Energie din margarina

Winergy este un baton de ciocolata in care au fost amestecate o cantitate foarte mare de margarina si zaharuri rafinate, ceea ce duce la afectiuni ale inimii si ficatului. Batonul de ciocolata cu caramel, nuga si alune Winergy este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari…

Citește mai departe

Salam cu surprize

Salamul de biscuiti cu alune si gust de ciocolata Cleo are o lista de ingrediente din care consumatorul nu poate afla toate detaliile de care are nevoie. Producatorul nu detaliaza care este compozitia biscuitilor si a rahatului. Printre ingredientele acestora se pot numara aditivi alimentari sau grasimi care afecteaza in mod grav sanatatea. Eticheta nu…

Citește mai departe

Am gustat din ciocolata pentru ursi!

Sperand ca ii vor tine departe de oras, vanatorii aprovizioneaza animalele din padure cu dulciuri. De teama ca ursii gunoieri vor cobori din nou in oras sa caute mancare, anul acesta vanatorii din Brasov incearca sa le-o ia inainte. Astfel, ei urca pe munte zilnic incarcati cu zeci de kilograme de mancare, dar mai ales…

Citește mai departe
Ciocolata ajut? la îmbun?t??irea performan?elor cognitive

Ciocolata – la masa cu zeii

In vechile legende mayase, zeul agriculturii Quetzalcoatl, reprezentat de celel mai multe ori sub infatisarea unui sarpe cu pene, a adus pe Pamant arborele de cacao pentru a le da oamenilor putere si intelepciune. El i-a invatat cum sa cultive copacul si cum sa foloseasca fructele. Inca de acum doua milenii, mayasii cunosteau virtutile nemaipomenite…

Citește mai departe

Zaharul alb (rafinat)

La orice aliment neatins de mana omeneasca, partile componente se gasesc intr-o relatie armonioasa. Aceasta este important indeosebi in digestie, pentru ca in metabolism, un aliment are neaparat nevoie de celalalt. Asa este, de exemplu, la grau. Taratele sunt indispensabile pentru transformarea amidonului ce se gaseste in interiorul graului – grauntelui (faina alba). Taratele contin,…

Citește mai departe

Napolitana din margarina

Zaharul si margarina sunt ingredientele principale ale napolitanei Joe Bro, motiv pentru care are o serie de contraindicatii. Bolnavii de inima si suferinzii de afectiuni hepatice sunt cei mai afectati de consumul produsului. Napolitana Joe Bro este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida-zahar, dextroza….

Citește mai departe

Patru energizanti naturali

Studii recente au statuat ca mierea, cafeaua, iaurtul si ciocolata cu lapte sunt cei mai buni energizanti naturali. 1) O lingura plina cu miere Cercetari recente sugereaza ca mancarurile ce contin fructoza si glucoza pot fi sperioare glucozei brute din punct de vedere al recuperarii energetice dupa un antrenament. Inainte de a va gandi la…

Citește mai departe

Diferite vindecari

Prin alimentatie de cruditati si post poate fi vindecata orice boala. Nu numai bolile grave pot fi vindecate prin regim de cruditati, ci si neplaceri mai mici, care nici nu sunt socotite ca boli, de exemplu: dureri de cap, eczeme, rasuflare urat mirositoare, oboseala si constipatia. Cineva a sustinut ca cruditatile ar putea sa inlocuiasca…

Citește mai departe

Chimicale pentru doamne

Lichiorul crema de ciocolata „Lady”s cream” contine patru coloranti chimici de sinteza care pun in pericol sanatatea consumatorilor. Efectele nocive ale acestora sunt potentate si de prezenta alcoolului etilic rafinat. Caramelul E150 poate declansa sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare, incetineste cresterea, poate provoca distensii intestinale si hipertrofia rinichilor. De asemenea, distruge vitamina B…

Citește mai departe

Praline din margarina

Pralinele Primoline sunt un produs care nu au prea multe in comun cu ciocolata, desi pe eticheta denumirea produsului este „praline ciocolata alba cu crema cappuccino 50%”. Ingredientele principale sunt zaharul si grasimea vegetala hidrogenata, untul de cacao ocupand locul cinci in ordinea descrescatoare a cantitatii. Din aceasta cauza, produsul este dezechilibrat din punct de…

Citește mai departe

Opt coloranti chimici in bradul de Craciun

Discul de ciocolata supus analizei contine, poate, mai multi coloranti decat un glob pentru bradul de Craciun. Problema cea mai mare este insa faptul ca sunt folosite substante chimice care afecteaza in mod serios sanatatea tuturor consumatorilor. Impodobirea bradului de Craciun cere globulete cat mai rafinate, in culori vii, dar si dulciuri cu un aspect…

Citește mai departe

Cozonaci traditionali cu nuca, vanduti ca painea calda

Produsele de Craciun din supermarketuri sunt pline de chimicale. Alimentele bio fac legea doar la targurile traditionale . Bucurestenii care au vizitat targul organizat la Muzeul Satului au ascultat colindele lui Stefan Hrusca si au putut cumpara produse ecologice. Faina de grau, zahar cristalizat, grasimi vegetale hidrogenate, gluten vital, enzime, emulsifianti, antioxidanti, oua si inlocuitor…

Citește mai departe
Ciocolata ajut? la îmbun?t??irea performan?elor cognitive

S-a inventat ciocolata care nu ingrasa

Cel mai iubit si ravnit desert din lume, dar si cel mai blamat pentru caloriile neiertatoare, este acum disponibil intr-o formula care promite gurmanzilor sa ramana supli. Este vorba despre ciocolata organica, produsa in exlcusivitate de Green&Black, companie care utilizeaza exclusiv ingrediente naturale. Numele ii zugraveste perfect caracteristicile: Green pentru organic, Black pentru aroma intensa,…

Citește mai departe

Castiga cu Naturalist! – Cadouri ecologice in valoare de 2.500 Euro!

