Termopanul de zi cu zi

Toti oamenii isi pun geamuri termopan la case, dar oare vreodata s-a gandit cineva cat de toxice si ce efect daunator pot avea acestea? Evident nu. Aceste termopane au in compozitia lor niste substante numite dioxine care eu un efect foarte nociv ducand la cancer si inhalate in cantitati foarte mari pot cauza decese. Dioxinele…

Citește mai departe

Romania, dispensa de la UE

Romania si Bulgaria pot cere Comisiei Europene pana la 31 martie a.c. extinderea perioadei in care trebuie sa se conformeze Directivei europene privind calitatea aerului, dupa ce, in 2008, aceste tari au raportat, pentru prima data, depasirea valorii admise pentru particulele nocive din aer. Romaniei si Bulgariei li s-a reamintit obligatia de a se conforma…

Citește mai departe

Romania poate cere extinderea perioadei de conformare la directiva privind calitatea aerului

Romania si Bulgaria pot cere Comisiei Europene (CE) pana la 31 martie extinderea perioadei in care trebuie sa se conformeze Directivei europene privind calitatea aerului, dupa ce in 2008 au raportat pentru prima data depasirea valorii admise pentru particulele aeropurtate nocive, a informat joi CE. Romaniei si Bulgariei li se reaminteste, potrivit unui comunicat, obligatia…

Citește mai departe

Formarea cancerului

Exista o corelatie izbitoare intre lipsa de hrana cruda si formarea cancerului. Prin aceasta lipsa, deci prin lipsa enzimelor, divizarea celulelor – dupa cum am mai spus – sufera si ea, pentru ca nu mai poate fi corect dirijata. Astfel, iau fiinta asa-numitele celule false, care degenereaza in excrescente care duc la formarea de abcese,…

Citește mai departe

Excelenta cu 13 E-uri

Pastrama din pulpe de pui Fil Sam Campina este un produs fiert cu afumat, care a fost fabricat cu ajutorul a 13 aditivi alimentari. Ingredientul principal al produsului analizat este pulpa de pui, insa este urmat de sarea iodata, ceea ce inseamna ca ea este folosita intr-o cantitate foarte mare. Consumatorii trebuie sa tina cont…

Citește mai departe

Urbanismul si efectele lui asupra mediului

Provocarea lansata umanitatii are o structura profunda. Suntem posesorii informatiei, tehnologiei si ai unei constiinte a lucrului ce trebuie realizat. Singura intrebare ce apare este: „Putem oare sa rezolvam aceasta problema? Poate oare o specie capabila sa formuleze o teorie care sa reflecte nasterea universului, sa implementeze o strategie pentru construirea unui sistem economic durabil…

Citește mai departe

Maioneza din aditivi alimentari

Aditivii alimentari sunt cei care fac din maioneza light Remia un produs care sa para comestibil. Numai ca acestia au si o serie de efecte adverse care pun in pericol sanatatea consumatorilor. Maioneza light Remia este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide vegetale. Din aceasta cauza este neclar…

Citește mai departe
Dr. Oz: 4 motive pentru care consumul de mezeluri î?i distruge s?n?tatea

Studiu – Fosfatii din mezeluri duc la cancer

Aditivii alimentari fosfatati, utilizati frecvent in prepararea industriala a alimentelor, accelereaza cresterea tumorilor canceroase in plamanii soarecilor, potrivit unui studiu publicat luni, in American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine, informeaza AFP. Acest studiu afirma ca aditivii fosfatati, care sporesc capacitatea de retinere a apei si imbunatatesc textura diverselor alimente, favorizeaza totodata si dezvoltarea…

Citește mai departe

Apa si E-uri cancerigene

Swiss, bautura racoritoare carbogazoasa cu indulcitori si aroma de fructe de padure, este un adevarat amestec de substante chimice. Daca ar fi consumata in fiecare zi, ar aduce o multime de probleme de sanatate. Apa este singurul ingredient natural al bauturii. In rest, au fost adaugate tot felul de prafuri pentru a parea un produs…

Citește mai departe

Iaurt cu mult zahar

Iaurtul Yoganic light este un produs care incearca sa induca in eroare consumatorul prin denumirea pe care o are. Cuvantul „yoganic” seamana foarte bine cu „organic” astfel incat un client grabit ar putea crede ca a facuto afacere cumparand un iaurt de calitate la un pret mic. „Adevarul este cu totul altul. Iaurtul contine aditivi…

