Influenta principalelor elemente climatice asupra organismului uman

Omul este o fiinta meteosensibila, reactionand diferit la elementele climatice, in functie de fondul genetic trebuie sa-si constientizeze meteorosensibilitatea si sa-si evalueze potentialul de aclimatizare pentru a putea preveni eventualele situatii de risc ce ii pot afecta sanatatea, siguranta, productivitatea si creativitatea. Meteosensibilitatea este sensibilitatea detinuta de un organism la modificarile atmosferice, prin declansarea sau…

Citește mai departe

10 surse vegane de probiotice

In ultima vreme s-a acordat o mare importanta sanatatii intestinale si pe buna dreptate. Prin popularea intestinelor  cu bacterii „bune”  ne putem imbunatati digestia, sistemul imunitar, putem reduce riscul imbolnavirilor si chiar putem pierde masa corporala. O modalitate eficienta de a realiza aceste deziderate este de a introduce in alimentatia noastra alimente bogate in hrana…

Citește mai departe

Suedia ar putea impune o taxa pe carne

Pentru a incuraja reorientarea populatiei catre alegeri mai sustenabile de viata, guvernul suedez ia in considerare posibilitatea introducerii unei taxe pe carne. In urma cu cinci ani, ONU anuntase ca, pentru a reduce emisiile de carbon, oamenii ar trebui sa incerce sa adopte o alimentatie bazata pe plante, dat fiind ca industria cresterii si procesarii…

Citește mai departe

Leacul pentru bolile autoimune: Alimentatia sanatoasa

Oferiti mai multa atentie calitatii alimentelor Poliartrita reumatoida este una din cele mai frecvente boli autoinfla­ma­to­rii, care ataca, cel mai adesea, arti­cu­latiile. Ca majoritatea bolilor auto­infla­matorii, cauza exacta nu se cu­noaste. Ceea ce se stie este ca sistemul imuni­tar, care are capacitatea de a recunoaste toate celu­lele propriului corp, „pierde” aceasta capacitate si nu isi…

Citește mai departe
Noile reguli din comertul cu produse modificate genetic vor distruge ideea de piata unica a UE

Noile reguli din comertul cu produse modificate genetic vor distruge ideea de piata unica a UE

„Comisia Europeana sacrifica principiul fundamental al pietei sale interne, propunand o legislatie improvizata, care sa justifice interzicerea la nivel national a importurilor unor produse sigure”, a afirmat Jeff Rowe, presedintele Consiliului pentru Agricultura si Alimentatie al Asociatiei Europene de Bioindustrie EuropaBio, comentand propunerea legislativa de a lasa autorizarea importurilor de produse rezultate pe baza culturilor…

Citește mai departe
Comisia Europeană propune autorizarea importurilor de OMG-uri în UE, în ciuda opoziției statelor membre

Comisia Europeana propune autorizarea importurilor de OMG-uri in UE, in ciuda opozitiei statelor membre

Comisia Europeana propune autorizarea importurilor de OMG-uri in UE, in ciuda opozitiei statelor membre. Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker isi incalca astfel promisiunea de a democratiza deciziile referitoare la OMG-uri in UE Bruxelles, 22 Aprilie 2015 – Comisia Europeana a publicat astazi o propunere de a amenda regulamentul asupra importurilor de organisme modificate genetic in UE….

Citește mai departe

Fara fumat. 100 de ONG-uri au initiat Coalitia ”Romania respira”

Peste 100 de ONG-uri au initiat Coalitia „Romania respira”, care sustine interzicerea totala a fumatului in spatii publice inchise, in parcuri si in locuri unde se practica sportul, potrivit Mediafax. ONG-urile au precizat ca, in prezent, comportamentul unui grup restrans are prioritate in fata drepturilor majoritatii. Initiatorii Coalitiei „Romania respira” – organizatii neguvernamentale din domeniul tineretului, al protectiei…

Citește mai departe
Risc de cancer din cauza pesticidelor contrafacute

Risc de cancer din cauza pesticidelor contrafacute

Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania atrage atentia ca pesticidele contrafacute care intra pe piata romaneasca sunt toxice atat pentru mediu, cat si pentru sanatatea oamenilor, considerand ca vanzarea acestora este o forma de crima organizata. Cantitati mari de produse contrafacute pentru protectia plantelor sunt fabricate, puse pe piata in vreme ce legislatia comerciala…

