Sucuri multe, nutrienti putini

Consumul de bauturi carbogazoase in copilarie duce la obiceiuri alimentare nesanatoase la maturitate, mai ales in gazul persoanelor de sex feminin. Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori americani pe un grup de fetite de 10 ani, care au inceput sa bea sucuri acidulate inca de la 5 ani. Acestea au fost urmarite…

Citește mai departe

Cat de benefica este hrana vie

Alimentele consumate in stare cruda aduc organismului enzime si nutrienti esentiali. Unele insa pot crea probleme. Consumate ca atare, fara a fi expuse la foc, alimentele pastreaza la maximum continutul de substante necesare sanatatii. Dar unele dintre ele nu pot fi digerate in aceasta forma. Alimentele crude intaresc sistemul imunitar si mentin tonusul fizic si…

Citește mai departe

5 mituri false despre legume

Am fost invatati ca legumele proaspete sunt mai sanatoase decat cele gatite. Acesta este numai unul dintre miturile despre legume, desfiitate de cercetatori. Mituri: 1. Legumele proaspete sunt mai sanatoase decat cele congelate. De fapt, studiile arata ca uneori legumele congelate contin mai multi nutrienti decat cele prospete, in functie de cat de mult au…

Citește mai departe

Nota 3 pentru ouale stresate

3A inseamna ca ouale provin de la gaini crescute in baterii, iar cu un singur A sunt marcate ouale provenite de la ferme. Toate sunt comestibile, dar cele ecologice sunt mai gustoase. In momentul de fata exista o clasificare a oualor care corespunde cerintelor Uniunii Europene, clasificare facuta in functie de modalitatea de crestere a…

Citește mai departe

Dieta care scade riscul de Alzheimer

Un regim alimentar bogat in ulei de masline, alune, peste, carne de pui si fructe si legume are efectul de stavilar in calea maladiei Alzheimer, se precizeaza intr-un raport publicat de specialistii de la Universitatea Columbia, din New York, in „Archives of Neurology”. „Dieta este, probabil, cel mai usor mod prin care sa modificati riscul…

Citește mai departe

Oul, un superaliment

Nutritionistii au descoperit ca oul este un aliment bogat in nutrienti si ne recomanda sa mancam cel putin un ou pe zi, informeaza The Telegraph. Studiul publicat in Nutrition and Food Science arata ca ouale pot avea un rol important in mentinerea sanatatii, cat si in diete. Dupa ce specialistii au analizat informatiile colectate din…

Citește mai departe

Ministerul Mediului a lansat o campanie privind poluarea cu nutrienti

Prezenta in cantitati peste limitele admise, a nitritilor in apa de baut, conduce la blocarea oxigenului din sange, ceea ce afecteaza capacitatea respiratorie. Ministerul Mediului si Padurilor a lansat campania nationala de informare despre proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”, care are ca tinta alinierea Romaniei la cerintele directivei europene privind nitratii, potrivit unui…

Citește mai departe

Ce beneficii aduce cura cu laptisor de matca

Datorita concentratiei mari de substante hranitoare care intra in compozitia sa, laptisorul de matca este un energizant natural, fiind de un real ajutor in tratarea multor boli. In plus, o cura cu acest remediu natural alunga oboseala si combate efectele stresului. Substanta produsa de albinele tinere, laptisorul de matca este bogat in nutrienti indispensabili organismului….

Citește mai departe

Cate chimicale contine hrana noastra?

Am auzit de nenumarate ori ca alimentatia ar trebui sa-i ofere organismului energia si substantele nutritive necesare fara sa-l suprasolicite, in caz contrar existand riscul unor boli precum cele de inima sau cancerul. Cu toate astea, o mare parte din dieta zilnica este alcatuita din chimicale periculoase. Autoritatile nationale si internationale permit folosirea in industria…

Citește mai departe

Vier Pfoten: Piata romaneasca este dominata de oua de la gaini chinuite in baterii

Piata romaneasca este dominata de oua de la gaini chinuite in baterii, sustin reprezentantii organizatiei pentru protectia animalelor Vier Pfoten, ghidului informativ „Stampila de pe ou”. Investigatiile realizate de aceasta organizatie in 20 de lanturi de supermarketuri din Romania arata ca 17 dintre acestea comercializeaza oua de la gaini chinuite in baterii, iar 13 comercializeaza…

Citește mai departe

Si produsele naturale contin chimicale!

Compusii sintetici, precum conservantii, se gasesc si in alimentele sau cosmeticele etichetate de producatori drept naturale. Legislatia internationala stabileste ca, pentru a putea fi numit natural, un produs alimentar sau cosmetic trebuie sa contina minimum doi la suta ingrediente naturale. Produsele suta la suta naturale, care contin exclusiv substante organice sunt disponibile in supermarketuri, in…

Citește mai departe
Cum s? înt?rim imunitatea?

