Magura Zimbrilor si Muntii Tarcu pot fi de acum admirati dintr-un observator unic in Romania

In perioada 17-28 august, WWF-Romania si Camposaz au organizat un atelier „design and build” multi-cultural la finalul caruia a reiesit un observator al peisajului si naturii salbatice din Magura Zimbrilor, Muntii Tarcu. Atelierul s-a derulat in cadrul proiectului LIFE-Bison, prin care WWF-Romania si Rewilding Europe depun eforturi pentru refacerea populatiei de zimbri liberi din sud-vestul…

Citește mai departe

Modificarea genetica a embrionilor umani, aprobata in Marea Britanie

Oamenii de stiinta din Marea Britanie au primit aprobarea de a modifica genetic embrioni umani, procedura experimentala fiind autorizata de Autoritatea pentru Fertilizare Umana si Embriologie (HFEA), institutie ce reglementeaza etica si procedura fertilizarii umane, potrivit bbc.com. Este prima data cand o tara analizeaza si aproba tehnici de modificare a ADN-ului embrionar uman. Studiile se…

Citește mai departe

Taxa de mediu 2% pentru substante periculoase. Fertilizatorii din agricultura sunt exceptati de la taxa!

Ministerul Mediului  propune intr-un  proiect de act normativ o taxa pentru substantele clasificate ca fiind periculoase pentru mediu. Ce este aceasta taxa de mediu de 2% si pentru ce se va plati? Iata ce scrie in actul normativ! Ministerul Mediului supune dezbaterii publice un proiect pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 196/2005…

Citește mai departe
Fertilizarea ecologica a livezilor de mar

Fertilizarea ecologica a livezilor de mar

Fertilizarea livezilor de mar chiar si a celor cultivate in conditii ecologice reprezinta una dintre operatiunile tehnologice ce au un impact ridicat in cantitatea recoltelor dar in special in calitatea acestora. Programul de fertilizare ecologica a livezilor de mar prezentat mai jos poate prezenta interes atat cultivatorilor ECO profesionisti dar si micilor proprietari care au…

Citește mai departe

CCIA Timis certifica experienta fermierilor in agricultura ecologica

Pentru prima data in Timisoara, in perioada 21-24 martie 2015, se va desfasura cursul acreditat de Agricultura Ecologica. Sesiunea de formare este organizata de agentia de training Creative Business Management in colaborare cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. Cursul dureaza patru zile si are urmatoarea structura: MODUL 1 Principiile cultivarii plantelor in sistem…

Citește mai departe

Coralii din Marea Bariera, modificati genetic pentru a putea supravietui schimbarilor climatice

Cercetatorii vor „amesteca” specii de corali din diferite zone climatice intr-un proces de „evolutie asistata”, pentru a vedea daca astfel aceste animale vor reusi sa se adapteze mai repede temperaturilor crescande ale apei oceanului. Coralii din Marea Bariera, modificati genetic pentru a putea supravietui schimbarilor climatice (Imagine: Mediafax Foto/AFP) Agentia de cercetare marina a guvernului…

Citește mai departe
O noua specie umana va aparea pana in anul 2050 ca rezultat al noilor tehnologii si al selectiei naturale

Primii oameni modificati genetic. Expertii americani monitorizeaza in secret 17 copii conceputi in eprubeta

In anul 2001, autoritatile din Statele Unite au interzis folosirea unei tehnici noi de fertilizare in vitro, numita transfer citoplasmatic. Exista riscul unor efecte grave in urma conceperii unor copii modificati genetic, dar deja 30 de micuti din intreaga lume s-au nascut prin aceasta controversata metoda. Acum, o clinica de fertilitate din New Jersey monitorizeaza…

Citește mai departe

Ultimele zile de inscriere la cursul de agricultura ecologica de la EXPO Arad

Mai sunt doar cinci zile de inscriere la primul curs de agricultura ecologica acreditat din Romania, organizat in perioada 11-14 septembrie, in incinta EXPO Arad. Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, in parteneriat cu agentia de training Creative Business Management ofera tuturor oportunitatea de a afla care sunt prevederile europene in domeniul…

Citește mai departe
Beneficiile nasterii naturale pentru copil si mama

Scandal in Marea Britanie din cauza bebelusilor „modificati genetic”

Guvernul britanic a fost acuzat de inducere in eroare a publicului in ceea ce priveste introducerea unei noi tehnici de fertilizare in vitro, procedura despre care unii experti sustin ca va duce la nasterea de copii „modificati genetic”. Oamenii de stiinta din Marea Britanie, inclusiv Lordul Winston, un pionier al tratamentelor de fertilitate, au criticat…

