Municipiul Turda a demarat demersurile pentru a deveni „Comunitate Sustenabilă” European Energy Award

Certificarea „Comunitate Sustenabilă” European Energy Award este un sistem de management al calității și recunoaștere a eforturilor municipalităților și regiunilor, care sprijină autoritățile locale în implementarea de politici privind transparența decizională, comunicarea interdepartamentală, eficiența energetică cât și planificarea pe termen lung. Municipiul Turda va trece printr-un proces de evaluare independentă realizat de către România Green Building Council (ROGBC)…

Citește mai departe

Ghid practic pentru un stil de viață mai prietenos cu mediul, lansat ca o provocare pentru 2021

Eco Synergy și Stratos, în parteneriat cu Asociația Environ, lansează „Sustenabil zi de zi”, un ghid cu sfaturi practice pentru un stil de viață ecofriendly, o provocare și o rezoluție pentru anul viitor. Proiectul se adresează tuturor celor care sunt interesați de un stil de viață sănătos și cu o amprentă mai mică asupra mediului…

Citește mai departe

AFI City, primul proiect rezidențial de amploare pre-certificat Green Homes

AFI Europe România intră în faza de pre-certificare a ROGBC ca proiect verde, cu primele 2 clădiri rezidențiale ale proiectului AFI City dezvoltat de companie în București. AFI Europe România militează pentrusustine sustenabilitatea și standardele înalte de calitate,  conștientizarea sporită a eficienței energetice și importanța acesteia în faza de construcție a proiectului. Procesul de certificare…

Citește mai departe

Fairphone – entuziasm și dezamăgire. Un telefon perfectibil, pentru consumatori eco-responsabili

Compania olandeză Fairphone mai are câțiva pași de parcurs până să poată spune că oferă clienților telefonul perfect. Noi credem însă că produce cel mai sustenabil și cel mai etic telefon mobil prezent pe piață în acest moment. Pe ce ne bazăm? Fairphone este o companie olandeză care vrea să revoluționeze modul în care sunt…

Citește mai departe

Central District, un ansamblu rezidential „invadat” de spatii verzi

În căutările noastre de locuințe mai bune și mai performante, am ajuns la ansamblul rezidențial Central District din București, la recomandarea România Green Building Council. Elena Rastei, coordonatorul certificării GREEN HOMES pentru Forty Management, ne-a prezentat proiectul ca fiind un model de bune practici în sectorul rezidențial: „Certificări precum GREEN HOMES/LEED/BREEAM și altele similare evaluează…

Citește mai departe

Modele de bune practici in domeniul constructiilor verzi (I)

In ultimii ani, in contextul dezvoltarii economice, o serie de orase din Romania au devenit magnet pentru cetatenii dornici de o viata mai buna, mai bine platita, mai confortabila, sectorul imobiliar rezidential cunoscand printre cele mai rapide ascensiuni. S-a construit mult si, in majoritatea cazurilor, prost. Acesta este principalul motiv pentru care ne-am hotarat sa…

Citește mai departe

11-12 noiembrie: Un workshop despre schimbarea cu mai mult impact in sisteme socio-ecologice:

2 zile de workshop pentru AGENTII DE SCHIMBARE, cei ce promoveaza schimbarea in organizatiile ce le conduc, comunitatile sau teritoriile in care locuiesc. Cum sustinem activ schimbarea in sisteme socio-ecologice, cu mai mult impact si mai putina suferinta. Vom aborda 3 zone: 1. PREGĂTIREA DE LA AGENT DE SCHIMBARE LA AGENT DE TRANSFORMARE INTENTIONALĂ o…

Citește mai departe

One Herastrau Park este primul complex rezidential din Bucuresti certificat ”Green Homes”, nivelul Excelent

O casa nu este doar un spatiu de locuit, ci locul unde vrei sa te simti ACASĂ. Intr-o lume in care uneori conteaza mai mult aspectul decat calitatea, One United Properties, principalul dezvoltator imobiliar specializat pe proprietati rezidentiale exclusiviste din Bucuresti, le imbina pe amandoua. Asa se face ca One Herastrau Park este in acest…

Citește mai departe

Apel pentru economie circulara din partea a peste 30 de ONG-uri din Romania

Peste 30 de de organizatii non-guvernamentale si grupuri de actiune, din Romania si diaspora, au solicitat azi europarlamentarilor romani sa sustina raportul “Eficienta Resurselor: Tranzitia catre Economia Circulara (Resource Efficiency: Moving Towards a Circular Economy)[1] elaborat de Sirpa Pietikainen, Grupul Partidului Popular European (Christian Democrats), care va fi votat maine, 8 iulie, in plenul Parlamentului European. Europarlamentarii…