Naturalist premiaza cele mai bune contributii aduse cauzei ecologice prin informarea, educarea si constientizarea publicului. Una din numeroasele metode de a realiza acest lucru este sa recomanzi si sa comentezi pe blogul personal unul dintre documentarele urmatoare. Alternativ, daca nu ai un blog sau o pagina personala, poti publica mesajul tau pe platforma de EcoBlogging…

Citește mai departe

Produsul zilei:”Domino”

Ciocolatele Domino cu mere si martipan marca Rosengarten sunt un „dulce” certificat bio. Asta inseamna ca sunt preparate din ingrediente obtinute din agricultura fara pesticide si organisme modificate genetic, fara adaos de E-uri toxice. Potrivit etichetei, produsul contine umplutura de mere – 38%, martipan – 20% si un aluat din: sirop de zahar, faina de…

Citește mai departe

Ciocolata Bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Avand in vedere trendul ascendent pe care se afla cererea de produse BIO in Romania, firma EUROWIN CONSULTING (Bucuresti) a dorit sa faca la acest sfarsit de an o surpriza placuta in special…

Citește mai departe

Bun bun – Baton cu grasimi rele

Combinatia de grasimi modificate chimic si zaharuri rafinate afecteaza in mod grav sanatatea organismului, mai ales in cazul unui consum cronic. Bun bun, „baton cu ciocolata si alune 40 g” este un produs care are printre ingredientele principale margarina (grasime vegetala hidrogenata). Acest tip de grasime este foarte periculoasa pentru sanatatea organismului, afectand in mod…

Citește mai departe

Dulciurile Mars fac victime

Organizatia pentru protectia animalelor PETA dezvaluie faptul ca Mars Inc., compania care produce dulciuri precum M&M’s sau Snickers, continua sa sponsorizeze experimente letale asupra animalelor cu toate ca exista posibilitatea evitarii acestora. Nici unul dintre aceste teste nu este necesar intrucat sunt disponibile altele mult mai concludente cu subiecti umani. Desi s-a demonstrat efectul unor…

Citește mai departe

Heidi – Ciocolata cu conservanti

Ciocolata alba cu felii de portocala confiata Heidi este un produs care are in compozitie mai mult zahar decat unt de cacao, ceea ce duce la un dezechilibru nutritional mare. Ciocolata analizata contine conservanti intr-o cantitate mult mai mare decat unt de cacao, care ar trebui sa fie ingredientul principal. Conservantii utilizati au efecte adverse…

Citește mai departe

Ciocolata „Pentru tine”

Ciocolata tablete „Fur Dich” („Pentru tine”) a austriecilor de la Zotter este preparata artizanal, din nuga de nuci si alune caramelizate, invelita in ciocolata neagra. Ingredientele folosite la prepararea produsului – cacao (minim 70%), zahar din trestie, alune, migdale, unt, pudra de frisca, vanilie si sare – sunt certificate, iar unele provin din tari sarace…

Citește mai departe

E223, foarte alergen

Majoritatea biscuitilor de pe piata contin E223, metabisulfit de sodiu.Nu cumparati aceste produse, mai ales daca vreti sa va hraniti copii cu ele, pentru ca riscati sa le produceti disfunctii ale organismului. Metabisulfitul de sodiu (E223) este un aditiv alimentar folosit ca antioxidant, conservant, dezinfectant si agent de albire. De cele mai multe ori este…

Citește mai departe

Dispare ciocolata!

Spune „adio” serilor in care te uitai la televizor savurand ciocolata preferata. Peste cativa ani ciocolata va disparea ori va fi atat de scumpa incat nu vom mai putea sa ne-o permitem. Pare incredibil de crezut! Cum sa dispara ciocolata? Insa expertii ne explic ce a dus la aceasta situatie. Se pare ca fermele de…

Citește mai departe

Hora – Tableta care se crede ciocolata

Pentru ca un produs sa faca parte din categoria ciocolatelor trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Tableta Hora este doar un fals care pune in pericol sanatatea. Ciocolata amaruie Hora are in compozitie: „zahar, grasimi vegetale hidrogenate, pudra de cacao, emulgatori – lecitina din soia (E 322), poliglicerol poliricinoleat (E 476), aroma – vanilina. Poate…

Citește mai departe

Erdbeer – Eticheta spune totul

Importatorul ar fi trebuit sa traduca lista de ingrediente a produsului. Astfel, consumatorul ar fi ales in cunostinta de cauza sa se imbolnaveasca. Consumatorul care vrea sa stie ce contine ciocolata dulce-amaruie cu crema de capsuni (65%) Erdbeer trebuie sa stie neaparat limba engleza. Importatorul a uitat sa faca traducerea, ceea ce este ilegal si…

Citește mai departe