E223, foarte alergen

Majoritatea biscuitilor de pe piata contin E223, metabisulfit de sodiu.Nu cumparati aceste produse, mai ales daca vreti sa va hraniti copii cu ele, pentru ca riscati sa le produceti disfunctii ale organismului. Metabisulfitul de sodiu (E223) este un aditiv alimentar folosit ca antioxidant, conservant, dezinfectant si agent de albire. De cele mai multe ori este…

Citește mai departe

Fortifiere – Cancerul din paine

Excesul de fier si acid folic poate grabi aparitia cancerului. Cu toate acestea, in Romania sunt voci care sustin fortifierea universala a fainurilor, chiar daca sunt doar cateva categorii de persoane care au nevoie de un aport suplimentar de fier si acid folic. Acidul folic este o vitamina care, luata din surse naturale si in…

Citește mai departe

Sanatos – Alegeti hrana ecologica

Mincarea pentru bebe, laptele, capsunile, orezul, fasolea, telina, castravetii, cartofii, ardeii, porumbul, soia, piersicile, merele, strugurii, ciresele sau caisele eco trebuie preferate „suratelor” conventionale. Site-ul Kidsorganics.com a intocmit o lista cu cele mai importante alimente care ar trebui consumate in varianta ecologica. In fruntea listei este hrana gata preparata (la borcanel) pentru bebelusi. Recomandarea se…

Citește mai departe

Sahara ar putea redeveni verde

O echipa de arhitecti si ingineri a pus la cale un plan ambitios menit sa transforme desertul intr-o adevarata zona verde, relateaza „The Guardian”, in editia de miercuri. Proiectul Sahara Forest, care a inceput deja sa fie dezvoltat in Tenerife, Oman si in Emiratele Arabe Unite, prevede construirea a sute de sere uriase, prevazute cu…

Citește mai departe

Multe chimicale pe bat

Culorile vii ale acadelelor Meranda pot atrage copiii ca un magnet. Insa consumul atrage dupa sine un drum la medicul pediatru. De aceea este recomandabil sa nu va lasati convinsi de rugamintile celor mici. Acadelele Meranda ar trebui evitate de toti copiii. In primul rind eticheta este scrisa gresit, iar unele ingrediente reprezinta un adevarat…

Citește mai departe

Atentie la apele reziduale!

La Conferinta internationala a apei, care se desfasoara la Stockholm, a fost prezentat un studiu in care se arata ca folosirea apelor reziduale pentru irigarea culturilor din apropierea oraselor ameninta sanatatea oamenilor, informeaza Associated Press. Studiul a fost intocmit luand in calcul 53 de orase, iar principalele culturi irigate sunt cele de legume si orez….

Citește mai departe

Revolutie bio in Baragan

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. INITIATIVA – „Paradisul bio” din judetul Ialomita In ciuda dezinteresului autoritatilor si a neincrederii clientilor un ialomitean a reusit sa creeze un veritabil „paradis bio” integrat in Baragan, care l-a uimit pe un…

Citește mai departe

Serele geotermale, ultima tendinta in agricultura

Legumicultorii cauta surse alternative de inclazire a serelor pentru a reduce costurile mari de productie cauzate de scumpirea gazelor Pentru incalzirea cu apa geotermala a unei sere este nevoie de o investitie initiala de doua milioane de euro. Suma poate fi recuperata in aproximativ 15 ani. Scumpirea gazelor naturale ii impinge pe legumicultori spre sisteme…

Citește mai departe

Vegeta – Mult gust, multa sare

Ingredientul principal al produsului analizat este sarea. Din aceasta cauza, foarte multe persoane trebuie sa evite consumul, pentru a nu avea probleme grave de sanatate. Vegeta este un adaos universal pentru mincaruri, care are in compozitie: sare de bucatarie maximum 58%, legume uscate 15,5% (morcov, pastirnac, ceapa, telina, frunze de patrunjel), potentiatori de aroma (glutamat…

Citește mai departe

Colorantii naturali incep sa cistige teren

SCHIMBARE. Actorii din industria alimentara constientizeaza pericolul colorantilor artificiali ALTERNATIVA – Putem minca si dulciuri colorate sanatos Bolile grave provocate de aditivii periculosi i-au determinat pe producatori sa isi regindeasca modalitatile de obtinere a alimentelor, in special cele destinate copiilor, care sint cei mai expusi pericolelor. Colorantii naturali au inceput sa fie din ce in…

Citește mai departe

Alimentele „Frankestein”, o alternativa ieftina la produsele naturale

– Reprezentantii marilor companii avertizeaza ca omenirea nu mai poate fi hranita doar cu alimente traditionale Preturile in continua crestere la alimente ii fac pe oficiali, producatori, dar si pe cetateni, deopotriva, sa-si intoarca privirea catre organismele modificate genetic (OMG). In timp ce Comisia Europeana sustine ca actuala criza alimentara poate fi stopata prin folosirea…

Citește mai departe