Somonul modificat genetic ar putea ajunge in curand pe piata

Compania AquaBounty, care l-a creat, il numeste somon AquAdvantage, pe cand criticii l-au poreclit „Frankenfish”. Proiectul somonului modificat genetic starneste controverse violente, care se vor accentua acum, cand Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) din SUA si-a dat acordul initial pentru introducerea pe piata a noului produs. AquAdvantage a fost obtinut din somon de Atlantic…

Citește mai departe

Polenul apicol, de la floare la dieta

Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

Citește mai departe
Cum influen?eaz? memoria cele mai utilizate pesticide din lume?

Traiul in medii prea igienizate poate amplifica reactiile organismului la factorii alergeni

Reactiile alergice pot fi declansate de unele substante ce intra in compozitia pesticidelor si a dezinfectantilor, potrivit cercetatorilor de la Colegiul American pentru Alergii, Astm si Imunologie, informeaza Discovery News. Noile rezultate, publicate luni, nu sustin in mod categoric faptul ca astfel de substante ar provoca starile alergice. Pe de alta parte, s-a observat ca…

Citește mai departe

Clementinele imbunatatesc vederea

Clementinele se afla si ele pe lista fructelor „minune“ fiind bogate in vitamina C, fibre, iar persoanele predispuse la alergii pot face o cura cu clementine pentru a scapa de aceste neplaceri. Clementinele sunt folositoare in caz de alergii si sensibilitati, sustin activitatea creierului, reduc stresul. Acidul citric pe care aceste fructe il contin protejeaza…

Citește mai departe

Cinci legi biologice vindeca cancerul

Descoperiri recente, dar inca nerecunoscute de medicina alopata, redau, totusi, speranta bolnavilor de cancer. Prin Medicina Hamer sau „noua medicina germana”, multi considera ca s-au aflat cauzele cancerelor si metoda eficienta de vindecare. In anul 1978, doctorul Hamer era internist sef la clinica oncologica a Universitatii din Munchen si studia tumorile cerebrale. Fiul sau este…

Citește mai departe

Premiera OMS: Atlasul sanatatii in functie de schimbarile climei

Organizatia Mondiala a Sanatatii si Organizatia Mondiala de Meteorologie au lansat un atlas in care se coreleaza schimbarile climatice severe si impactul pe care il au asupra sanatatii oamenilor. Punctele rosii arata cele mai poluate orase ale lumii „Atlasul sanatatii in functie de clima” contine date importante despre impactul asupra habitatului uman a uraganelor, inundatiilor,…

Citește mai departe

Cum respiri aerul toamnei?

Sezon de tranzitie, ca si primavara, toamna poate aduce cu ea si o serie de neplaceri legate de sanatate. In prim-plan se afla afectiunile respiratorii. Schimbarile bruste de temperatura le creeaza virusurilor mediu propice, iar noua ne dau batai de cap. Si problemele nu se opresc aici. E si vremea alergiilor cauzate de particule de…

Citește mai departe

Ce te poate transforma in vegetarian

O echipa de cercetatori de la Universitatea Virginia Commonwealth din SUA a identificat un efect nestiut al muscaturilor de capuse:dezvoltarea unei alergii severe la carnea rosie. Cercetatorii au descoperit acest nou sindrom in sud-estul Statelor Unite. Pacientii muscati de capuse au dezvoltat anafilaxie, o reactie alergica severa, la carnea rosie. Cei ce sufera de acest sindrom se…

Citește mai departe

Pericolele aerului conditionat – iata cum va poate afecta sanatatea sistemul de climatizare din masina

Aerul conditionat a devenit deja o dotare standard pentru multe dintre masinile noi, insa multi sunt mai constienti de efectele sale asupra consumului de carburant decat de cele asupra sanatatii. Asa incat lucrurile trebuie luate foarte in serios: implicatiile folosirii necorespunzatoare a climatizarii reprezinta o amenintare serioasa pentru sanatate. Conform cercetatorilor, principalele pericole sunt mucegaiul…

Citește mai departe

Ucigasii din bucatarie

Ambalajele, vesela, tigaile, ustensilele de curatat si multe alte obiecte pentru uz casnic sunt ucigasii nebanuiti din bucataria noastra. Mai multe rapoarte ale Uniunii Europene si numeroase studii realizate de cercetatori ne avertizeaza ca in bucatarie nu mai suntem de mult in siguranta. Din contra, cu toate mijloacele tehnologiei casnice moderne, cu toate substantele de…