Citește mai departe
Noua politică UE pentru biocarburanți anulează emisii de 320 de milioane de tone de CO2

Noua politica UE pentru biocarburanti anuleaza emisii de 320 de milioane de tone de CO2

Parlamentul European a votatpentru oprirea sustinerii neconditionate a biocarburantilor din culturile terestre (culturi de plante sau arbori folosite pentru obtinerea de biocombustibili), ca alternativa pentru reducerea emisiilor din transport. Astfel, doar 7% din biocarburantii utilizati in Uniunea Europeana vor proveni din culturi terestre. Votul a marcat sfarsitul reformeiacestor politici daunatoare si va determina o apreciere…

Citește mai departe

In saptamana Scoala altfel, WWF implementeaza metode de Educatie pentru Dezvoltare Durabila in scoli din 10 judete

6 aprilie 2015 – WWF-Romania sustine scolile si profesorii pentru conectarea elevilor cu natura, promovarea unui stil de viata durabil si a cetateniei active, in cadrul saptamanii „Scoala Altfel – Sa stii mai multe, sa fii mai bun”. WWF si partenerii sai le pun la dispozitie scolilor din intreaga tara materiale online gratuite, utile pentru organizarea…

Citește mai departe
Romania Green Building Council lansează inițiativa „cel mai verde loc de joacă din București”

Romania Green Building Council lanseaza initiativa „cel mai verde loc de joaca din Bucuresti”

Romania Green Building Council lanseaza initiativa de a dezvolta cel mai verde si educational loc de joaca din Bucuresti, intr-un efort de a atrage atentia asupra necesitatii de a dezvolta proiecte sustenabile cu o componenta educativa pentru copii. Furnizorii de solutii verzi sunt invitati sa se alature initiativei. Organizatia a facilitat organizarea unui “atelier de…

Citește mai departe
Ideea ta creativă despre cum poți salva natura te poate trimite in Marea Britanie

Ideea ta creativa despre cum poti salva natura te poate trimite in Marea Britanie

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie prelungeste inscrierile la Shakespeare School Essay Competition, concursul national de creatie in limba engleza, pana pe 28 februarie 2015. Elevii din toata tara sunt asteptati sa se inscrie gratuit in cursa spre Marea Britanie, care premiaza anul acesta cele mai originale idei despre cum se pot economisi resursele naturale si…

Citește mai departe
Atac la noile cladiri verzi ale orasului

Atac la noile cladiri verzi ale orasului

Organizatiile de mediu din municipiul Cluj Napoca au transmis o scrisoare deschisa primarului Emil Boc prin care isi exprima ingrijorarea cu privire la intentia municipalitatii de a sustine din bani publici „spoiala verde” a municipiului. Semnatare sunt Clubul de Cicloturism Napoca, Asociatia Ecologista Floare de Colt, Asociatia Romania in Tranzitie si Institutul pentru Ecoinovare. Acestea…

Citește mai departe
Produse ecologice

Niciun mare retailer nu vinde fructe si legume ecologice romanesti

Niciunul dintre retailerii importanti din Romania nu comercializeaza fructe si legume autohtone ecologice, iar pe rafturile supermarketurilor si hipermarketurilor se gaseste un singur brand de lapte ecologic, astfel ca sustinerea acestor produse ramane la nivel declarativ, potrivit WWF. World Wide Fund for Nature (WWF) a publicat a treia editie a studiului Retailer Scorecard, care analizeaza…

Citește mai departe
Undă verde pentru transportul ecologic în Craiova

    AMM: Autorii Master Planului General de Transport al Romaniei promoveaza proiecte cu impact negativ asupra mediului

    Master Planul General de Transport al Romaniei este un document ce promoveaza in special proiectele din domeniul de transport terestru cu impact negativ ridicat asupra mediului, tinand cont ca statisticile internationale arata faptul ca transportul rutier este de peste 35 ori mai poluant decat cel feroviar, sustin reprezentantii Forumului pentru Transport Electric – AMM. Potrivit…

    Citește mai departe
    Telefoane, tablete si televizoare toxice pentru mediu si sanatatea ta

      Telefoane, tablete si televizoare toxice pentru mediu si sanatatea ta

      Gigantii tehnologiei, inclusiv Samsung, Sony si Panasonic, se numara printre companiile care inca folosesc substante chimice periculoase in produsele lor, potrivit unui raport Greenpeace Green Gadgets. In ciuda progreselor din ultimii ani, raportul arata ca cele mai cunoscute companii din domeniul electronicelor continua sa foloseseasca substante toxice in crearea telefoanelor, televizoarelor, tabletelor, calculatoarelor sau cablurilor,…

      Citește mai departe

      Umanism Evolutiv (Autor dr. Peter Lengyel)

