Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Produse bio la export

Produsele bio romanesti, in general materii prime, castiga teren pe piata externa. Dupa ce au cucerit Europa, companile autohtone vor sa patrunda acum si pe alte continente. Nu prin intermediari, ci prin livrari directe Romanii au cucerit piata europeana cu produse bio. Din pacate, insa, livram mai mult materii prime decat produse finite. Un antreprenor…

Citește mai departe
Uleiul de oregano - cel mai puternic antibiotic natural

Uleiul de oregano – cel mai puternic antibiotic natural

Substanta denumita Carvacol prezenta in uleiul de Oregano salbatic este considerata ca unul dintre cele mai puternice anti virale, anti bacteriene si anti fungale substante obtinute pe cale naturala. Carvacol omoara parazitii de orice natura. In Mexic, cercetatorii au comparat Carvacolul din oregano cu tinidazol, un medicament prescris a trata giardia (Giardia duodenalis). Rezultatele au…

Citește mai departe
Agricultura ecologica si sanatatea umana

Victor Ponta: Agricultura ecologica reprezinta un mare avantaj pentru consumatorul european

Agricultura ecologica reprezinta un urias potential pentru toate tarile Uniunii Europene, dar si un mare avantaj pentru consumatorul european de a avea acces la produse de foarte buna calitate, la produse sanatoase, a declarat joi, la Nurnberg, premierul Victor Ponta, la inceputul dezbaterii ”Agricultura Ecologica – Orizonturi 2020″, organizata in cadrul Targului Mondial de Comert…

Citește mai departe

Procesarea materiei prime ecologice ar putea oferi consumatorilor produse bio mai ieftine

Sprijinirea producatorilor pentru procesarea materiei prime ecologice ar putea oferi consumatorilor romani produse bio mai ieftine, a declarat, pentru AGERPRES, Daciana Sarbu, eurodeputat PSD, membru in Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala a Parlamentului European, prezenta in pavilionul Romaniei de la Biofach 2013. „Problema noastra se pare ca nu este productia, pentru ca ea este…

Citește mai departe
Consiliul Jude?ean Mure? a demarat cea mai ampl? campanie de informare din ?ar? pe un proiect finan?at prin POS

    Cinci stele in mijlocul padurii

    Suedezii stapanesc un teritoriu imens si cu atractii turistice de tot felul. Mari iubitori de sport si de natura, ei isi invita adesea vizitatorii sa se afunde in adancul padurilor, sa se piarda pe campiile imense sau sa se relaxeze pe malul numeroaselor lacuri. Obsedati de curatenie si de protejarea naturii, acesti scandinavi si-au imaginat…

    Citește mai departe

    Boala care vine din MÂNCARE. „Simteam cum imi umbla ceva pe sub piele”. Organismele modificate genetic, responsabile

    Oboseala, lipsa de memorie pe termen scurt, confuzie, dureri ale muschilor, probleme de vedere – sunt doar cateva din simptomele de care multi oameni se plang in ultima vreme. Pentru ca sunt de scurta durata, nimeni nu le coreleaza cu o anumita boala, iar autoritatilor le convine foarte mult acest lucru. Potrivit datelor furnizate de…

    Citește mai departe

    Agarikon: ciupercile antice care uimesc medicina moderna

    Majoritatea medicamentelor moderne isi au originea in natura. Desi unele ciuperci au fost folosite in terapii de mii de ani, inca descoperim potentiale medicamente ascunse in interiorul lor. Pentru multi ani, Paul Stamets specialist ciuperci si membru al Scolii Medicale din Arizona, a studiat Agarikon, o ciuperca neobisnuita, originara din padurile de conifere ale Americii…

    Citește mai departe

    WWF Romania: Trebuie facut un recensamant al populatiei de ursi si identificate habitatele acestor animale

    Magor Csibi, directorul World Wide Fund For Nature – Romania, a comentat, miercuri, la Antena 3, atacurile ursilor din judetul Dambovita. Un barbat a fost ucis de un urs, miercuri dimineata, in localitatea damboviteana Moroeni, la cateva zile dupa ce o persoana a murit, iar alte doua au fost ranite dupa ce au fost atacate…

    Citește mai departe

    Pot fi animalele capabile de fotosinteza?

