Animale modificate genetic: maimute fluorescente si soareci vorbitori

O serie de experimente recente au scos „pe piata” animale modificate genetic. Maimute fluorescente, a caror blana lumineaza verzui in intuneric. In plus, transmit aceasta proprietate puilor. Astfel incat lumea intreaga a putut admira puiul verzui-fluorescent de maimuta modificata genetic (imagine). Sau soareci inzestrati cu o „gena a vorbirii” care le modifica „vocea” si comportamentul….

Citește mai departe

Ceai de viata lunga la „Targul pentru o Viata Sanatoasa”

Standurile cu cosmetice naturale de la Marea Moarta, plantele salbatice, vinuri ecologice, uleiuri fine din Franta si dezbateri despre nutritie sanatoasa, relaxare si echilibru psihic, toate se gasesc in weekend la Muzeul Taranului Roman. Aflat la prima editie, „Targul pentru o Viata Sanatoasa” se adreseaza celor interesati sa traiasca „bio”, fara produse chimice. Cei peste…

Citește mai departe

Targuri cu produse eco

Bucurestenii si iesenii sunt asteptati, la acest sfarsit de saptamana, sa deguste si sa cumpere produse ecologice. Locuitorii Capitalei sunt asteptati astazi, sambata si duminica, la Muzeul Taranului Roman la „Targul pentru o viata sanatoasa” sa descopere oferta de servicii si produse „verzi”, sa se delecteze cu miresmele si culorile naturii, sa-si procure carti interesante…

Citește mai departe

Catina, o comoara naturista

Cunoscuta drept unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, catina ajuta la regenerarea celulelor, grabind vindecarea. Este excelenta impotriva bolilor de piele, gripei si imbatranirii. Proprietatile catinei sunt cunoscute de sute de ani in intreaga lume. Regeneranta si prin excelenta ecologica, aceasta planta are radacini puternice care penetreaza solul pana la trei metri adancime, motiv…

Citește mai departe

Targ pentru o viata sanatoasa la Muzeul taranului roman, 29-31 mai 2009, orele 10-18

Afdp si Lalla Events organizeaza un targ dedicat vietii, bucuriei, starii de bine. Mirodenii, produse ayurvedice din India, spa, cosmetice naturale de la Marea Moarta, ulei pur din Islanda, plante salbatice, uleiuri fine de maslin si delicatese din Franta, parfumuri, baby tree, biciclete, plante, clinici medicale si produse hand-made si multe altele. Vineri, 29 mai,…

Citește mai departe

Doar miros a miere

Mierea are o pondere de doar 3% din produs, in schimb zaharul si uleiul vegetal hidrogenat sunt materia prima pentru biscuitii cu miere Tess. Biscuitii cu miere Tess au mai mult zahar decat miere, ceea ce face ca produsul sa fie dezechilibrat din punct de vedere nutritional. Totusi, nu este clar daca zaharul invertit este…

Citește mai departe

Gripa porcina a sosit!

Primul caz de gripa porcina din Romania a fost confirmat de Institutul „Cantacuzino” la o femeie de 30 de ani, revenita din SUA. Se asteapta certificarea Centrului de referinta de la Londra, Romania intrand astfel in plutonul tarilor cu gripa A (H1N1). Spitalizata la Institutul „Matei Bals”, femeia a fost externata ieri, in vreme ce…

Citește mai departe

Producatorii de chimicale risca amenzi de 50.000 de lei

Intreprinderile care produc sau importa substante chimice sunt obligate sa le inregistreze intr-o baza de date centrala, gestionata de Agentia Europeana pentru Produse Chimice. In caz contrar, acestea risca amenzi usturatoare. Zeci de reprezentanti ai agentilor economici (producatori si importatori de substante chimice ca atare sau in produse) si autoritatile de mediu din Regiunea Oltenia…

Citește mai departe

O asociatie din Covasna vrea sa cultive o specie de salcie cu continut ridicat de salicin

Asociatia „Green Energy” din judetul Covasna va pregati, in colaborare cu Universitatea Humboldt, din Germania, un proiect privind cultivarea si gasirea surselor de finantare pentru o specie de salix (salcie) cu un continut ridicat de salicin (aspirina naturala). Presedintele Asociatiei „Green Energy”, Vajda Lajos, a declarat corespondentului NewsIn ca reprezentantii Universitatii germane au creat o…