Citește mai departe

Antibioticele au efecte neasteptate asupra mitocondriilor

Un studiu al EPFL a demonstrat ca antibioticele pe baza de tetraciclina au un efect neasteptat asupra dezvoltarii unor organisme. Pe langa sublinierea efectului de poluare exercitat de catre aceste antibiotice asupra solului, care sunt administrate pe scara larga septelului, cercetatorii le-au cerut colegilor sa analizeze consecintele utilizarii lor in experimente care moduleaza expresia genica….

Citește mai departe

Slow Food Iasi porneste Melcul Verde

Incepand cu 26 martie Slow Food Iasi daruieste comunitatii iesenilor un nou proiect in care copiii sa invete despre hrana locala, naturala si sanatoasa. Este vorba despre proiectul Melcul Verde, un proiect pilot de creare a unor gradini scolare comestibile. Grupuri de copii din clasele primare si gimnaziale, coordonati de profesori si ajutati de partenerii…

Citește mai departe

Apa geotermala din Carei: Afaceri de multe milioane cu redeventa modica

Urmare a semnalarilor Buletin de Carei despre exploatarea nelegala a resurselor naturale din perimetrul careian, in beneficiul unei firme private, cu acordul tacit al primariei Carei, aceasta din urma initiaza demersuri pentru punerea in curat a afacerii derulate pe parcursul ultimilor 12 ani. Astfel, dupa ani si ani de exploatare pe sest, in 20 noiembrie…

Citește mai departe
Sfecla roşie, de ajutor în leucemie

Sfecla rosie, de ajutor in leucemie

Sfecla este originara din bazinul Mediteranei si din vestul Asiei, iar astazi este raspandita pe toate continentele. Apreciata, in special in Europa, pentru calitatile sale nutritive si terapeutice exceptionale, ea este folosita in alimentatie de peste 2.000 de ani si reprezinta in primul rand un tonic pentru organism. Este o sursa naturala de zahar si…

Citește mai departe

Organizatia Mondiala a Sanatatii: Nu trebuie sa fim vegetarieni, dar trebuie sa fim aproape vegetarieni

Expertul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) Joao Breda a declarat, miercuri, la conferinta Mediafax dedicata „Cosului National de Alimentatie Sanatoasa”, ca dieta zilnica trebuie sa contina in proportie de 70 – 80% alimente de origine vegetala si numai 60 de grame de carne. „Alimentele de origine vegetala trebuie sa aiba partea cea mai mare in…

Citește mai departe

Agricultura ecologica inregistreaza o crestere de popularitate in randul fermierilor

2014 a fost un an bun pentru agricultura ecologica. Acest tip bogat de agricultura care protejeaza si sustine diversitatea vietii pe Pamant se bucura de tot de mai multa popularitate pe masura ce fermierii se straduiesc sa se adapteze la schimbarile climatice si la modelul intensiv si invechit de agricultura, bazat pe chimicale – incluzand…

Citește mai departe

FAO: Jumatate din speciile de arbori din lume sunt amenintate de disparitie

Jumatate din speciile de arbori din lume sunt in pericol sa dispara din cauza exploatarii excesive, a transformarii padurilor in pasuni sau terenuri agricole si ca urmare a schimbarilor climatice, releva un raport prezentat marti, la Roma, de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), informeaza AFP. Intitulat ‘Starea resurselor genetice forestiere mondiale’, documentul…

Citește mai departe

Cum ne protejam sanatatea impotriva virusilor si infectiilor. Sfaturile specialistilor

Nutritionistii ne dau asigurari ca o alimentatie bogata in vitamine si microelemente, combinata cu exercitii fizice, contribuie la fortificarea imunitatii. Respectarea zilnica a acestui regim ne face organismul rezistent in fata virusilor si infectiilor. Potrivit nutritionistilor, zilnic, trebuie sa consumam fructe cu un continut bogat de vitamina C, care se regaseste, in special, in catina…