      Realismul stiintific face posibila intelegerea Omului ca vietate, fiinta biologica rezultata prin procesul evolutiv, fenomen natural care se deruleaza in continuare… si se va derula atat timp cat viul va reusi sa persiste; se creioneaza o imagine cu aspectele subtile dar si cu cele brutale ale omului non-idealizat, ci perceput asa cum reiese din analiza…

      Citește mai departe
      ROGBC: Crestere semnificativa a numarului de cladiri verzi

      ROGBC: Crestere semnificativa a numarului de cladiri verzi

      Interesul dezvoltatorilor si beneficiarilor finali in ceea ce priveste constructia cladirilor eficiente energetic, cu materiale sustenabile, a sporit vizibil in 2014, fata de anul trecut. Astfel, in conformitate cu anumite criterii mai stricte de evaluare, Consiliul Roman al Cladirilor Verzi (Romania Green Building Council – RoGBC), in parteneriat cu expertii NAI Romania, a anuntat ca,…

      Citește mai departe
      Ponta: Parlamentul este cel care trebuie să decidă redevenţele şi exploatările pe termen lung

      In doar cativa ani, Franta si Marea Britanie vor ramane fara resurse naturale proprii

      Un raport efectuat de Institutul Global de Sustenabilitate (GSI) releva faptul ca rezervele de resurse minerale (petrol, carbune si gaz natural) se diminueaza accentuat, iar acest fapt va creste dependenta de tari precum Qatar, Norvegia sau Rusia. Potrivit sursei citate, Franta va ramane in mai putin de 1 an fara aceste resurse naturale, expolatarea interna…

      Citește mai departe

      Planul de actiune pentru viitorul productiei ecologice in Uniunea Europeana

      Ambitia planului de actiune este de a sprijini cresterea sectorului, impreuna cu schimbarile viitoare ale cadrului legislativ, in special prin explorarea un mediu nou si posibilitati pe termen lung pentru solutii la provocarile legate de oferta si de cerere. 1. INTRODUCERE Productia ecologica este un sistem global de gestiune agricola si de productie alimentara care…

      Citește mai departe

      Gala „Actionam Responsabil!” premiaza proiectele de responsabilitate sociala

      In data de 5 decembrie, incepand cu ora 12.00va avea loc Gala ”Actionam Responsabil!” la hotelul JW Marriot, Sala Grand Ballroom. Moderata de Mihai Constantinescu, gala isi propune sa marcheze rezultatele obtinute in ultimii trei ani, acordand recunoasterile binemeritate acelora care s-au remarcat implementand proiecte de responsabilitate sociala, dar si sa configureze urmatorii pasi pentru a trece la un…

      Citește mai departe
      Viata sustenabila pe insula Lanai

      Directorul executiv al Oracle vrea sa transforme insula Lanai intr-un model de viata sustenabila

      Insula Lanai va deveni o versiune pamanteana a paradisului, transformandu-se intr-un laborator ecologic bazat pe energie solara, se vor folosi doar masini electrice care le vor inlocui pe cele traditionale (mari consumatoare de cantitati enorme de combustibil), iar apa de mare va fi desalinizata si transformata in apa potabila pentru industria de export a fermelor…

      Citește mai departe

      L’Oreal, cea mai mare companie de frumusete din lume, a lansat un plan ambitios de „ecologizare” a produselor comercializate

      L’Oreal, cea mai mare companie de frumusete din lume, a lansat un plan ambitios de sustenabilitate pentru urmatorii 16 ani, in timp ce problemele privind testarea pe animale vor continua. Compania s-a angajat sa reduca consumul de apa si a cantitatii de deseuri care ajung la groapa de gunoi, in conditiile unei cresteri a productiei…

      Citește mai departe

      Un nou acord de cooperare transfrontaliera pe probleme de mediu, semnat in Baia Mare cu ocazia Zilei Cooperarii Europene

      Ziua Cooperarii Europene, sarbatorita anual pe data de 21 septembrie, a fost marcata astazi si in Baia Mare. Un seminar de informare cu privire la proiectele de cooperare transfrontaliera implementate pana acum, dar si referitor la cele care urmeaza sa fie initiate in opt judete din patru tari a fost organizat cu aceasta ocazie. La…

      Citește mai departe

      Parteneriat romano-norvegian pentru dezvoltarea inteligentei ecologice a tinerilor

      Junior Achievement Romania si Ungt Entreprenørskap Sogn og Fjordane (Norvegia) au incheiat un parteneriat strategic pentru dezvoltarea unui proiect inovativ de educatie ecologica in cadrul apelului de proiecte al Fondului ONG – Dezvoltare durabila • Parteneriatul va asigura transferul de bune practici in domeniul educatiei ecologice si accesul a 900 de tineri la un program…

      Citește mai departe