Citește mai departe

Salcie pentru industria farmaceutica

Asociatia Green Energy din judetul Covasna va pregati, in colaborare cu Universitatea Humboldt, din Germania, un proiect privind cultivarea si gasirea surselor de finantare pentru o specie de salcie cu un continut ridicat de salicina (aspirina naturala). Presedintele Asociatiei Green Energy, Vajda Lajos, a declarat ca reprezentantii universitatii germane au creat o specie cu continut…

Citește mai departe

Deputatii, de acord cu organismele modificate genetic

Deputatii si-au dat ieri acordul pentru introducerea pe piata din Romania a organismelor modificate genetic, scrie Agerpres. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei 43/2007 privind introducerea deliberata in mediu si introducerea pe piata a organismelor modificate genetic a fost votat cu 182 de voturi „pentru”, doua „impotriva” si 12 abtineri. Potrivit acestui act normativ, evaluarea…

Citește mai departe

Riscurile pe care le implica alimentele modificate genetic

Tehnologia care furnizeaza noi proprietati organismului transferand gene de la un organism la altul sau care interfereaza cu structura sa genetica se numeste tehnologia genei. Prin aceasta tehnologie structura genetica a alimentelor este schimbata motiv pentru care aceste alimente se numesc alimente modificate genetic. Siguranta acestor alimente ramane un subiect deschis de discutie. Printre riscurile…

Citește mai departe

Suferiti de astenie de primavara?

Dormiti minimum opt ore in fiecare noapte si va impuneti sa ganditi pozitiv? Va simtiti obositi, va „bantuie” depresiile si nu mai aveti pofta de viata? Manifestati o rezistenta scazuta la virozele de sezon si aveti tulburari digestive? Acestea pot fi semnele asteniei de primavara, care ne da tarcoale in aceasta perioada. Pentru a lupta…

Citește mai departe

Gripa porcina, la granita cu Romania: 15 cazuri suspecte in Bulgaria. Vezi noul bilant

15 cazuri suspecte de gripa porcina au fost depistate in Bulgaria, anunta Ministerul Sanatatii din tara vecina, citat de novinite.com. Unul dintre cazuri a fost inregistrat la un cetatean spaniol, care a fost internat in orasul Ruse, aflat la granita cu Romania. Pacientul prezinta simptome ale virusului AH1N1. Deocamdata, reprezentantii Ministerului nu au confirmat, insa,…

Citește mai departe

Printul Charles, indragostit de produsele ecologice din Transilvania

Transilvania este o comoara din punct de vedere agricol si al producerii de alimente traditionale sanatoase, putand da un exemplu intregii lumi in acest sens, le-a spus Printul Charles al Marii Britanii locuitorilor din Saschiz, avertizand ca o asemenea zona se poate dovedi fragila si trebuie protejata. „Transilvania este o comoara agricola deoarece combina o…

Citește mai departe

Pastrama cu sapte aditivi

Pastrama de pui Caroli este un produs care contine multi aditivi alimentari, unii dintre ei cu efecte adverse asupra sanatatii. Conservantul nitrit de sodiu, E250, este aditivul folosit in cea mai mare cantitate. Din cauza potentialului cancerigen ridicat, este intezis in produsele destinate copiilor si nu este recomandat femeilor insarcinate si care alapteaza, batranilor si…

Citește mai departe

Legumele, la control

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor va incepe, la nivel national, o serie de controale oficiale in domeniul produselor alimentare de origine nonanimala, cu accent pe sectorul legumelor si fructelor. Astfel, structurile de specialitate din judete vor verifica prezenta reziduurilor de pesticide, a nitritilor si nitratilor din legume si fructe, precum si incadrarea nivelului…

Citește mai departe

Choco margarina

Nestle Choco poate fi dusmanul siluetei daca este consumata in mod frecvent. De asemenea, din cauza grasimilor hidrogentate, devine un potential pericol pentru ficat si inima. Nestle Choco, specialitate instant pe baza de cacao si lapte, este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat…