Citește mai departe

Diversitatea hranei la nivel global este afectata de schimbarile climatice

Schimbarile climatice ameninta diversitatea genetica a hranei la nivel global, protejarea culturilor de plante si a animalelor avand o importanta cruciala pentru viitor, conform unui document publicat de ONU luni, transmite Reuters citata de Agerpres. Anumite plante comestibile salbatice — din varietati ce nu sunt des cultivate de fermieri in prezent — se pot dovedi…

Citește mai departe
Sorin Oprescu vrea sa defriseze 57 de hectare din Padurea Baneasa pentru un mega-tun imobiliar

Sorin Oprescu vrea sa defriseze 57 de hectare din Padurea Baneasa pentru un mega-tun imobiliar

Sorin Oprescu, primarul inca necalcat de DNA al Capitalei, (din motive pe care le putem intui) pregateste un megatun imobiliar in zona de nord a Capitalei. Mai precis, Oprescu urmareste sa defriseze nu mai putin de 57 de hectare din padurea Baneasa pentru constructia ulterioara a unui mega-ansmblu rezidential. Schema jafului nu este nici pe…

Citește mai departe
Sănătate: Probioticele, vitamina D şi coenzima Q10 stimulează imunitatea

Sanatate: Probioticele, vitamina D si coenzima Q10 stimuleaza imunitatea

Scaderea imunitatii poate fi sesizata numai datorita urmarilor ce pot aparea ca efecte secundare a acesteia. Un sistem imunitar scazut se manifesta prin periodicitatea infectiilor cronice, prin uscaciunea pielii, variatii ale greutatii corporale intr-o perioada scurta de timp, senzatia de oboseala cronica, dar si prin insomnii si raceli frecvente. Pentru stimularea imunitatii si restabilirea echilibrului…

Citește mai departe
Turismul balnear românesc ?chioap?t? si nici rezerva?iile naturale n-o duc mai bine

Turismul balnear romanesc schioapata si nici rezervatiile naturale n-o duc mai bine

Romania se afla pe primul loc din Europa in privinta izvoarelor termale si minerale, insa doar 12% dintre acestea sunt exploatate din punct de vedere turistic. La ora actuala, din pachetul de servicii, numai 10-15% reprezinta tratamentul propriu-zis, restul procentelor fiind ocupate de cazare, alimentatie publica si comert. In ciuda crizei economice, specialistii in domeniu…

Citește mai departe
La o gradinita din Romania, meniul zilnic pentru copii NU contine niciodata carne. Ce presupune un meniu ovo-lacto vegetarian

La o gradinita din Romania, meniul zilnic pentru copii NU contine niciodata carne. Ce presupune un meniu ovo-lacto vegetarian

Supa de broccoli, nautul sote, salatele sau pastele cu legume nu mai sunt feluri la care cei mici sa faca nazuri. Din ce in ce mai multi parinti vor ca odraslele sa manance sanatos, iar scolile si gradinitele le respecta dorinta. Pentru alcatuirea meniului, sunt consultati medici nutritionisti, care stabilesc cu ce se pot inlocui…

Citește mai departe

Ce pot face pentru sanatatea ta consumul a 4 lingurite de ulei de masline pe zi

Includerea in mod regulat a uleiului de masline in alimentatie are beneficii semnificative pentru sanatate. Potrivit unui studiu, consumul a doar patru lingurite pe zi poate scadea riscul de infarct. Astfel, o serie de indicatori pentru bolile de inima s-au imbunatatit in numai sase saptamani, dupa consumul uleiului de masline. Cercetatorii au investigat efectul uleiului…

Citește mai departe
Mircea Beuran: Vârsta la care apare cancerul gastric a sc?zut de la 60-70 de ani la 30-40 de ani

Mircea Beuran: Varsta la care apare cancerul gastric a scazut de la 60-70 de ani la 30-40 de ani

Cancerul gastric, inainte o boala specifica decadei 60 – 70 ani, apare acum frecvent la 30 – 40 ani, iar mortalitatea in randul bolnavilor este foarte ridicata, intrucat acestia ajung tarziu la medic, a declarat, medicul Mircea Beuran, seful Clinicii de chirugie II la Spitalul Floreasca. „Cel mai tanar pacient cu cancer gastric pe care…

Citește mai departe