Citește mai departe

Vitamine cu pesticide

Multivitaminele Disney Plusssz cu aroma de portocale sunt „un supliment alimentar pe baza de vitamine si calciu”, indicat copiilor in crestere cu varsta peste 4 ani. Conform indicatiilor de pe eticheta, trebuie consumate 1-6 tablete zilnic, dar, „in caz de abuz, produsul actioneaza ca un laxativ. Acesta este un supliment alimentar si nu trebuie sa…

Citește mai departe

„Vaccinul” care intinereste cainii

Nu ii mai eutanasiaza, dar ii lasa sa se omoare intre ei. Injectarea unui inhibitor in ficatul patrupedelor le poate reda vigoarea din primii ani de viata. Cainii batrani ar putea alerga din nou precum catelandrii, gratie unui revolutionar tratament genetic dezvoltat de un cercetator al Universitatii Pennsylvania, scrie „The Sunday Telegraph”. Terapia, creata de…

Citește mai departe

Minimartieni chimici

„Minimartienii imunactiv” sunt un supliment alimentar cu multivitamine si minerale pentru copii, cu aroma de capsuni. Privind reclama tv putem trage concluzia ca oferindu-le celor mici asa ceva vor avea numai de castigat. Cititi insa eticheta inainte! Sanatatea copiilor este inportanta pentru fiecare parinte si de aceea incercam sa le dam celor mici ce este…

Citește mai departe

Betacarotenul si cancerul de plamani

Betacarotenul, E160a, este un aditiv alimentar care coloreaza mancarurile in portocaliu. De cele mai multe ori il puteti gasi in margarina, unt, prajituri, produse lactate si bauturi racoritoare. Aceasta substanta poate fi obtinuta din surse naturale cum ar fi legumele cu frunze verzi, morcovii, cartofii dulci si piersicile. E160a consumat din surse naturale nu are…

Citește mai departe

Vinul contine metale

Un singur pahar de vin pe zi va poate imbolnavi de cancer, maladii cardiovasculare, Parkinson, avertizeaza un grup de cercetatori britanici. Acestia spun ca vinovate de aceste afectiuni sunt metalele care se gasesc in vin: cupru, zinc, crom, magneziu, vanadiu si nichel. Aceste substante se gasesc atat in vinul alb, cat si in cel rosu….

Citește mai departe

Rosiile vinete, modificate genetic, ne pot scapa de cancer

Rosia de culoare violeta, o leguma modificata genetic, are acelasi gust si miros ca o rosie normala, insa proprietatile sale ajuta la lupta impotriva cancerului, arata rezultatele unui experiment facut in Marea Britanie. Rosia violeta contine o concentratie ridicata de pigmenti antioxidanti, ce se gasesc in afine si mure. Acesti pigmenti, denumiti antocianine, protejeaza organismul…

Citește mai departe

Propunere: Pedepse cu inchisoarea pentru cei care trateaza chimic fructele si legumele

Inginerul Constantin Ionescu, fost viceprimar al municipiului Buzau in perioada 2004-2008, propune pedepse aspre pentru producatorii agricoli care folosesc in exces pesticide si ingrasaminte chimice. „Studiez de mai multi ani problema, numarul persoanelor diagnosticate cu cancer este in crestere exponentiala la Buzau si in intreaga tara. Desi statisticile sunt ingrijoratoare, administratiile nu iau nicio masura…

Citește mai departe

Cinci vitamine, patru E-uri

Bautura din lapte Ramli cu cinci vitamine si aroma de capsuni, produsa din lapte degresat si cu indulcitori, tratata UHT, este un produs care nu ar trebui sa fie consumat de copii. La barbati lipsa de Vitamina D scade fertilitatea Producatorul foloseste cele cinci vitamine pentru a sugera ca acest lapte are efecte benefice asupra…

Citește mai departe

Mamiferele in pericol

Conform Listei Rosii IUCN, unul din patru mamifere este in pericol de a disparea pentru totdeauna, dupa cum a fost anuntat in cadrul Congresului International de Conservare ce a avut loc la Barcelona intre 5 si 14 octombrie. Noul studiu de estimare a populatiei globale de mamifere arata ca cel putin 1141 dintre cele 5487…

Citește mai departe

Raport UE: 50% din fructe si legume contin pesticide

Dupa ce am aflat ca puii sunt plini cu hormoni, conservele de ton sunt contaminate cu toxina botulinica, iar unele condimente contin aflatoxina, un raport al UE provoaca ingrijorare: 49,5% din fructele, legumele si cerealele produse in spatiul european contin pesticide. Potrivit specialistilor, producatorii din Romania nu-si permit sa foloseasca pesticide, fiindca sunt prea costisitoare….

