Patru cratere misterioase în Siberia, din cauza încălzirii globale

Patru cratere misterioase in Siberia, din cauza incalzirii globale

Patru noi cratere uriase misterioase au aparut in permafrostul siberian din nordul Rusiei, imprastiind temeri potrivit carora incalzirea globala ar putea cauza eruptii de gaz din subteran, potrivit Mediafax.ro. ​Craterele nou aparute, alaturi de alte sute mai mici, au fost depistate de oamenii de stiinta in aceeasi zona in care au fost descoperite alte trei cratere enorme…

Citește mai departe

Puteti preveni cancerul de piele protejandu-va de soare in primii 20 de ani de viata

Chiar daca soarele si transferul genetic favorizeaza tot mai des aparitia cancerelor de piele, diagnosticarea timpurie a afectiunii ajuta la cresterea sanselor de vindecare. Cancerul de piele este cea mai des intalnita forma de cancer. Cauza principala o reprezinta radiatiile solare. Statul la soare fara aplicarea in prealabil a diverselor creme de protectie duce la…

Citește mai departe

In Antarctica au fost descoperite singurele fiinte capabile sa supravietuiasca in spatiu!

O noua specie de nevertebrate microscopice extrem de rezistente, care pot sa supravietuiasca in conditii foarte vitrege, inclusiv in spatiu, a fost descoperita in Antarctica. Noua specie, denumita „urs de apa”, face parte din familia Tardigradelor, si a fost descoperita in timpul unei expeditii stiintifice in Victoria Land, o regiune din Antarctica. Multe dintre aceste…

Citește mai departe

Declaratie politica a deputatului PP-DD de Braila, Marioara NISTOR: De ce voi vota impotriva proiectului Rosia Montana?

Referitor la proiectul investitiei de la Rosia Montana, avizat de Executiv, personal ma voi pronunta impotriva realizarii acestuia. In consecinta, voi vota contra, din mai multe motive obiective. In primul rand, pentru faptul ca veniturile ce vor reveni statului roman in urma unei potentiale exploatari a aurului din Muntii Apuseni sunt infime raportat la castigurile…

Citește mai departe

Alina Gorghiu, PNL: „Va spun cu toata siguranta ca voi vota impotriva proiectului Rosia Montana”

Publicam mai jos mesajul doamnei deputat Alina Gorghiu, raspuns la una dintre scrisorie trimise prin intermediul platformei protectiamediului.org pe subiectul Rosia Montana, pe care o puteti citi integral aici. „In primul rand, as dori sa va multumesc pentru aspectele semnalate si sa va felicit pentru implicarea de care dati dovada. In al doilea rand, va spun cu toata…

Citește mai departe
Proiectul pentru amenajarea platoului carstic Meledic, sub semnul întreb?rii

Proiectul pentru amenajarea platoului carstic Meledic, sub semnul intrebarii

Agentia de Mediu nu a dat proiectului avizele necesare, deoarece locatia aleasa de Primaria Manzalesti se suprapune peste aria protejata, iar acum, administratia locala risca sa nu mai prinda finantare Reprezentantii Primariei Manzalesti au intampinat greutati in obtinerea avizelor necesare pentru Planul Urbanistic Zonal „Amenajare platou carstic Meledic” pentru realizarea lucrarilor de amenajare in scop…

Citește mai departe
De ce au supravie?uit p?s?rile când dinozaurii au pierit?

Dinozaurii au disparut mult mai rapid decat se credea, dupa impactul cu un asteroid

Potrivit unui studiu publicat la finalul acestei saptamani, dinozaurii au disparut la 33.000 de ani dupa ce un asteroid a lovit Pamantul, mult mai devreme decat credeau cercetatorii. De asemenea, nu corpul ceresc a fost singurul motiv al disparitiei acestor animale. Studiul realizat de catre cercetatorii de la Universitatea din California arata ca, desi pana…

Citește mai departe

Nationala Angliei s-a relaxat la safari

Selectionerul Angliei, Fabio Capello, si-a scos jucatorii la plimbare inaintea debutului Campionatului Mondial de fotbal (11 iunie – 11 iulie). Si ce altceva puteau vizita englezii in Africa de Sud, daca nu un safari. Fabio Capello si jucatorii Angliei s-au urcat in masini de teren si s-au plimbat timp de patru ore prin Pilanesburg Safari…

Citește mai departe

Eruptia vulcanului Eyjafjoell din Islanda a incetat

Vulcanul islandez Eyjafjallajokull, care a perturbat traficul aerian in Europa in ultimele cinci saptamani, nu se mai afla in eruptie, a anuntat, duminica, geofizicianul Magnus Gudmunsson de la Universitatea Islandei. El a precizat insa ca este „prea devreme pentru a spune daca acesta este finalul eruptiei sau numai o oprire temporara a activitatii vulcanului”. „Pot…

Citește mai departe

A fost descoperita apa pe Luna

 „Am gasit apa, si nu doar putina, ci in cantitati importante”, a declarat Anthony Colaprete, responsabilul stiintific al misiunii LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite). Descoperirea prezentei apei pe Luna, unicul satelit natural al Pamantului, este un eveniment de mare interes. Pe suprafata lunii au aterizat intre 1968-1972, 10 misiuni de explorare americane in…

Citește mai departe

Muntii Carpati de pe Luna

Universul – o enigma chiar si pentru specialistii din intreaga lume. Ei au posibilitatea sa lucreze cu aparate performante si sa foloseasca tehnici de ultima ora pentru exploatarea „cerului”. Si astronomii amatori pot vizita muzee dotate cu fel de fel de lunete, binocluri, cantare speciale, camere, calculatoare unde pot afla cat mai multe lucruri noi…

Citește mai departe

Poarta catre Iad din Uzbekistan

Localnicii au numit-o poarta „Poarta catre Iad” si, la o prima vedere, imensul crater aprins din Uzbekistan, din apropierea orasului Darvaz, are toate atributele pentru a fi asemanat cu mitologica poarta catre lumea subpamanteana. Nimeni nu stie unde duce si, de 35 de ani, craterul nu a putut fi explorat niciodata. In schimb, numarul turistilor…

Citește mai departe

Atolul Bikini revine la viata

La 50 de ani dupa testele nucleare, in Craterul Bravo, facut de bomba cu hidrogen, se dezvolta din nou corali Pe 1 martie 1954, cand oamenii de stiinta americani au detonat o bomba cu hidrogen pe aceasta mica insula, una din Insulele Marshall din vestul Pacificului, nimeni nu credea ca pe acest atol viata va…

Citește mai departe