Goji – efecte benefice ?i contraindica?ii

Fructele goji te apara de boli. Afla cum sa le incluzi in dieta ta zilnica

Numit si fructul longevitatii, goji este recunoscut ca fiind un superaliment cu multiple beneficii pentru sanatate. Afla ce efecte bune are si cum sa-l folosesti in alimentatie. Deoarece abunda in proteine, vitamine (A, C, B1. B3, B5), minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu, seleniu, zinc), fibre, aminoacizi, fructele goji au multe efecte benefice pentru organism: –…

Citește mai departe

Sanatatea din nuci

Nucile reprezinta o sursa bogata de energie si contin nutrienti, minerale, vitamine si antioxidanti care sa ne ajute in lupta cu radicalii liberi. Bogate in acizi grasi mononesaturati (poate cele mai bogate alimente in acizi grasi) , acid oleic, omega-3 acizi grasi esentiali, acidul li­no­leic, acid alfa-linolenic (ALA) si acizi arahidonic. Asta inseamna pen­tru noi…

Citește mai departe

Miezul de nuca e bogat in cupru si zinc, elemente care pastreaza sanatatea cardiovasculara

Datorita continutului sau de minerale, vitamine si grasimi vegetale miezul de nuca previne colesterolul si protejeaza inima. Miezul de nuca e bogat in cupru si zinc, elemente care pastreaza sanatatea cardiovasculara, ajuta copiii care sunt in crestere si maresc imunitatea organismului. De asemenea, nucile sunt indicate persoanelor de varsta a treia, celor in convalescenta dupa…

Citește mai departe

De ce sunt bune semintele?

Nuci, migdale, alune de padure, caju, nuci braziliene, nuci macadamia, nuci pecan, seminte de in, seminte de dovleac, seminte de Floarea Soarelui, seminte de mac, fistic, muguri de pin… lista e lunga si toate sunt sanatoase si bune chiar si in timpul dietei. Cu cateva conditii: sa le mananci crude, sa urmezi o dieta echilibrata…

Citește mai departe

Targ national de industrie alimentara si produse traditionale la Suceava

Va asteptam la Targul Alimenta Traditional cu sunculita taraneasca, caltabosi, cozonaci, prajituri de casa, inghetata naturala, bere de casa, miere, pastrama de vita si de oaie, urda, cas, branza de burduf in coaja de brad, pastrav in cobza, saratele, palinca si multe alte produse pregatite pentru eveniment “E timpul sa mancam traditional!” Timp de 3…

Citește mai departe
F?r? suc de fructe la mas?! De ce condamn? exper?ii obiceiul p?rin?ilor de a da copiilor sucuri naturale?

O dieta bogata in fructoza mentinuta o perioada mai lunga de timp afecteaza capacitatea creierului de a invata

Cercetatorii au descoperit ca o dieta bogata in fructoza incetineste procesul gandirii, afectand memoria si capacitatea de a invata, scrie cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax. Totusi, consumul de nuci si peste, precum somonul, poate contracara aceste efecte. „Descoperirile noastre arata ca ceea ce mancam ne afecteaza modul in care gandim. O dieta bogata…

Citește mai departe

Dezvoltarea economica a Comunei Rosia Montana fara exploatarea minerurilor aurifere

Dezbaterile din ultimii ani privitoare la oportunitatea proiectului investitiei de punere in valoare a zacamintelor de aur si argint din localitatea Rosia Montana au vizat, precumpanitor , aspectele de ordin economic, ecologic ale viitoarei exploatari si mai putin posibilitatile ca localitatea sa poata evolua spre dezvoltare economico- sociala in lipsa exploatarii zacamintelor aurifere. Lucrarea prezenta…

Citește mai departe

Nucile si fructele de padure ne ajuta sa mentinem creierul intr-o stare excelenta

Care sunt alimentele ce ne ajuta sa mentinem creierul intr-o stare excelenta? Sunt destul de multe, cum ar fi: nucile, ceaiul, fructele de padure si altele. Mai jos vom vorbi putin despre fiecare in parte.   Nucile Consumul de nuci revitalizeaza functiile cognitive si motoare. Contine un compus de acid alfa-linoleic si alti polifenoli, care actioneaza…

