racoritoare. Aceasta substanta poate fi obtinuta din surse naturale cum ar fi legumele cu frunze verzi, morcovii, cartofii dulci si piersicile. E160a consumat din surse naturale nu are…

Citește mai departe

Pesticidele din fructe si legume afecteaza creierul

Substantele chimice pe care le contin fructele si legumele din UE sunt toxice pentru creier. Copiii sunt mai expusi decat adultii efectelor negative pe care le au pesticidele asupra sanatatii, intrucat chimicalele incetinesc dezvoltarea creierului. Aproape trei sferturi din strugurii de pe piata europeana si peste jumatate din banane sunt contaminate cu substante chimice periculoase…

Citește mai departe

Rosiile vinete, modificate genetic, ne pot scapa de cancer

Rosia de culoare violeta, o leguma modificata genetic, are acelasi gust si miros ca o rosie normala, insa proprietatile sale ajuta la lupta impotriva cancerului, arata rezultatele unui experiment facut in Marea Britanie. Rosia violeta contine o concentratie ridicata de pigmenti antioxidanti, ce se gasesc in afine si mure. Acesti pigmenti, denumiti antocianine, protejeaza organismul…

Citește mai departe

Rosia ratusca

Nebanuite sunt caile naturii care nu inceteaza sa ne uimeasca. Un britanic in varsta de 70 de ani, John Owen, a descoperit in gradina sa o rosie in forma de ratusca. „Nu am mai vazut asa ceva pana acum. M-am dus in gradina pentru a ingriji legumele si dintr-o data am observat o rosioara mica…

Citește mai departe

Propunere: Pedepse cu inchisoarea pentru cei care trateaza chimic fructele si legumele

Inginerul Constantin Ionescu, fost viceprimar al municipiului Buzau in perioada 2004-2008, propune pedepse aspre pentru producatorii agricoli care folosesc in exces pesticide si ingrasaminte chimice. „Studiez de mai multi ani problema, numarul persoanelor diagnosticate cu cancer este in crestere exponentiala la Buzau si in intreaga tara. Desi statisticile sunt ingrijoratoare, administratiile nu iau nicio masura…

Citește mai departe

Subventii la agricultura ecologica

TERMEN. Fermierii care cultiva legume si fructe si cei care practica agricultura ecologica pot depune cereri pentru obtinerea subventiilor pana pe 12 decembrie, a anuntat Ministerul Agriculturii. Pentru sectorul legume-fructe, sprijinul financiar este cuprins intre 1.100 si 3.700 de lei pe hectar, pentru o suprafata de maximum trei hectare. Pentru a beneficia de sprijin, agricultorii…

Citește mai departe

Produsul zilei: Mix de legume

Amestecul de legume organice Holle constituie o masa hranitoare si sanatoasa pentru bebelusi. Produsul contine morcov, cartofi, spanac, rosii si praz – provenite din culturi ecologice si biodinamice – si apa. Nu are adaos de zahar sau sare, proteine din lapte, agenti de omogenizare, drojdie de bere, ou sau lactoza si este usor asimilabil. Sistemele…

Citește mai departe

Inca un magazin bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. In Bucuresti s-a deschis luna aceasta un nou magazin specializat in produse alimentare ecologice: Natura Food. Magazinul este situat la parterul unui bloc din ansamblul rezidential Quadra Place (Parcul Politehnica, Strada Fabricii nr…

Citește mai departe

Fructe si legume cu pesticide

Strugurii, bananele si ardeiul sunt contaminate cu pesticide cu mult peste limita admisa, arata un raport al Uniunii Europene (UE). Potrivit raportului, aproape jumatate dintre fructele, legumele si cerealele comercializate in UE contin o cantitate record de pesticide, printre cele mai contaminate fiind strugurii, bananele si ardeiul. Cinci dintre cele mai cunoscute pesticide din alimente…

Citește mai departe

Raport UE: 50% din fructe si legume contin pesticide

Dupa ce am aflat ca puii sunt plini cu hormoni, conservele de ton sunt contaminate cu toxina botulinica, iar unele condimente contin aflatoxina, un raport al UE provoaca ingrijorare: 49,5% din fructele, legumele si cerealele produse in spatiul european contin pesticide. Potrivit specialistilor, producatorii din Romania nu-si permit sa foloseasca pesticide, fiindca sunt prea costisitoare….

Citește mai departe

Jumatate din fructele, legumele si cerealele pe care le mancam sunt contaminate chimic

Aproximativ jumatate din cantitatea de fructe, legume si cereale care se consuma in tarile Uniunii Europene e deosebit de periculoasa pentru sanatate, deoarece contine un numar record de pesticide. Conform specialistilor, printre cele mai contaminate sunt strugurii, bananele si ardeii. La acestea se mai adauga si invazia in Romania a porumbului modificat genetic, pe care…

Citește mai departe

Previziuni sumbre – Foamete din cauza climei

Concluziile unui seminar international pe tema impactului schimbarilor climatice asupra sigurantei hranei, apei si nutritiei arata ca, daca omenirea nu actioneaza rapid impotriva incalzirii globale, miliarde de oameni ar putea suferi in urmatoarele decenii din lipsa hranei sau a apei. Mancarea si apa potabila vor fi proportional afectate de in-calzirea globala. Dar, in vreme ce…

Citește mai departe

Dulciuri colorate chimic

Copiii nu ar trebui sa consume bomboanele Brando pentru ca, din cauza continutului mare de coloranti azoici, vor suferi grave tulburari de comportament. Bomboanele Brando „cu suc de fructe si vitamina C in 5 arome (capsuni, mere, zmeura, portocale, lamaie)” sunt un produs zaharos cu profil nutritional extrem de dezechilibrat, obtinut aproape integral din sirop…

Citește mai departe

Sondaj – Natural si sanatos

Alimentele, in special fructele si legumele, sunt preferate de consumatori in special in functie de culorile pe care le au, astfel fiind si asociate cu efectele benefice pe care le pot avea asupra sanatatii noastre, arata un studiu realizat de compania Euromonitor International. Rezultatele testului au fost prezentate in cadrul Summitului European pentru Siguranta Alimentara,…

Citește mai departe

Fructe ecologice la Leacul

Mere, pepeni galbeni, citrice si alte fructe exotice certificate ecologic va asteapta in galantarele magazinului Leacul din Capitala. Gustoase si sanatoase, fructele proaspete nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica. Din pacate, mare parte din cele provenite din agricultura conventionala sunt „poluate” cu pesticide, crescute fortat cu ajutorul chimicalelor si nu mai au nici un…

Citește mai departe