Beneficiile consumului moderat de bere

Considerata aliment, berea este bogata in substante nutritive care sunt benefice pentru organism, conditia care trebuie respectata fiind ca in cazul oricarui alt aliment: moderatia! Avand in compozitia sa vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (potasiu, magneziu, fier, sodiu, sulf, siliciu), acizi organici, alcool etilic, dextrine, azot solubil, substante amare, substante tanante, antioxidanti,…

Citește mai departe
Boala limbii-albastre omoar? zimbrii din Rezerva?ia Ha?eg-Slivu?. Num?rul animalelor protejate s-a înjum?t??it

Boala limbii-albastre omoara zimbrii din Rezervatia Hateg-Slivut. Numarul animalelor protejate s-a injumatatit

Inca un zimbru a murit miercuri in Rezervatia Hateg-Slivut, din judetul Hunedoara, dupa ce a prezentat semne de boala de cateva zile, medicii veterinari prelevand probe biologice care au scopul sa stabileasca daca animalul a decedat din cauza virusului bolii limbii albastre (bluetongue). Este cel de-al saselea zimbru care a murit, in ultima luna de…

Citește mai departe
?tii c? în struguri st? secretul tinere?ii f?r? b?trâne?e?

De ce sa mananci struguri zilnic

Bogati in vitamine (C, E, B6, acid folic), minerale (potasiu, magneziu, fier, calciu, fosfor) si multe alte substante nutritive valoroase, strugurii sunt un medicament natural, indiferent sub ce forma ii consumi: ca atare sau ca must ori suc. Samburii si coaja strugurilor (mai ales cei rosii) contin resveratrol, quercitina si pterostilben, antioxidanti care te feresc…

Citește mai departe
Folosirea rationala a fanetelor

Folosirea rationala a fanetelor

Fanul reprezinta o sursa importanta pentru asigurarea bazei furajere in timpul iernii, iar valoarea lui depinde de lucrarile de ingrijire si folosire a fanetelor, de modul de recoltare, pregatire, uscare si depozitare a fanului pana la folosirea lui. Cea mai buna epoca de recoltare a fanetelor este la aparitia spicului sau paniculului gramineelor sau la…

Citește mai departe

Cresterea concentratiei CO2 atmosferic, amenintare directa pentru hrana oamenilor

Cresterea concentratiei de CO2 in atmosfera terestra nu se limiteaza la incalzirea climatica, ci constituie o amenintare directa pentru productia agricola, care va suferi o diminuare semnificativa a anumitor substante nutritive continute in vegetale, s-au alarmat cercetatori citati de AFP. Cu nivelurile ridicate de dioxid de carbon estimate la nivelul anilor 2050, acesta va fi…

Citește mai departe
Remedii naturale pentru starea de oboseal? permanent?

Remedii naturale pentru starea de oboseala permanenta

Cele mai importante substante nutritive necesare in producerea de energie sunt vitaminele B complex. Lipsa acestor vitamine sta adesea la baza unei functionari necorespunzatoare a glandei suprarenale, fapt ce determina caderi bruste ale nivelului de energie. Alte substante nutritive care accelereaza metabolismul sunt vitamina C, magneziul, zincul, fierul, coenzima Q 10 si planta unghia-gaii. Topul…

Citește mai departe

Uleiul de Neem un insecticid ecologic eficient

Uleiul este extras din semintele arborelui indian Neem (Azadirachta indica) si este utilizat ca insecticid pentru controlul daunatorilor din gradina. Insecticidul din uleiul de neem combate insectele si acarieni mici dar functioneaza si ca fungicid in combaterea namatozilor paraziti de pe plante. Uleiul afecteaza doar daunatorii care consuma frunzele si tulpinile. Din acest motiv nu…

Citește mai departe
CE: tendin?ele în materie de tratare a apelor urbane reziduale sunt pe drumul cel bun

CE: tendintele in materie de tratare a apelor urbane reziduale sunt pe drumul cel bun

Conform celor mai recente date privind tratarea apelor reziduale in Europa, s-au realizat o serie de imbunatatiri in ceea ce priveste colectarea si tratarea apelor reziduale, in ciuda mentinerii unor disparitati importante intre statele membre. Statele cu rezultate deosebite in acest domeniu, precum Austria, Germania si Tarile de Jos, respecta in mare masura standardele minime stabilite…

Citește mai departe
Agricultura ecologica si sanatatea umana

Agricultura ecologica si sanatatea umana

O nutritie sanatoasa este vitala pentru mentinerea sanatatii si prevenirea bolilor. Alimentele organice, datorita faptului ca sunt de inalta calitate nutritiva, pot juca un rol important in promovarea sanatatii umane. Fructele si legumele cultivate organic, produc substante nutritive din soluri sanatoase, pentruca bolile sunt combatute prin metode ecologice si nu conventionale. Astfel produsele agricole contin…

Citește mai departe

Care sunt alimentele care ne ucid?