9 metode pentru intarirea imunitatii

Organismul uman este alcatuit din numeroase sisteme cu functii definite, care interactioneaza intre ele stimuland, inhiband, regland la randul lor alte sisteme.  Sistemul care apara acest circuit din organism de agentii patogeni care ar putea influenta negativ, se numeste sistemul imunitar . El primeste „informatii” de la celelalte sisteme atunci cand acestea sunt „in pericol ” si intra…

Citește mai departe

Implicarea publicului in elaborarea Planului de Management al spatiului hidrografic Dobrogea – Litoral

Astazi, in cadrul Salii de Conferinte a Directiei Apelor- „Dobrogea Litoral”, a avut loc evenimentul: „Implicarea publicului in elaborarea Planului de Management al spatiului hidrografic Dobrogea – Litoral”. La conferinta au participat: Catalin Anton- coordonator Secretariat Tehnic Permanent Comitet de Bazin DADL, Otilia Antonaru – sef birou Plan Management Bazinal din cadrul DADL, Camelia Ionescu,…

Citește mai departe

Codexul, agent de vanzari pentru medicamente

Paul Anthony Taylor este directorul pentru relatii externe al Fundatiei Dr Rath din Germania. Aceasta incearca prin actiunile ei sa constientizeze populatia cu privire la pericolul adoptarii Codex Alimentarius (CA). Afaceri contra boli. Aceasta este descrierea pe care Taylor o face recomandarilor date de Comisia Codex Alimentarius. Motivul lui este unul simplu: Organizatia Mondiala a…

Citește mai departe

Investitie de 2,5 milioane de euro pentru prevenirea poluarii cu nitrati in Bazinul Somes-Tisa

Directia Apelor Somes-Tisa (DAST) va monitoriza, in urmatorii cinci ani, sapte zone vulnerabile la poluarea cu nutrienti, realizandu-se si investitii de 2,5 milioane de euro in sapte comune din patru judete transilvanene in acest sens, transmite corespondentul NewsIn. Cauzele poluarii cu nitrati sunt practicile agricole necorespunzatoare si apele reziduale neepurate, iar odata ajunse in organismul…

Citește mai departe

Ziua Dunarii – La Calarasi, 50 de sportivi au alergat pentru Dunare

La Calarasi, pe Bratul Borcea al Dunarii, 50 de tineri de la Clubul Sportiv Scolar Calarasi au adus astazi un tribut Dunarii. Sub egida programului Life Nature al Uniunii Europene, WWF(World Wide Fund for Nature), impreuna cu Agentia pentru Protectia Mediului Calarasi, au organizat un eveniment dedicat Zilei Internationale a Dunarii, reamintind publicului ca Dunarea…

Citește mai departe

Ketchup cu 8 E-uri

Ketchup-ul picant DLL are in compozitie 70% pasta de tomate, insa restul de 30% reprezinta aditivi alimentari, sare, zahar si apa. Amidonul modificat din porumb este aditivul alimentar cu cea mai mare pondere in produsul analizat. Acesta are rolul de a-i da ketchup-ului textura si consistenta potrivite. Insa consumatorii vor resimti probleme ale tractusului intestinal…

Citește mai departe

Directia Apelor Prut va monitoriza 13 zone cu risc de poluare cu nutrienti din trei judete

Directia Apelor Prut va monitoriza 13 zone cu risc de poluare cu nutrienti din judetele Iasi, Botosani si Galati, in cadrul proiectului national „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”, ce prevede si investitii in comune din zone vulnerabile, consolidare institutionala si campanii de informare „Sursele agricole din care provine poluarea cu nutrienti sunt constituite in…

Citește mai departe

Poluarea atmosferica ar ajuta plantele sa combata incalzirea climatica, afirma un studiu

Poluarea atmosferica limiteaza, in mod paradoxal, incalzirea climatica, ajutand plantele sa inmagazineze mai mult gaz cu efect de sera, arata un studiu publicat miercuri, sugerand o dilema in materie de prioritati in protectia mediului, relateaza AFP. Flora, in special padurile tropicale, absoarbe un sfert din dioxidul de carbon, principalul gaz cu efect de sera produs…

Citește mai departe

Romania s-a angajat sa creasca pana in 2010 gradul de racordare la canalizare si statii de epurare

Anul 2010 este primul termen-tinta la care Romania trebuie sa raporteze progrese privind implementarea Directivelor din domeniul gospodaririi apelor, o parte din marile orase avand de finalizat lucrarile la statiile de epurare cu treapta tertiara, a anuntat marti Administratia Nationala Apele Romane Astfel, pana la sfarsitul lui 2010, o parte din marile aglomerari urbane cu…

Citește mai departe

Cum scapam de oboseala?

Cu siguranta oboseala nu este o stare necunoscuta tie. Ai zile in care ai vrea sa lasi toate problemele nerezolvate si sa evadezi intr-o poiana inundata de soare, cu pasarele ciripind, cu caprioare, fluturi… Iar tu doar sa stai intinsa sa iarba, fara sa faci nimic, fara sa te gandesti la nimic. Doar sa te…

Citește mai departe