Fermele mici, sursa de alimente sanatoase

Ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, cere Comisiei Europene (CE) crearea unor mecanisme de sprijin la nivel european adaptate fermelor mici, care au o pondere importanta in agricultura Romaniei, dar si a altor state, ca Bulgaria, Polonia, Spania, Grecia si Italia. „In contextul cresterii cererii de produse alimentare la nivel mondial, agricultura este solicitata sa produca din…

Citește mai departe

Cercetare pentru siguranta alimentara

Platforma romaneasca „Food for life” (hrana pentru viata) a fost lansata vineri, 24 octombrie, la Bucuresti si are drept scop facilitarea adaptarii industriei alimentare la necesitatile si standardele pietei europene. Principala problema cu care se identifica sectorul de procesare a alimentelor din Romania este volumul redus de fabricare a unor alimente de baza si dependenta…

Citește mai departe

Inca un magazin bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. In Bucuresti s-a deschis luna aceasta un nou magazin specializat in produse alimentare ecologice: Natura Food. Magazinul este situat la parterul unui bloc din ansamblul rezidential Quadra Place (Parcul Politehnica, Strada Fabricii nr…

Citește mai departe

Targ eco: BioFach America

Astazi se deschide editia 2008 a Targului BioFach America. Evenimentul este cu atat mai asteptat, cu cat SUA este cea mai mare piata de produse eco din lume. „Sora” americana a celei mai importante expozitii din lume, BioFach Nurnberg, s-a mutat pentru editia 2008 de la Baltimore la Boston. Produse alimentare proaspete, semipreparate si conservate,…

Citește mai departe
Cercetarea din UE transforma deseurile alimentare in hrana pentru animale

Cata mancare aruncam la gunoi

Tinerii arunca mai bine de un sfert din mancarea pe care o cumpara saptamanal, in timp ce romanii de peste 40 de ani prefera sa dea de pomana ce le ramane la cina. Spre deosebire de alte tari, in Romania ajunge la gunoi mai putina hrana. O explicatie ar putea fi saracia prin care am…

Citește mai departe

Alternativa – Conservantii naturali

Producatorii de alimente au o serie de alternative pentru a inlocui sarea folosita in cantitati mari, cu rolul de conservant. Inlocuirea poate scadea incidenta bolilor cardiovasculare si renale. Consumul de sare a crescut in mod alarmant in ultimii ani, in ciuda campaniilor media extrem de intense. Sarea ascunsa in alimentele consumate zilnic este adaugata cu…

Citește mai departe

Relatia mea de dragoste cu microfibra

Imi place o casa curata. Gata, am spus-o. Imi place sa intru in casa, sa respir adanc si sa respir mirosul pur si proaspat a nimic. In mod serios, nu este niciun miros oricum. Ferestrele mele sunt practice invizibile si, pentru ca sunt constienta din punct de vedere ecologic, nu folosesc nimic pentru curatare. Da!…

Citește mai departe

Vancouver 2010 – Olimpiada organica

Vancouver 2010 va fi prima editie a Jocurilor Olimpice la care se vor servi in principal „arome” bio. Hain Celestial Canada a fost desemnat furnizorul oficial de produse alimentare naturale si organice pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice de Iarna Vancouver 2010, a anuntat comitetul de organizare, citat de Organic Market Info. Hain Celestial Canada a…

Citește mai departe

Beneficiile alimentatiei bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Piata produselor alimentare ecologice incepe sa se dezvolte timid si in Romania, tot mai multe persoane preferand o alimentatie care sa asigure efecte benefice asupra sanatatii. Specialistii europeni afirma ca tara noastra dispune…

Citește mai departe

Fara coloranti nocivi

GUSTARE – De astazi vom minca snacks-uri mai sanatoase Uniunea Europeana (UE) ia masuri drastice in ceea ce priveste siguranta alimentara si interzice tot mai multi aditivi care ne pot maltrata organismul. Ultimul act normativ a fost dat in urma cu citeva zile si ar trebui sa ii puna pe ginduri pe producatori si pe…

Citește mai departe

Tehnologie – Presiuni inalte, alimente sanatoase

Consumatorii doresc alimente fara microorganisme care ii pot imbolnavi, vor alimente cu termen de valabilitate mult mai mare, dar in acelasi timp vor aceeasi „prospetime” organoleptica ca a materiilor prime si doresc ca aceste caracteristici sa fie obtinute fara aportul conservantilor, antioxidantilor si a altor aditivi implicati in industrializarea alimentelor, adica sa fie cit mai „naturali”.

Citește mai departe

Turism ecologic

Peste 50 de hoteluri si vile din Germania, Austria, Elvetia, Italia, Franta, Spania si Irlanda, membre ale Bio-Ho-tels Association, isi rasfata clientii cu meniuri ecologice. Dar si cu trata-men-te corporale si de infrumusetare bio. Foarte multi occidentali cumpara alimente, produse cosmetice si de ingrijire corporala bio si haine si asternuturi din bumbac organic. Curentul eco…

Citește mai departe