Americanii irosesc 33 de milioane de tone de alimente anual, de 10 ori mai multa mancare decat asiaticii

Americanii fac risipa de mancare. O spune un studiu realizat de catre o organizatie pentru protejarea mediului inconjurator. Locuitorii Statelor Unite arunca anual 40 la suta din mancare, lucru care ii costa aproximativ 165 de miliarde de dolari. Acelasi studiu demonstreaza ca o familie cu 4 membri pierde in fiecare an peste doua mii de…

Citește mai departe

Capsunile protejeaza stomacul

Potrivit unei echipe internationale de oameni de stiinta, capsunile sunt un mijloc eficient de protectie impotriva efectelor nocive ale consumului de alcool asupra tesuturilor. Actiunea lor antioxidanta nu numai ca protejeaza mucoasa stomacului, dar si activeaza mecanismele de aparare si enzimele din corp. Studiile efectuate in laborator au demonstrat faptul ca un consum echilibrat de…

Citește mai departe

Locuitorii Bacaului si Onestiului, cei mai afectati de poluare

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului (ARPM) Bacau a publicat raportul anual judetean privind starea mediului, valabil pentru 2011. Potrivit datelor, poluarea fonica si aerul poluat continua sa fie o problema in special in municipiu. Raportul arata detaliat evolutia poluarii in ultimul an comparativ cu anii 2007-2010. Fata de anul precedent, in 2011 s-au inregistrat cresteri…

Citește mai departe

“Revolutie de catifea” a agriculturii din SUA, in conditii de seceta

In Dakota de Sud, SUA, printr-o buna gestionare a apei de irigatii, veniturile fermierilor au crescut cu peste 1 miliard de dolari. Determinarea umiditatii solului este foarte importanta pentru fermierii care vor sa aiba succes. Acestia au constatat cu ploile scurte care cad la momentul potrivit ofera culturilor agricole randamente uriase de productie. Bazandu-se pe…

Citește mai departe

Numarul bolnavilor de cancer din Romania a crescut de la 40.000 de cazuri in 1994 la 98.000 de cazuri in 2011

, conform statisticilor Ministerului Sanatatii, citate de Adevarul. Sunt depistate anual peste 3.000 de cazuri noi iar specialistii spun ca a devenit boala care provoaca cele mai multe decese. Organizatia Mondiala a Sanatatii a constatat ca numarul cazurilor de deces din cauza cancerului a ajuns la 12,5% din total, devansand SIDA, tuberculoza si malaria. In…

Citește mai departe

Antiperspirantele din comert contin aluminiu, care creste riscul de cancer la san

Antiperspirantele din comert contin aluminiu, care creste riscul de cancer la san. Metalul se gaseste in exces si in anumite alimente, precum cerealele, biscuitii sau prajiturile. Majoritatea antiperspirantelor contin aluminiu, care blocheaza activitatea glandelor sudoripare si impiedica eliminarea naturala a toxinelor din regiunea axilei. Aceste substante se depoziteaza, in timp, in ganglionii limfatici din aceasta zona….

Citește mai departe

Noua comune de pe raza judetului Bistrita-Nasaud, poluate cu nitrati si nitriti

Ministerul Mediului si Padurilor anunta ca, in judetul Bistrita-Nasaud, noua comune sunt poluate cu nitrati si nitriti, iar intr-una dintre comune nitratii au ajuns la panza freatica, provocand probleme de sanatate locuitorilor din zona. Anuntul facut de Minister vine pe fondul lansarii unei campanii de sensibilizare si constientizare a riscului pe care il presupune poluarea…

Citește mai departe

Top 10 boli cauzate de deficiente de vitamine in corp

Pana nu demult nu se cunosteau repercusiunile lipsei de vitaminein organism. Desi se banuia inca din epoca renascentista ca exista substante care asigura starea de sanatate optima, abia in epoca moderna s-a determinat cu exactitate rolul fiecarei vitamine in parte. Multi cercetatori au primit Premiul Nobel pentru identificarea vitaminelor care au permis milioanelor de oameni sa-si…

Citește mai departe

Exista si organisme modificate genetic naturale? Un cercetator incearca sa demonstreze ca da

Schimbarile climatice anuntate de tot mai desele iesiri din norma ale anotimpurilor cu efectele lor daunatoare asupra recoltelor ii determina pe specialisti sa gaseasca solutii pentru a feri generatiile viitoare de problemele penuriei de alimente. In paralel cu eforturile privind constientizarea problemelor ridicate de incalzirea globala si punerea in aplicare a politicilor menite sa conduca…

Citește mai departe

Cum ne imbunatatesc dispozitia unele alimente pe care le consumam zilnic

Cele mai recente studii au aratat ca starea de spirit a unei persoane poate fi modificata prin consumul unor alimente care contin substante asemanatoare din punct de vedere chimic cu acidul valproic, un medicament psihoregulator larg utilizat in tratamentul unor tulburari  psihice caracterizate prin schimbari bruste ale dispozitiei, informeazaeurekalert.org. Este cunoscut faptul ca anumite molecule din ciocolata,…

Citește mai departe

De ce sunt bune semintele?