Citește mai departe

Specialitate de porc cu multe E-uri

Ceafa (specialitate vid) Campofrio este de fapt un produs umflat arficial cu ajutorul apei in care s-au dizolvat aditivi alimentari pentru a-i da o consistenta si o culoare cat mai atragatoare. Cei noua aditivi alimentari par sa faca din aceasta ceafa de porc o specialitate. Din pacate, una care ne poate dauna sanatatii. Drept stabilizatori…

Citește mai departe

Alimente Bio de la Liz Hurley

Actrita britanica Liz Hurley va lansa o linie de alimente dietetice eco. Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. O sustinatoare a luptei impotriva cancerului de san, Liz crede ca mancarea bio dietetica poate reduce riscul de aparitie a acestei…

Citește mai departe

Alimentele de tip „novel”

Alimentatia are un rol determinant in prevenirea si tratamentul unor boli, in contextul societatii moderne caracterizata de solicitare intelectuala intensa. De aceea s-au elaborat ori s-au pus la punct tehnologii noi, care presupun o modificare in abordarea conceptiilor traditionale. Oamenii de stiinta au creat componente noi in materii prime conventionale sau in altele noi, s-au…

Citește mai departe

Fortifiere – Cancerul din paine

Excesul de fier si acid folic poate grabi aparitia cancerului. Cu toate acestea, in Romania sunt voci care sustin fortifierea universala a fainurilor, chiar daca sunt doar cateva categorii de persoane care au nevoie de un aport suplimentar de fier si acid folic. Acidul folic este o vitamina care, luata din surse naturale si in…

Citește mai departe

Zaharina, dulce rau…

Zaharina este unul dintre cei mai controversati indulcitori prezenti in acest moment pe piata. Desi a fost descoperita de mai bine de un secol, nu este clar inca daca este sau nu sigura pentru consum. Inainte de a alege sa consumati zaharina in locul zaharului sau alegeti un produs „light” care are in compozitie aditivul,…

Citește mai departe

Creste gaura din stratul de ozon

Gaura din stratul de ozon din Antarctica este mai mare decat in 2007, urmand sa creasca in urmatoarele saptamani, au declarat reprezentanti ai Agentiei Meteorologice a ONU. Gaura din stratul de ozon din Antarctica apare anual si, in mod normal, este de dimensiunea Americii de Nord, punctul maxim de marire fiind sfarsitul lunii septembrie –…

Citește mai departe

Daciana interpeleaza Comisia Europeana

Europarlamentarul PSD Daciana Sirbu a adresat o intrebare scrisa Comisiei Europene privind „Efectele nocive ale expunerii indelungate la radiatiile electromagnetice (EMF) emise de aparatura electronica”. In motivarea intrebarii scrise se arata ca „utilizarea tehnologiilor performante in scopul imbunatatirii calitatii vietii a determinat explozia numarului de surse de radiatii electromagnetice care, conform ultimului studiu in acest…

Citește mai departe

Ziua Ozonului – 16 septembrie

Ziua de 16 septembrie a fost declarata de catre Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), Ziua Internationala a Stratului de Ozon, in vederea sarbatoririi zilei de 16 septembrie 1987, cand a fost adoptat Protocolul de la Montreal privind substantele care epuizeaza stratul de ozon. Protocolul de la Montreal – Parteneriat global pentru beneficii globale Ziua…

Citește mai departe

Ziua stratului de ozon

Ziua mondiala a stratului de ozon se sarbatoreste azi in toate tarile din lume, manifestarea avind drept scop atragerea atentiei asupra acestei spinoase probleme, descoperite la inceputul anilor „80. Organizatia Meteorologica Mondiala se asteapta ca anul acesta gaura in stratul de ozon de deasupra Antarcticii sa aiba dimensiuni „medii”. „Conform datelor preliminare, se pare ca…

Citește mai departe