Anotimpuri la borcan, proiectul care transform? talentul din buc?t?rie în afaceri de familie, continu? recrut?rile

Anotimpuri la borcan, proiectul care transforma talentul din bucatarie in afaceri de familie, continua recrutarile

La trei luni de la lansarea proiectului, peste 100 de femei au fost informate asupra oportunitatilor oferite de proiectul „Anotimpuri la borcan” Bucuresti Ilfov. Ca urmare a acestei activitati, in cinci sate, respectiv in Dumitrana, Silistea Snagovului, Vidra, Cretesti, Sintesti, au inceput deja cursurile de calificare in productia de conserve din fructe si legume. Formarea…

Citește mai departe
Un ingredient dintr-o past? de din?i foarte popular?, asociat cu deregl?ri hormonale ?i riscul de cancer

Un ingredient dintr-o pasta de dinti foarte populara, asociat cu dereglari hormonale si riscul de cancer

Triclosan, un ingredient din pasta de dinti Colgate Total, a fost asociat cu dereglarile hormonale si riscul de aparitie a unor tipuri de cancer, in urma unor teste si studii realizate pe animale. Organismele cu rol de regulator pe piata bunurilor de larg consum din Statele Unite verifica in aceasta perioada daca folosirea triclosanului la…

Citește mai departe
Craiova: Târg de produse tradiționale și ecologice, pe esplanada TNC

Coliba lui Mos Ion de la Manastirea Capriana gazduieste prima editie a Festivalului Ecogastroetnica

Traditii populare, bucate moldovenesti si multe fructe si legume ecologice. De toate acestea au parte vizitatorii Festivalului Ecogastroetnica, care se desfasoara timp de doua zile la Coliba lui Mos Ion de la Manastirea Capriana. Evenimentul a inceput ieri si va dura pana in aceasta seara. Pentru agricultori, festivalul este un prilej de promovare a produselor…

Citește mai departe
Gradinar de oras Ascuns intr-o zona salbatica din Titan, un model pentru un Bucuresti sanatos

Gradinar de oras Ascuns intr-o zona salbatica din Titan, un model pentru un Bucuresti sanatos

Viata la oras devine uneori sufocanta – inconjurati de betoane dogoritoare, santiere asurzitoare, praf si gunoaie, dorinta de evadare in natura este aproape de nestapanit. Exista insa oameni care reusesc sa-si implineasca aceasta aspiratie in armonie cu traiul lor obisnuit, transformand bucati de pamant din apropierea lor in adevarate oaze urbane. Sunt gradinarii de oras…

Citește mai departe
Comercian?ii care vând produse ecologice ambalate ?i etichetate sunt exonera?i de la înregistrarea în sistem

Targ de produse traditionale si ecologice, la Ministerul Agriculturii

Un nou targ al producatorilor de produse traditionale si ecologice are loc in weekend la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) din Bucuresti. La evenimentul intitulat „Moldova lui Stefan in Bucuresti, obiceiuri si traditii stramosesti”, producatori din 17 judete, cu preponderenta din zona Moldovei, isi vor promova produsele traditionale de calitate: legume si fructe…

Citește mai departe
Rezidurile de pesticide din legume si fructe, verificate

Studiu: Fructele si legumele ecologice contin mai multi antioxidanti

Fructele, legumele si cerealele organice au un nivel mai ridicat de antioxidanti si un nivel mai scazut de pesticide decat produsele crescute conventional, arata o analiza extinsa a studiilor care s-au facut pana acum pe aceasta tema. Culturile organice contin cu 17% mai multi antioxidanti decat culturile crescute conventional. “Studiul arata foarte clar ca modalitatea…

Citește mai departe

Doar noua fermieri gorjeni au solicitat la APIA Gorj accesarea masurilor de sprijin pentru agricultura ecologica

Doar noua fermieri gorjeni au solicitat la APIA Gorj accesarea masurilor de sprijin pentru agricultura ecologica. Desi sunt multi producatori care practica aceasta forma de agricultura in Gorj, acestia nu se ingramadesc sa acceseze fondurile europene, iar reprezentantii Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura pun acest lucru in baza reticentei fermierilor de a-si inregistra…

Citește mai departe
Miracolul din farfurie. 13 motive (s?n?toase) ca s? m?nânci fasole verde. Afl? în ce afec?iuni te ajut?

Miracolul din farfurie. 13 motive (sanatoase) ca sa mananci fasole verde. Afla in ce afectiuni te ajuta

Starea noastra de sanatate se poate imbunatati considerabil daca vom consuma regulat fasole verde deoarece contine vitaminele A, B si C, oligoelemente, betacaroten si saruri minerale (calciu, siliciu, fosfor, fier, mangan, magneziu, hidrati de carbon). 1. Impiedica asimilarea zaharurilor Consumul regulat de fasole verde proaspata impiedica asimilarea zaharurilor, datorita continutului sa mare de fibre. Pentru…

Citește mai departe
Probioticele ?in la distan?? infec?iile digestive

Probioticele tin la distanta infectiile digestive

Probioticele sunt microorganisme „prietenoase” care alcatuiesc flora intestinala. Ele permit combaterea microorganismelor „rele”, cauzatoare de infectii. In sezonul cald, cele mai frecvente sunt infectiile digestive. O serie de studii demonstreaza ca administrarea de probiotice si prebiotice ajuta la prevenirea si tratarea infectiilor digestive. In cazul unui organism sanatos, tubul digestiv este colonizat de aproximativ 100…