Citește mai departe

Curs de Agricultura Ecologica la Arad in perioada 11-14 septembrie

Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, in parteneriat cu agentia de training Creative Business Management organizeaza, in perioada 11-14 septembrie, in incinta EXPO Arad, primul curs de agricultura ecologica acreditat din Romania. Cursul va avea loc pe parcursul evenimentului international de agricultura, industrie alimentara si ambalaje, AGROMALIM si Expozitia Nationala de Animale…

Citește mai departe

Ultimele zile de inscriere la cursul de agricultura ecologica din 24-27 mai

Fermierii si persoanele care doresc sa isi dezvolte sau sa isi extinda afacerea in agricultura ecologica mai au doar doua zile la dispozitie pentru a se inscrie la cursul de Operator in ferme ecologice mixte din perioada 24-27 mai. Cursul este acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari, participantii obtinand in urma unui examen de specialitate…

Citește mai departe
Ferma Familial? Bio, baza dezvolt?rii rurale durabile

Vrei sa inveti sa faci agricultura ecologica? Inscrie-te la cursul acreditat din 24-27 mai!

Fermierii care doresc sa afle care sunt cele mai noi si utile tehnologii pentru productiile lor si persoanele care si-au propus sa activeze in agricultura ecologica, se pot inscrie la cursul de Operator in ferme ecologice mixte din 24-27 mai. Cursul se adreseaza atat celor care au experienta in agricultura ecologica, cat si celor care…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe
Federa?ia Coali?ia Natura 2000 România protesteaz? fata de transformarea avizului obligatoriu al custozilor ariilor protejate în unul consultativ

Noi ilegalitati in Natura 2000 Dobrogea ce pot declansa un nou infringement pt Romania

PETITIE Catre, COMISIA PREZIDENTIALA PENTRU PATRIMONIUL CONSTRUIT SITURILE ISTORICE SI NATURALE MINISTERUL MEDIULUI SI DEZVOLTARII DURABILE In atentia domnului Ministru Laszlo BORBELY Directiei Generale Protectia Naturii Directiei Generale Protectia Mediului si Dezvoltare Durabila INSTITUTII BANCARE NATIONALE SI EUROPENE AGENTIA NATIONALA DE MEDIU In atentia domnului Presedinte Ciprian GHIOC Directiei Legislatie Orizontala si Reglementari ACADEMIA ROMANA-COMISIA…

Citește mai departe

Gradinaritul in noiembrie

Primele semne in curti si gradini sunt caderea frunzelor la majoritatea speciilor de plante si transformarea nuantelor vesele in nuante de verde-galbui, galben-rosiatic sau chiar crem-maro. Aceasta schimbare ne indeamna sa incepem pregatirea gradinii pentru iarna, sezon care este aproape. In gradinile care mai au, inca, ramasite de specii floricole, acestea se indeparteaza, impreuna cu…

Citește mai departe

Recolte record obtinute prin fertilizare organica

Timisoara, 29 octombrie 2010. Reprezentantii Smithfield Ferme au participat in aceste zile, in comuna Jimbolia la recoltarea publica a unui lot martor de 10 ha cultivat cu porumb hibrid Pioneer si fertilizat organic de catre Smithfield Ferme. „Este cel de-al treilea an consecutiv in care Smithfield Ferme organizeaza acest experiment, fapt care demonstreaza preocuparea noastra…

Citește mai departe

Controlarea incalzirii globale

Oamenii de stiinta au descoperit diverse cai prin care pot modifica mediul inconjurator in asa fel incat sa controleze incalzirea globala, activitate cunoscuta sub numele de geo-inginerie. O modalitate de a realiza acest lucru este de a reflecta mai mult din lumina de la Soare, schimband gradul de reflexie al Pamantului. Acest lucru poate fi…

Citește mai departe

Intreruperea imperecherii tantarilor poate distruge malaria

Cercetatorii britanici sunt de parere ca studierea indeaproape a vietii sexuale a tantarilor ar putea ajuta la oprirea raspandirii malariei, informeaza Reuters. Studiul unor specii de tantari care sunt responsabili de transmiterea malariei in Africa arata ca intreruperea actului sexual ar putea duce la disparitia lor, intrucat se imperecheaza o singura data pe an. Cercetatorii…

Citește mai departe