Citește mai departe

Proteste impotriva aprobarii animalelor modificate genetic

Reprezentantii Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor (AESA), care stabilesc regulamentele in domeniu pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, au facut primul pas in vederea aprobarii folosirii animalelor modificate genetic pentru a produce asa numitele „alimente Frankenstein”. Ei au intocmit un document pe care l-au lansat in dezbatere publica, pana in data de 31 august,…

Citește mai departe

Semnal de alarma: Ambrosia invadeaza judetul Satu Mare

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Satu Mare lanseaza un nou semnal de alarma pentru sanatatea satmarenilor. Unul dintre factorii de mediu – aerul – este periclitat prin prezenta polenului speciei invazive “iarba parloagelor – Ambrosia artemisiifolia”, a carui areal de raspandire in judetul Satu Mare este tot mai mare. Conform aceleiasi surse, planta este foarte…

Citește mai departe

Ciresele – beneficii pentru sanatate si viata lunga

Ciresele, fructe gustoase pe care omul le consuma de secole, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, astfel incat aduc multe beneficii sanatatii si sporesc longevitatea. CIRESELE: CONTINUT Cirestele contin: vitamine: betacaroten, vitamina C, vitamina PP, vitamina K, vitamine din complexul B; minerale: clor, sodiu, potasiu, magneziu etc; antioxidanti; substante active; 10 BENEFICII ALE CIRESELOR…

Citește mai departe

Terra este alergica la CO2

Acum aproximativ 12 milioane de ani in urma, Terra nu era sensibila la variatiile de dioxid de carbon. Acum insa, la fel cum oamenii incep sa dezvolte alergii pe masura ce imbatranesc, clima planetei noastre a inceput sa fie influentata de nivelul tot mai ridicat de CO2 din atmosfera, au stabilit cercetatorii de la Universitatea…

Citește mai departe

Comisia Europeana ingroapa alimente traditionale. Beneficiile prunelor, iaurtului, mierii nu sunt recunoscute

Comisia Europeana nu recunoaste ca prunele au efect laxativ, ca iaurtul intareste sistemul imunitar, ca mierea de albine sau ceaiul verde sunt benefice pentru sanatate Comisia Europeana a aprobat o lista cu mentiunile nutritionale si de sanatate care pot fi inscrise pe ambalajele produselor alimentare, producatorii avand la dispozitie sase luni sa-si adapteze practicile la…

Citește mai departe

Un comitet american a recomandat primul tratament preventiv contra SIDA

Un comitet de experti a recomandat, recent, Agentiei americane pentru medicamente (FDA) comercializarea produsului Truvada, primul tratament preventiv contra maladiei SIDA, in ciuda temerilor exprimate de cateva asociatii potrivit carora aceasta initiativa ar antrena comportamente sexuale mai riscante. FDA nu este obligata sa respecte recomandarile acestui comitet, dar ea le aproba cel mai adesea. Decizia…

Citește mai departe
Cum s? înt?rim imunitatea?

Un sistem imunitar activ si calit poate sa ajute la prevenirea cancerelor

Potrivit descoperirilor unor oameni de stiinta, un sistem imunitar activ si calit poate sa ajute la prevenirea cancerelor. Pe langa viata sanatoasa si echilibrata, cu o alimentatie corecta si mult sport, pentru a preveni aparitia cancerelor, exista si o serie de factori mai putin cunoscuti care sporesc protectia organismului. Potrivit teoriei mai sus mentionate, unele…

Citește mai departe

Aditivul E 120, de origine animala, ne strica postul

Mezeluri, iaurturi cu fructe, sucuri, inghetate, bomboane si, in general, cam toate alimentele colorate frumos in roz-rosiatic ascund un aditiv de origine animala – E 120. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, enumera cateva dintre alimentele de post care contin E 120, scrie ziarulring.ro. Pericol de alergii si Parkinson „E 120 se…

Citește mai departe

Conservant natural protejeaza alimentele de bacteriile nocive

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Minessota (Statele Unite) au descoperit o modalitate naturala de a proteja alimentele impotriva bacteriilor daunatoare, precum salmonella, E.coli si listeria. Lantibioticul – o peptida produsa de o bacterie inofensiva – este primul conservant natural care combate bacteriile gram-negative, indeosebi cele periculoase. „Conservantul natural este menit sa protejeze alimentele…

