Cum s? înt?rim imunitatea?

Cum sa intarim imunitatea?

Starea sistemului imunitar este direct legata de ceea ce mincam! Pentru o functionare normala, are nevoie de vitamine: B5, A, D, C, PP, F, si minerale, cum ar fi zinc, seleniu, calciu, magneziu, iod, fier, mangan. Deaceea includeti in regimul alimentar urmatoarele produse: ceapa, usturoiul, prazul, bananele favorizeaza dezvoltarea bacteriilor folositoare din organism; Pestele, fructele…

Citește mai departe
Vitamina B17, controversat? în lumea medical?

Vitamina B17, controversata in lumea medicala

Denumirea de vitamina B17 a fost atribuita de doctorul Ernst Theodor Krebs compusului conoscut sub numele laetril. Potrivit unor studii recente, vitamina B17 lupta impotriva cancerului, fiind folosita in tratamentul unor tumori ale pielii. Tratamentul, considerat neconventional, consta in injectarea unor doze de vitamina B17 timp de doua-trei saptamani. Unii specialisti contesta lipsa unor dovezi…

Citește mai departe
Descopera efectele cuptorului cu microunde asupra sanatatii tale

Incalzesti mancarea in recipinete de plastic la cuptorul cu microunde? Afla la ce pericole te expui

Incalzirea alimentelor in cutii de plastic, la cuptorul cu microunde, este o optiune rapida si la indemana, mai ales la munca sau cand suntem in criza de timp. Dar acest lucru poate fi daunator pentru sanatatea noastra. Este important sa intelegem de ce containerele alimentare de plastic sunt o problema si cum sa evitam pericolele….

Citește mai departe
O noua specie umana va aparea pana in anul 2050 ca rezultat al noilor tehnologii si al selectiei naturale

Primii oameni modificati genetic. Expertii americani monitorizeaza in secret 17 copii conceputi in eprubeta

In anul 2001, autoritatile din Statele Unite au interzis folosirea unei tehnici noi de fertilizare in vitro, numita transfer citoplasmatic. Exista riscul unor efecte grave in urma conceperii unor copii modificati genetic, dar deja 30 de micuti din intreaga lume s-au nascut prin aceasta controversata metoda. Acum, o clinica de fertilitate din New Jersey monitorizeaza…

Citește mai departe
Agricultura ecologică – naturală, sigură și oportună

Guvernul a adoptat OUG privind reglementarea etichetarii si trasabilitatii produselor ecologice

In sedinta Guvernului din data de 28 august 2014 a fost adoptata Ordonanta de modificare si completare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, informeaza MADR printr-un comunicat. Potrivit sursei, aceasta OUG creeaza cadrul institutional pentru stabilirea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor la organismele de inspectie si certificare aprobate de catre…

Citește mai departe
Trifoiul ro?u, util în detoxifierea organismului

Trifoiul rosu, util in detoxifierea organismului

Trifoiul rosu este una dintre cele mai importante surse de isoflavone din natura. Isoflavonele sunt fitoestrogeni asemanatori estrogenului uman, dar mai slabi, care aduc numeroase beneficii in prevenirea bolilor. Trifoiul rosu are un continut ridicat de zinc, seleniu, biotina si acid pantotenic, are efect benefic asupra pielii, parului si metabolismului, fiind recomandat in detoxifiere. In…

Citește mai departe
Plante modificate genetic pentru continut sporit de nutrienti ar putea fi cultivate in cateva luni in Marea Britanie

Plante modificate genetic pentru continut sporit de nutrienti ar putea fi cultivate in cateva luni in Marea Britanie

Culturi modificate genetic imbogatite cu anumiti nutrienti ar putea fi testate pentru prima data in Marea Britanie inca din acest an. Acest lucru va fi posibil in urma solicitarilor venite din partea oamenilor de stiinta care doresc sa efectueze un studiu intr-un camp de cercetare din Hertfordshire. ercetatorii, finantati de guvern, au intreprins formalitatile prevazute…

Citește mai departe
Care este leguma verde care î?i p?ze?te cel mai bine creierul

Care este leguma verde care iti pazeste cel mai bine creierul

Creatorii personajului animat Popeye Marinarul au avut parte de inspiratie sanatoasa atunci cand au ales spanacul pentru a-i reda puterile marinarului, ori de cate ori se afla in pericol. Decenii de-a randul, oamenii de stiinta au studiat proprietatile spanacului si l-au recomandat in alimentatie, pentru ca detine numerosi nutrienti care aduc beneficii sanatatii. Spanacul este…

