Zece organizatii din Medgidia participa la proiectul pilot european de incurajare a consumului de fructe si legume

PRAIS Corporate Communications, alaturi de partenerii sai locali, lanseaza astazi proiectul pilot european „Cresterea consumului de fructe si legume proaspete in randul grupurilor vulnerabile”, sub sloganul „Mai mult gust, mai multa savoare”. Obiectivele campaniei – o initiativa a Directiei Generale Sanatate si Consumatori din cadrul Comisiei Europene – sunt promovarea si stimularea consumului de fructe…

Citește mai departe
Surse de calciu nebanuite

Fasolea, lintea, nautul si mazarea previn diabetul zaharat

Studiile cercetatorilor din Canada sustin ca fasolea, lintea, nautul si mazarea previn diabetul zaharat. Oamenii de stiinta din Canada sustin ca un consum ridicat de leguminoase poate sa previna diabetul zaharat de tip 2. Lista alimentelor „magice” contine fasole, mazare, naut si linte. Leguminoasele pot reduce in mod semnificativ tensiunea arteriala, nivelul de glucoza din…

Citește mai departe

„Delta” Vacaresti din Capitala, in curs de a fi declarata arie protejata, revendicata de fostii proprietari

„Delta” Vacaresti din Capitala, in curs de a fi declarata arie protejata, revendicata de fostii proprietari care nu au fost nici pana acum despagubiti, se prezinta ca un camp al nimanui unde se arunca gunoaie, se perinda oameni fara adapost, caini vagabonzi si pescari de ocazie. Sambata dimineata, voluntarii de la Asociatia „Salvati Dunarea si…

Citește mai departe
Cât ne costă să ne tratăm de pe urma alimentelor cu pesticide

Ministerul Agriculturii vrea sa spuna adio legumelor si fructelor transportate fara factura fiscala

Ministerul Agriculturii a conceput modelul carnetelor de producator, in baza carora se permite accesul in pietele organizate. Acestea vor fi eliberate de primari si avizate de catre asociatii sau organizatii profesionale din agricultura, constituite la nivel teritorial sau local. Ministerul Agriculturii a elaborat un proiect de hotarare pentru stabilirea unor masuri de reglementare a filierei…

Citește mai departe

Sfecla rosie, arma secreta in lupta impotriva cancerului

Sfecla rosie este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, vindeca anemia, curata sangele, previne si combate leucemia, dar si alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteriala, este un adevarat energizant natural si detoxifica ficatul. Iata doar cateva dintre efectele miraculoase ale uneia dintre cele mai banale legume: sfecla rosie. Practic, atunci cand vorbim de…

Citește mai departe

Dispute la varf privind porumbul modificat genetic

Studiile cercetatorului Gilles-Eric Séralini, privind toxicitatea porumbului modificat genetic cu glifosat, sunt contestate de Consiliul Biotehnologiilor (HCB) din Franta, se arata intr-un articol al ziarului Le Monde. Dupa publicarea studiului, rezultatele cercetarii au starnit o serie de reactii negative in randul populatiei franceze, cu privire la modificarea alimentelor. Astfel, autoritatile franceze au dispus analizarea cercetarilor…

Citește mai departe

Lansare 1001 Vegetarieni.ro, pentru ca a fi vegetarian e o varianta frumoasa

Sunt peste 500 milioane de vegetarieni in lume si o parte dintre ei sunt romani. Nu multi, bineinteles, insa remarcam cu bucurie ca numarul este in crestere. Pentru ei si pentru cei care cocheteaza cu ideea de a fi vegetarian, am lansat site-ul www.1001vegetarieni.ro. Avem cele mai delicioase retete vegetariene si articole complexe despre alimentele…

Citește mai departe

Sute de tone de alimente, retrase de la vanzare de catre DSVSA Sibiu in luna septembrie

Au fost evaluate 872 de obiective cu profil alimentar* S–au controlat 296 unitati de procesare carne, 218 unitati de colectare si procesare lapte, 178 depozite alimentare, 571 magazine alimentare si supermarketuri, 377 unitati de alimentatii publice, 188 laboratoare de cofetarie–patiserie, 357 unitati cu produse alimentare de origine non–animala* Pentru siguranta alimentara au fost examinate 8.061…

Citește mai departe

Cum putem afla daca fructele sau legumele de pe rafturile marilor magazine sunt sau nu modificate genetic?