Citește mai departe

De ce sa alegem o crema bio pentru protectia solara

Toate produsele solare contin filtre impotriva radiatiilor UVA si UVB. Pentru cremele solare traditionale, filtrele sunt sintetice si sunt create in industria petrochimica. Intrucat se crede ca pot provoca probleme hormonale, cercetatorii au creat creme bio cu protectie impotriva soarelui. Cremele solare biologice au filtre minerale, prin urmare sunt naturale. Acestea contin micropigmenti precum dioxidul…

Citește mai departe

Percy Schmeiser: Agricultura ecologica si OMG sunt incompatibile

Agricultura ecologica nu poate coexista alaturi de culturile de organisme modificate genetic (OMG), acestea contamineaza totul in jur si pun in pericol dreptul generatiilor viitoare de a trai intr-o lume fara alimente manipulate genetic, a declarat, miercuri (21 octombrie 2009), la o conferinta de presa, laureatul Premiului Nobel Alternativ pe anul 2007 fermierul canadian Percy…

Citește mai departe

Ingineria genetica in domeniul agroindustrial duce la imbolnavirea organismului in timp

Ingineria genetica, folosita pe scara larga pentru cresterea substantiala a productiei de alimente necesare consumului, are si reversul medaliei: imbolnavirea organismului in timp Doctorii Ana Maria Mihalache, Mihaela Vicol, Teodora Manea explica: Beneficiile obtinute prin tehnicile de inginerie genetica in domeniul agroindustrial pot fi clasificate astfel: plante rezistente la seceta si daunatori; cereale cu continut…

Citește mai departe
Organismele Modificate Genetic in Romania: Import?m ?i mânc?m, dar nu producem

Partidul Verde il acuza pe ministrul Tabara pentru sustinerea intereselor Monsanto si Pioneer

Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, se pronunta categoric impotriva cultivarii plantelor modificate genetic (organisme modificate genetic-OMG) in Romania, deoarece consumul alimentelor care contin aceste OMG-uri poate avea in timp consecinte negative asupra sanatatii oamenilor. Organismele modificate genetic sunt plante sau animale al caror material genetic a fost modificat, folosind tehnicile ingineriei genetice. Pe scurt,…

Citește mai departe
Prietenii sistemului imunitar

Prietenii sistemului imunitar

Un program pentru imbunatatirea sanatatii populatiei prin informare si educare cu privire la un stil de viata sanatos. La Scoala Generala Nr. 5 Arad s-au desfasurat, zilele trecute, activitati in cadrul Programului national de imbunatatire a sanatatii: „Prietenii sistemului imunitar”, sustinut in scoli de Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie (ASEF) – reprezentata la nivel…

Citește mai departe

Smulgeti iarba parloagelor: raspandeste un polen foarte toxic!

Angajatii Directiei de Mediu din cadrul Primariei le atrag atentia timisorenilor sa smulga sau sa coseasca iarba parloagelor, o buruiana periculoasa a carei denumiri stiintifice este Ambrosia artemisiifolia. Dupa 1990, cand numeroase terenuri agricole au fost abandonate, au avut loc defrisari masive de paduri, iar buruienile din culturile agricole nu au fost combatute. Astfel, pe…

Citește mai departe

Colorantul din sucul galben provoaca alergii

Chimicalele din lichidele pe care le consumam frecvent sunt responsabile de aparitia unor probleme ale pielii si a catorva afectiuni respiratorii. Colorantii, conservantii, aromatizantii si indulcitorii din sucuri pot provoca alergii, si uneori pot agrava sau favoriza aparitia unor boli mai grave. In cazul alergiilor cauzate de bauturile racoritoare, reactiile cel mai des intalnite sunt…

Citește mai departe

Ce indulcitori sunt de preferat

Gustul dulce al alimentelor poate fi obtinut cu zaharuri naturale, natural-industriale sau folosind produse artificiale. Cea mai sanatoasa optiune este, fireste, cea naturala. Unii indulcitori de sinteza, precum zaharina si ciclamatii, sunt foarte contestati de specialistii in domeniu. Inlocuitorii artificiali ai zaharului pot fi fara calorii, categorie din care fac parte aspartamul (E 951), acesulfamul-K,…

Citește mai departe