Cercetarea medicala din statele moderne indica faptul ca la baza bolilor cronice, precum sunt cele de inima, diabetul, cancerul, artrita, alergiile si tulburarile autoimune stau atat chimicalele din mediu, cat si o dieta formata din alimente procesate. Pe lista alimentelor nocive pentru organismul uman gasim: produse inghetate, conservate si din faina alba rafinata (paini, chifle,…

Citește mai departe

Secretele laptelui mamar

Pe langa alimentele modificate genetic, mai exista un “adevar incomod” referitor la LAPTE! Consortiul International de Genomica a Laptelui (IMGC), care este gazduit de catre Universitatea California, a lucrat timp de ani de zile pentru a dezvalui rezultatele cercetarii stiintifice despre genele care sunt responsabile pentru producerea laptelui. Echipa a studiat genele care sunt prezente…

Citește mai departe

Inca o minciuna a industriei alimentare: produse din grau “fara gluten, bogate in vitamine”

 Alimentele procesate realizate cu faina alba imbogatita, precum cereale, biscuiti, paste si paine, reprezinta o parte importanta din alimentatia oamenilor Producatorii acestor alimente fac tot posibilul pentru a convinge consumatorii ca faina de grau puternic procesata (faina alba imbogatita cu minerale si vitamine) este o alternativa egala cu faina integrala, ceea ce nu este deloc…

Citește mai departe

Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care intarzie procesul de imbatranire

Galben, verde sau rosu, ardeiul este una dintre legumele de sezon cu un continut bogat in saruri, vitamine si alcaloizi si cu efecte benefice asupra organismului uman. Iata cateva motive sa-l consumati crud, in salate sau simplu. Intarzie imbatranirea Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care intarzie procesul de imbatranire a organismului, in special…

Citește mai departe
Organismele Modificate Genetic in Romania: Import?m ?i mânc?m, dar nu producem

Partidul Verde il acuza pe ministrul Tabara pentru sustinerea intereselor Monsanto si Pioneer

Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, se pronunta categoric impotriva cultivarii plantelor modificate genetic (organisme modificate genetic-OMG) in Romania, deoarece consumul alimentelor care contin aceste OMG-uri poate avea in timp consecinte negative asupra sanatatii oamenilor. Organismele modificate genetic sunt plante sau animale al caror material genetic a fost modificat, folosind tehnicile ingineriei genetice. Pe scurt,…

Citește mai departe

Meiul, cea mai nutritiva cereala

Meiul este considerat drept cereala cu cele mai multe substante nutritive din lume, un aliment complet, bogat in proteine si cu un continut scazut de amidon. Contine silicon, substanta vitala pentru sanatatea parului, dintilor, pielii si unghiilor. De asemenea, dieta cu mei este potrivita pentru cei care sufera de boala celiaca, pentru ca nu contine…

Citește mai departe

Ce se ascunde in mancarea „light”. Cum sa citim etichetele produselor

Un iaurt ajunge sa aiba acelasi continut caloric ca o inghetata si asta din cauza zaharului aflat in compozitie „Light” nu echivaleaza neaparat cu mai putine calorii, avertizeaza specialistii in nutritie. Dr. Mihaela Bilic spune ca cele doua categorii de substante nutritive care vizeaza termenul de „light” sunt glucidele, adica zaharul, si lipidele, adica grasimea….

Citește mai departe

Sfecla rosie protejeaza ficatul

Pentru ca se numara printre putinele legume care nu isi pierd proprietatile prin gatire, sfecla rosie este preferata nutritionistilor. Specialistii sustin ca, desi e dulce, ea nu are multe calorii si, in plus, este bogata in substante care te ajuta sa iti mentii sanatatea organismului, sa iti revii dupa o boala si chiar sa tratezi…

Citește mai departe