Citește mai departe

Targ de produse traditionale si ecologice la Real Cluj-Napoca

Pentru a incuraja productia locala si a avea cat mai multe produse romanesti pe rafturile magazinelor, real,- a lansat anul trecut programul „Produceti Romaneste, Vindem Romaneste”. In ciclul acestui program, de vineri pana duminica inclusiv (3-5 februarie 2012), real,- Hypermarket organizeaza un targ de produse traditionale si ecologice sub genericul „Savoarea gustului de odinoara”, cu…

Citește mai departe

Mancarea fara foc, terapie si mod de viata

Consumul de alimente crude ajuta la combaterea bolilor cronice Consumul exclusiv de mancare nepreparata termic favorizeaza detoxifierea si grabeste vindecarea organismului. Aproape oricine, cu putine exceptii, poate adopta dieta bazata pe alimente crude, spun specialistii. Iar persoanelor care sufera de afectiuni cronice le este cu atat mai indicata. Principiul pe care se bazeaza alimentatia de…

Citește mai departe
Fructele, singurul aliment care pune creierul la munca

Alimentatia care te fereste de cancer

Alimentatia sanatoasa este elementul cheie pentru evitarea multor boli, inclusiv problemele digestive, ale esofagului, ale ficatului si chiarcancer. In principal, este bine sa mananci cat mai putine grasimi, alegandu-le doar pe cele sanatoase, si sa alegi nutrientii necesari unei buni functionari. Grasimea in exces creste nivelul acidului biliar din colon, care provoaca tumori. De aceea, este bine ca…

Citește mai departe
Condi?ii mai accesibile pentru certificarea produselor ecologice

Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului gazduieste a opta editie a Targului de produse traditionale si ecologice

Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului gazduieste, in zilele de 23 si 24 iulie 2011, a opta editie a Targului de produse traditionale si ecologice, cu desfasurare intre orele 10.00 – 18.00. Dintre produsele traditionale ce vor fi expuse nu vor lipsi placintele de casa umplute cu fructe sau cu branza de vaci, turta…

Citește mai departe

Paine si dulceturi la Targul de produse ecologice de la Academia de Stiinte Agricole

Galeria Dulceturilor, carne de pui ecologica din Lapusel, pastrav pregatit ca la Palanca, pepene galben de Scarisoara, rosii de ciocolata, paine la test sau prajituri maramuresene de casa sunt doar cateva dintre bunatatile cu care sunt ispititi bucurestenii, in acest week-end, daca vor vizita Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale produse in ferme…

Citește mai departe

Leacuri naturale din nuci verzi

Frunza de nuc si coaja verde a fructului au fost folosite inca din Antichitate datorita proprietatilor tonifiante, astringente, hipoglicemiante, antiscrofuloase, depurative si vermifuge, precum si da­to­rita prezentei unei substante care are rol de antiseptic local. Din coaja verde a nucilor se obtine un ulei excelent recu­noscut pentru capacitatea de a tine sub control nivelul colesterolului….

Citește mai departe

Semintele de in au beneficii majore pentru sanatatea oamenilor

Pentru ceva atat de mic, semintele de in au beneficii majore pentru sanatatea oamenilor, in special in ceea ce priveste inima si sistemul digestiv. Ajuta si la controlul greutatii si la prevenirea cancerului. In plus, potrivit Everyday Health, semintele de in scad colesterolul, stabilizeaza cantitatea de zahar din sange, previn scaderea densitatii osoase si cresc sistemul imunitar….

Citește mai departe
„Târgul na?ional de produse ecologice, tradi?ionale ?i naturale” se afl? la cea de-a 52-a edi?ie.

Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale

„Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale” se afla la cea de-a 52-a editie. Produsele prezentate sunt obtinute in ferme si gospodarii taranesti. E vorba de sucuri naturale sau dulceturi de sezon: de capsuni, de cirese si nuci verzi. Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti’ (ASAS) –…

Citește mai departe

Trucuri alimentare care-ti taie pofta de mancare

Atunci cand limitam brusc cantitatea de mancare, organismul produce mai multa grelina, hormon al foamei, ce ne „convinge” sa mancam mai mult. Bauturile calde, proteinele, cartofii, uleiul de masline si grapefruitul sunt cateva dintre alimentele care creeaza rapid senzatia de satietate si taie pofta de mancare pentru o perioada mai mare de timp, informeaza gandul.info….

Citește mai departe