    Considerata multa vreme o abilitate specifica plantelor, algelor si ciupercilor, „fabricarea” intracelulara de substante organice utilizand ca sursa de energie lumina solara – proces din care face parte si fotosinteza – pare sa fie totusi mult mai raspandita in lumea vie decat ne-am fi imaginat. Rezultatele unor studii recente sugereaza ca o insecta din grupul…

    Citește mai departe
    Romania, locul 10 in UE la risipa de alimente

    12 alimente, armele care ne ajuta in lupta impotriva cancerului

    Cereale. Fructe. Legume. Zarzavaturi. Ciuperci. Ceai verde. Ghimbir. Miere. Peste. Lactate. Vin. Apa. Sunt alimentele benefice pentru protejarea sanatatii, pentru indepartarea pericolului numit cancer, care nu ar trebui sa ne lipseasca din farfurie. Este concluzia capitolului « Armele care ne ajuta in lupta impotriva cancerului », din volumul « Nu hrani cancerul », elaborat de…

    Citește mai departe

    Fructe si legume care pot reprezenta un pericol pentru sanatate, in functie de urmele de pesticide depistate

    Merele sau spanacul se presupune ca se numara printre alimentele recomandate pentru o viata sanatoasa de orice medic. Totusi, o organizatie ecologica a Statelor Unite ale Americii a intocmit doua „liste negre” cu legume si fructe periculoase pentru sanatate. Ce le poate face pe legume sau pe fructe nocive pentru om? Pesticidele, sustine o echipa…

    Citește mai departe
    Uleiul de oregano - cel mai puternic antibiotic natural

    Uleiul de oregano are actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai cunoscute

    Oregano este cunoscuta ca si planta aromatica si terapeutica inca din antichitate. Este o planta cu ajutorul careia se imbunatateste si se da aroma mincarurilor. Ea are doua varietati dintre care una, Origanum Marjoram, este utilizata mai ales in bucatarie, iar cealalta, Origanum Vulgare, este deosebita prin calitatile sale terapeutice. Oregano insa are cel mai…

    Citește mai departe

    Licitatie publica pentru cesionarea dreptului de recoltare a ciupercilor din padure

    Directia Silvica Arad organizeaza licitatie publica pentru cesionarea dreptului de recoltare a ciupercilor din padure. Directia Silvica Arad intentioneaza sa cesioneze dreptul de recoltare a ciupercilor comestibile din flora spontana. Licitatia organizata in acest scop va avea loc la 28 mai, firmele interesate urmand sa se bata pe suprafetele de recoltare din fondul forestier de…

    Citește mai departe

    Agentia Europeana pentru Securitatea Alimentara: 60% din legume si 30% din fructe contin pesticide

    Agentia Europeana pentru Securitatea Alimentara informeaza consumatorii ca 60 la suta din legume si 30 la suta din fructe contin pesticide. Procentele sunt ingrijoratoare, pentru ca aceste substante ne pun in pericol sanatatea! Mai mult decat atat, cercetatorii sustin ca substantele chimice folosite de agricultori pentru a creste productia la unele fructe si legume duc…

    Citește mai departe

    Branza topita contine lapte de proasta calitate, compusi de topire care impiedica fixarea calciului in oase si conservanti ce pot cauza cancer

    Contine in mare parte lapte de proasta calitate, compusi de topire care impiedica fixarea calciului in oase si conservanti ce pot cauza cancer. Sarurile de topire din branza tartinabila imbolnavesc inima. Branza topita este o bomba alimentara care nu ar avea ce sa caute in alimentatia copiilor si a tinerilor. Diferenta dintre branza proaspata si…

    Citește mai departe