Cum putem afla daca fructele sau legumele de pe rafturile marilor magazine sunt sau nu modificate genetic? Asadar, intregul secret consta in citirea etichetei, adica acel autocolant lipit direct pe coaja legumei sau fructului sau, dupa caz, pe punga in care sunt ambalate acestea. Nu este deloc greu sa inveti sa le recunosti insa problema…

Citește mai departe

Legea salubritatii s-a schimbat, ai grija unde arunci alimentele stricate fara ambalaj

Legea salubritatii s-a schimbat. Incepand cu aceasta luna, iesenii trebuie sa aiba grija unde arunca alimentele stricate fara ambalaj, resturile de mancare gatita, cojile de oua si nuci, resturile de legume si fructe, pliculetele de ceai folosite, zatul de cafea, chiar si dejectiile animale. Colectarea selectiva a biodeseurilor presupune depozitarea in containerele special amenajate a…

Citește mai departe

La Prisacani – Iasi agricultura ecologica prinde teren

Printre oamenii de afaceri care au realizat ca agricultura ecologica reprezinta o afacere de viitor se numara si Maricel Popa, administratorul unor firme cunoscute in domeniul constructiilor, fabricarii de televizoare si aragazuri. Investitorul detine si firma Vitalef, specializata in congelarea rapida a legumelor si fructelor, de aici ivindu-se si ideea producerii materiei prime. Asa a…

Citește mai departe

“Toamna bistriteana” le ofera cumparatorilor produse proaspete si ecologice

Cea de-a XI-a editie a festivalului „Toamna Bistriteana” organizat de Primaria Bistrita se desfasoara in acest sfarsit de saptamana in complexul Heidenfeld din Viisoara. Zeci de producatori bistriteni sunt prezenti la acest eveniment si ofera spre vanzare produse proaspete si ecologice. Legume si fructe, miere, flori, toate acestea pot fi achizitionate de la targul cu…

Citește mai departe

Fast-food-ul provoaca boli de inima

Este demonstrat! Alimentele de tip fast-food sunt raspunzatoare de o treime din cazurile de infarct inregistrate la nivel mondial. Cercetatori americani au realizat in un studiu ce priveste riscurile pe care le aduce alientatia de tip fast-food asupra sanatatii. Ei au examinat 16.000 de pacienti care au suferit infarcte intre anii 1999-2003. Ei provin nu numai…

Citește mai departe

Fermierii gorjeni din sectorul agricol ecologic vor beneficia de un nou sprijin financiar

Producatorii agricoli gorjeni din sectorul agricultura ecologica pot primi sprijin financiar acordat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA). Ei trebuie sa depuna cererea de solicitare pentru ajutorul specific la sediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Gorj, pana la data 15 octombrie inclusiv. Cei care au avut curajul sa intreprinda o afacere…

Citește mai departe

Formele asociative din agricultura pot contribui la dezvoltarea durabila a spatiului rural

Asociatia Fermierilor din Horticultura si Productie Vegetala AGROARGES are, printre multele obiective ale sale, si acela de promovare a intereselor comune ale fermierilor din sectorul pomicol, legumicol, viticol, floricol, cultura cerealelor si a plantelor tehnice, de a propune masuri si politici pentru imbunatatirea eficientei economice in domeniul agricol si care sa vina in sprijinul fermierilor…

Citește mai departe
Cât ne costă să ne tratăm de pe urma alimentelor cu pesticide

Se pregateste un pachet legislativ pentru incurajarea consumului de legume romanesti

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pregateste un pachet legislativ pentru incurajarea consumului de legume romanesti. Pachetul se refera la aprovizionarea cu produse autohtone a hipermarketurilor, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Ministrul a precizat ca saptamana viitoare vor avea loc discutii in acest sens cu reprezentantii hipermarketurilor. Daniel Constantin a adaugat ca produsele agricole din…

Citește mai departe

Sucul de rosii accelereaza semnificativ eliminarea alcoolului de catre ficat

Se pare ca sucul de rosii accelereaza semnificativ eliminarea alcoolului de catre ficat. Cercetatori japonezi de la doua intreprinderi agroalimentare studiaza de cativa ani efectele consumului de fructe si legume asupra metabolismului alcoolului, scrie passionsante.be. Ei au prezentat la un congres al Societatii japoneze de nutritie rezultatele celor mai recente cercetari ale lor. Observatiile sunt…

Citește mai departe