Citește mai departe
Sucurile care te scap? de boli

Sucurile care te scapa de boli

Gustoase, racoroase dar si foarte sanatoase. Sucurile din fructe pot preveni aparitia unor afectiuni. Totodata, pot fi folosite si in tratarea unor probleme de sanatate. Sucul de portocale, benefic pentru inima Stiai ca daca bei doua pahare de suc de portocale in fiecare zi esti mai putin predispus la hipertensiu­nea arteriala? Este concluzia unui studiu…

Citește mai departe
MADR: 7 mil euro alocate pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole ecologice!

MADR: 7 mil euro alocate pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole ecologice!

Ministerul Agriculturii propune completarea HG nr. 759 din 2010, care vizeaza cateva masuri importante pentru acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica. Dintre acestea amintim de certificarea exploatatiei, verificarea acesteia si un plafon maxim pentru platile anuale suplimentare in anul 2014 de 7 milioane de euro. Potrivit AgroRomania,…

Citește mai departe
Goji – efecte benefice ?i contraindica?ii

Beneficii ale fructului goji

Fructul goji este un adevarat panaceu. El contine cantitati uimitoare de antioxidanti, vitamine, oligoelemente, polizaharide, printre care notam: 19 acizi aminati (dintre care 8 esentiali), 21 de minerale sau oligo-elemente (printre care germaniul, care este rar), vitamina C (de cinci ori mai multa decat citricele, in cantitati egale), vitamine din grupa B (mai ales B1,…

Citește mai departe
Factorul „Hr” - elementul magic din florile de g?lbenele. Inamicul num?rul 1 al cancerului!

Factorul „Hr” – elementul magic din florile de galbenele. Inamicul numarul 1 al cancerului!

In culturile Evului Mediu, fierturile de frunze de galbenele in amestec cu alte plante erau considerate un leac pentru indepartarea vrajitoarelor. Vracii lusitani foloseau ceaiul de galbenele in „curatarea sufletului si a trupului”, dupa sedintele de exorcizare, precum si ca pe un veritabil medicament impotriva afectiunilor gastrice (gastrite si ulcere). Studiul mai amanuntit efectuat de…

Citește mai departe
Practici agricole ecologice prin proiectul PACINFO

Curs de agricultura ecologica, la Constanta, in perioada 11-14 octombrie

Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura (CCINA) Constanta organizeaza, in parteneriat cu agentia de training Creative Business Management, un curs de agricultura ecologica. Cursul se va desfasura in Constanta, la sediul CCINA, in perioada 11-14 octombrie si este o premiera pentru judetul Constanta, dar si pentru judetele adiacente. Constantenii vor avea la dispozitie patru…

Citește mai departe

Ultimele zile de inscriere la cursul de agricultura ecologica de la EXPO Arad

Mai sunt doar cinci zile de inscriere la primul curs de agricultura ecologica acreditat din Romania, organizat in perioada 11-14 septembrie, in incinta EXPO Arad. Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, in parteneriat cu agentia de training Creative Business Management ofera tuturor oportunitatea de a afla care sunt prevederile europene in domeniul…

Citește mai departe
Beneficiile nasterii naturale pentru copil si mama

Scandal in Marea Britanie din cauza bebelusilor „modificati genetic”

Guvernul britanic a fost acuzat de inducere in eroare a publicului in ceea ce priveste introducerea unei noi tehnici de fertilizare in vitro, procedura despre care unii experti sustin ca va duce la nasterea de copii „modificati genetic”. Oamenii de stiinta din Marea Britanie, inclusiv Lordul Winston, un pionier al tratamentelor de fertilitate, au criticat…

Citește mai departe
Beneficiile consumului de hri?c?

Beneficiile consumului de hrisca

Inrudit cu rubarba si pirul, hrisca este o planta care creste inalta, iar boabele sale triunghiulare au un invelis similar cu cel al boabelor de grau, motiv pentru care, in mod gresit, hrisca este considerata o cereala. In ciuda infatisarii sale, este incadrata in categoria pseudocerealelor. Hrisca, o excelenta proteina vegetala, contine vitamina B, mangan,…

Citește mai departe