Citește mai departe
Program na?ional de reciclare: Bolivia transform? plasticul în mobilier pentru ?coli

Franta interzice pungile de plastic de unica folosite in supermarketuri

Parlamentarii francezi au votat in aceasta saptamana un amendament prin care este interzisa utilizarea pungilor de plastic de unica folosinta in supermarketuri din 2016. Amendamentul a fost adus de ministrul francez al Ecologiei, Segolene Royal, la o lege privind biodiversitatea si a fost votat miercuri de Comisia pentru dezvoltare durabila din Adunarea Nationala, relateaza The…

Citește mai departe
Ibuprofenul, aspirina ?i razele ultraviolete, provoac? celulita

Ibuprofenul, aspirina si razele ultraviolete, provoaca celulita

Celulita, asa numita „coaja de portocala”, este favorizata de o serie de cauze neasteptate, ce pot fi insa prevenite prin cateva schimbari simple ale stilului de viata, atrag atentia oamenii de stiinta. Potrivit Daily Mail, citat de Mediafax, printre factorii ce favorizeaza aparitia celulitei sunt: razele ultraviolete, pozitia picior peste picior, analgezicele, fumatul, stresul, curele…

Citește mai departe
Mimi Walter: „Dac? românii ar mânca la fel ca str?bunii lor, nu ar mai avea atâtea probleme de s?n?tate“

Mimi Walter: „Daca romanii ar manca la fel ca strabunii lor, nu ar mai avea atatea probleme de sanatate“

Termenul vegan a aparut in Marea Britanie in anul 1944, cand Donald Watson si Elsie Shrigley s-au revoltat fata de vegetarienii de la acea vreme care inca obisnuiau sa consume lactate si oua. Astfel au fondat Societatea Vegana, cu scopul principal de a milita impotriva exploatarii animalelor. De atunci au aparut nenumarate dovezi ca o…

Citește mai departe

Inovatii eco la lansarea Saptamanii Energiei Durabile din Moldova. „Soarele si vantul sunt resursele viitorului“

„La iazul tatalui meu bat vanturi puternice, iar vagoneta pentru paznici e luminata de un felinar ce consuma cinci litri de motorina saptamanal. M-am gandit sa reduc cheltuielile si am construit o instalatie eoliana cu amplasare verticala a paletelor ce pune in functie un generator de 300 wati“. Asa incepe Catalin Betivu prezentarea propriei inventii,…

Citește mai departe

Reguli de agricultura ecologica

„Horticultura rezonabila ar trebui sa contina: fertilizarea buna a solului, tratamentul corect al solului in timpul plantarii, mentinandu-l curat de buruieni si asigurand rotatia potrivita a culturilor … O zi de primavara pierduta nu poate fi recompensata cu trei zile de munca grea toamna”. „Buletinul Societatii de Horticultura din Rusia”, Nr.1 (1864). „Regulile principale ale…

Citește mai departe
Femeile de la ?ar?, preg?tite s? conserve „Anotimpuri la borcan”

Femeile de la tara, pregatite sa conserve „Anotimpuri la borcan”

Femeile casnice din mediul rural au posibilitatea sa se specializeze gratuit in prepararea de alimente traditionale. Asociatia React a lansat proiectul „Anotimpuri la borcan”, prin intermediul caruia sute de femei din regiunea Centru vor avea acces la cursuri pentru fabricarea de conserve din legume si fructe. Proiectul este finantat din fonduri europene, prin POSDRU, valoarea…

Citește mai departe
Culturi de legume ?i fructe din vestul ??rii, polenizate natural de bondari adu?i din Belgia

Culturi de legume si fructe din vestul tarii, polenizate natural de bondari adusi din Belgia

De cativa ani, zeci de fer­mieri din vestul tarii se lauda ca produc rosii si alte legume la fel de gustoase ca cele din gradina bunicii. As­ta, dupa ce au renuntat la polenizarea manuala artificiala cu substante chimice si folosesc bondari importati din Belgia, care poleni­zea­za florile natural. O firma din Arad infiin­tata inca din…

Citește mai departe
Baciu, LAPAR: Românii au compromis termenul "agricultur? ecologic?". Avem 4.400 de ferme, în Europa sunt 400

Companiile chineze vor dezvolta in Romania proiecte de agricultura bio

Niro Investment Group si Hua Yu Industrial Group vor dezvolta proiecte integrate de agricultura bio, in acest sens fiind semnat vineri, la Bucuresti, primul acord comun de investitii si cooperare in domeniul agriculturii integrate, informeaza un comunicat al Niro Investment Group, scrie Agerpres. Acordul prevede investitii in Romania din partea companiilor chineze in domeniul culturilor…

Citește mai departe
Omenirea a folosit deja resursele pe care le poate oferi P?mântul

Dieta impotriva incalzirii globale. Ce NU trebuie sa mananci daca vrei sa salvezi planeta

Scenariile privind incalzirea globala devin din ce in ce mai apocaliptice pe zi ce trece. Multi oameni de stiinta spun insa ca solutia problemei s-ar putea ascunde chiar in farfuriile noastre. Schimbarea dietei ar putea opri schimbarea climei. Aceasta e concluzia la care ajung mai multe studii realizate de cercetatori din intreaga lume. Renuntand la…

Citește mai departe