Noul organism de siguranta alimentara din UE

Comisia Europeana (CE) a pus bazele unei noi institutii, cu ajutorul careia va supraveghea mai indeaproape competitivitatea si siguranta alimentara din statele membre ale Uniunii Europene: Platforma Europeana de Tehnologii Alimentare (ETP), a carei infiintare a fost programata inca din 2005. Scopul principal al acestei organizatii da posibilitatea consumatorilor sa primeasca consultanta in domeniul sigurantei…

Citește mai departe

Italia – Bio la IKEA

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Incepind din aceasta luna, angajatii magazinului IKEA din Padova, Italia, pot sa-si cumpere alimente ecologice direct de la producatori, gratie unui proiect al Asociatiei Italiene pentru Agricultura Biologica (AIAB). Prin acest proiect, in…

Citește mai departe

NATURAL

Enterococcus faecalis, o bacterie care este indicata pentru tratamentul unor infectii severe cauzate de tulpini de stafilococi rezistenti la oxacilina sau meticilina, poate reprezenta o sursa importanta de arome pentru sosurile uscate fermentate, fara a le modifica gustul sau textura, arata un nou studiu.

Citește mai departe