Nuci, migdale, alune de padure, caju, nuci braziliene, nuci macadamia, nuci pecan, seminte de in, seminte de dovleac, seminte de Floarea Soarelui, seminte de mac, fistic, muguri de pin… lista e lunga si toate sunt sanatoase si bune chiar si in timpul dietei. Cu cateva conditii: sa le mananci crude, sa urmezi o dieta echilibrata…

Citește mai departe

Secretele dietei Raw Vegan

Alimentatia pe baza de alimente crude, negatite termic pleaca de la ideea ca preparea la foc distruge vitaminele si transforma substantele nutritive. Se considera ca alimentatia vie ofera regenerare celulara. Curentul „alimentatiei vii“ presupune o alimentatie vegetala, proaspata, cruda, teoretic completa. Nu se consuma nimic care sa provina de la animale: carne, lactate, oua, ci…

Citește mai departe

Australia: Comercializarea tigarilor doar in ambalaje verzi, fara emblema si cu avertismente grafice

Din decembrie, pachetele de tigari care vor fi vandute in Australia nu vor putea avea decat culoarea verde, vor fi lipsite de emblema producatorului si vor fi „decorate” cu avertismente grafice pentru protejarea sanatatii, scrie Aljazeera. Astfel s-a stabilit printr-o lege antifumat pe care marii producatori de tigarete ai lumii, printre care British American Tobacco,…

Citește mai departe

Consumul regulat de galbenus de ou poate avea efecte negative asupra sanatatii noastre

Noi cercetari releva ca un consum regulat de galbenus de ou poate avea un impact major asupra sanatatii noastre. Specialistii cardiologi avertizeaza ca acest aliment gustos poate fi la fel de periculos ca fumatul. Oamenii de stiinta din Canada sustin ca acest aliment des consumat la micul dejun poate bloca arterele, favorizand aparitia atacurilor de…

Citește mai departe

Biocarburantii afecteaza profund securitatea alimentara

Jose Graziano da Silva, directorul general al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO), a solicitat Statelor Unite ale Americii sa isi suspende productia de bioetanol din porumb pentru a evita o criza alimentara, relateaza AFP. Graziano da Silva afirma ca o suspendare imediata si temporara a legislatiei americane ar putea oferi un moment…

Citește mai departe

Mecanismul prin care „se pastreaza curatenia” in creierul uman

Cercetatorii din cadrul Universitatii din Rochester au descoperit, in premiera mondiala, mecanismul prin care „se pastreaza curatenia” in creierul uman – modul in care acest organ scapa de deseurile provenite din metabolism. Orice organ din trupul omenesc produce reziduuri, iar creierul nu face exceptie. Dar, spre deosebire de alte organe, creierul nu poseda un sistem…

Citește mai departe

Proiectul ecologic romanesc ar putea duce in doi-trei ani agricultura ecologica in Romania la 15 – 20%

Implementarea proiectului ecologic romanesc gandit de Asociatia Bio Romania ar putea crea o piata ce ar duce in doi-trei ani agricultura ecologica in Romania la 15 – 20%, in conditiile in care, in prezent, productia si consumul de alimente ecologice se situeaza intre 1 si 2%, considera presedintele Asociatiei, Marian Cioceanu. Astfel, proiectul ecologic romanesc…

Citește mai departe

Efectele radiatiei solare asupra organismului

Spectrul radiatiei solare se compune din radiatii infrarosii (57%), luminoase (41-42%) si ultraviolete (1-2%). Intensitatea radiatiei solare variaza in raport cu zona geografica, relieful ei, anotimpul, gradul de poluare atmosferica. Radiatiile infrarosii constituie partea cea mai importanta a spectrului radiant, din punct de vedere cantitativ. Acestea se gasesc pretutindeni in natura, fluxul lor deplasandu-se de…

Citește mai departe