Citește mai departe

Plantele acorda timp Pamantului, dioxidul de carbon accelerandu-le cresterea

Copacii si alte plante cresc mai mult si mai repede datorita miliardelor de tone de CO2 eliberate in atmosfera de oameni, conform unui studiu recent. Acest fapt inseamna ca o parte din dioxidul de carbon care altfel ar accelera incalzirea globala este captat. In plus, ofera posibilitatea imbunatatirii productivitatii agricole. Fenomenul poate oferi omenirii timp…

Citește mai departe

Dezvoltarea colectarii selective a deseurilor in Microregiunea Valea Crasnei, judetul Salaj

In Uniunea Europeana, procesul de dezvoltare continua sa genereze cantitati mari de deseuri ducand la pierderi inutile de energie si materiale, la repercusiuni negative asupra mediului si la efecte negative asupra calitatii vietii. Cu toate preocuparile si eforturile depuse pentru a asigura managementul deseurilor generate in Comunitatea Europeana, se constata o tendinta de crestere alarmanta…

Citește mai departe

Principala tinta pe care o avem cu totii este aceea de a atinge, in conditiile crizei economice actuale, un nivel ridicat al performantei

Va aflati la conducerea Ministerului Mediului de trei luni. Care sunt domeniile pe care le considerati deficitare in Romania si unde se impun, de urgenta, masuri de solutionare? Cele mai importante domenii de actiune ale ministerului, de altfel – provocari importate pentru economia si societatea romaneasca – vizeaza obligatiile asumate de Romania in tratatul de…

Citește mai departe

Lansare de proiecte de twinning in parteneriat romano – italian

La evenimentul de lansare de la mijlocul lunii martie, au participat, alaturi de comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu si de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, si Mario Cospito, ambasadorul Italiei la Bucuresti, reprezentanti ai conducerii Agentiilor Regionale de Mediu Veneto si Basilicata si Sulfina Barbu, presedinta Comisiei de administratie publica, amenajarea teritoriului…

Citește mai departe

Masuri de prevenire si reducere a poluarii atmosferei cu NOx la CE Turceni

Sectorul energetic este un sector de importanta strategica pentru economia nationala. Strategia de dezvoltare durabila a sectorului energetic cuprinde obiective pe termen lung, care reflecta cererile economiei nationale referitoare la asigurarea resurselor, sigurantei si eficientei energetice, utilizarea resurselor regenerabile si protectia mediului. In prezent, omenirea se confrunta cu trei provocari majore: º cresterea economica; º…

Citește mai departe

Solutii viabile pentru reducerea consumurilor de energie in sectorul rezidential si tertiar

Energia este necesara pentru dezvoltarea sociala si economica a societatii. Dependenta producerii de energie fata de resursele conventionale si contributia asupra cresterii emisiilor cu efect de sera constituie motive importante pentru o utilizare rationala a energiei in scopul reducerii consumului. Avand in vedere stadiul de dezvoltare al societatii actuale, nu se poate pune problema eliminarii…

Citește mai departe

Cocaina in aer…

Aerul din orasele spaniole Madrid si Barcelona contine particule de cocaina, potrivit unui studiu realizat de un centru de cercetare spaniol, dat publicitatii miercuri. Centrul Superior de Cercetari Stiintifice (CSIC) a aplicat, pentru prima data, pentru acest studiu, o metoda noua de detectare a drogurilor din aer, pusa la punct de cercetatorii spanioli. Acestia vor…

Citește mai departe

Incalzirea globala

Grupul interguvernamental al expertilor ONU in schimbarile climatice (IPCC), care reuneste experti din lumea intreaga, a publicat vineri, la Bruxelles, un nou raport referitor la impactul incalzirii globale asupra oamenilor si Pamantului. Concluzia specialistilor este ca fenomenul incalzirii globale va produce pagube mai mari si in ritm mult mai rapid decat se estimase, de la…

Citește mai departe

Exista si E-uri bune

Se tot vorbeste de aditivi alimentari (E-urile) atat de nocivi sanatatii noastre. Dar dintre cei peste 315 aditivi alimentari utilizati, aproape 20 sunt E-uri „bune”. Cateva dintre acestea sunt E 160, E 100, E 300, E 162. Primul aditiv mentionat (licopenul, colorant rosu-galben) este un caroten natural obtinut din tomate. Conform spuselor doctorului prof. univ….

Citește mai departe