Excelenta cu 13 E-uri

Pastrama din pulpe de pui Fil Sam Campina este un produs fiert cu afumat, care a fost fabricat cu ajutorul a 13 aditivi alimentari. Ingredientul principal al produsului analizat este pulpa de pui, insa este urmat de sarea iodata, ceea ce inseamna ca ea este folosita intr-o cantitate foarte mare. Consumatorii trebuie sa tina cont…

Citește mai departe

Porc, pielite si noua aditivi

Parizerul Ana si Cornel contine noua aditivi alimentari, piele de pasare, amidon, sare, soia. Acest amestec reprezinta jumatate din compozitie, restul fiind reprezentat de carnea de porc. Parizerul de porc Ana si Cornel este fabricat din carne de porc si aditivi alimentari, in proportii aproximativ egale. E-urile au fost necesare pentru ca produsul sa aiba…

Citește mai departe

Grasime total chimica

Margarina „To sandwiches” este un produs foarte periculos pentru sanatatea consumatorilor, deoarece este fabricat din grasimi modificate prin procedee chimice. Pentru a le da consistenta dorita, producatorul a adaugat si aditivi alimentari cu potential periculos asupra organismului. Uleiurile vegetale rafinate hidrogenate reprezinta un real pericol pentru sanatatea tuturor consumatorilor. Celor bolnavi le poate agrava suferinta,…

Citește mai departe

Iaurt cu mult zahar

Iaurtul Yoganic light este un produs care incearca sa induca in eroare consumatorul prin denumirea pe care o are. Cuvantul „yoganic” seamana foarte bine cu „organic” astfel incat un client grabit ar putea crede ca a facuto afacere cumparand un iaurt de calitate la un pret mic. „Adevarul este cu totul altul. Iaurtul contine aditivi…

Citește mai departe

X-tra Energy, extra farsa

Starea de oboseala va poate face sa consumati bomboanele energizante X-tra Energy Vitamin. Numai ca trebuie sa cititi cu atentie eticheta, pentru ca au o multime de contraindicatii. Bomboanele energizante cu taurina si cafeina cu vitamina C, cu sorbitol si aroma de portocale X-tra Energy Vitamin nu pot fi vandute in incinta unitatilor de invatamant…

Citește mai departe

Jeleuri cu umplutura de aditivi chimici

Pe eticheta scrie ca produsul are 20% umplutura de fructe, dar din lista de ingrediente nu rezulta acest lucru. Mai mult, aproape toate ingredientele sunt obtinute prin procedee chimice. Akuku sunt „geleuri cu umplutura de fructe”, dupa cum a scris importatorul pe eticheta. Cea mai mare parte a compozitiei este reprezentata de glucide cu absorbtie…

Citește mai departe

Meduzele sunt un pericol!

Nu demult am vizionat un documentar pe discovery legat de invazia meduzelor. Avand in vedere ca nimeni nu a considerat aceasta stire suficient de importanta pentru a o difuza si in Romania, era pentru prima data cand auzeam asa ceva. Socant, dar de luat aminte. Temperatura globala a suprafetei marii s-a ridicat in medie cu…

Citește mai departe

Dropsurile Barbie agita copiii

Dropsurile „Candy Lipstick Barbie” este un produs care prin modul de prezentare se adreseaza exclusiv copiilor. Din pacate, compozitia este una foarte nociva. Principalul ingredient al dropsurilor este zaharul. Acesta, impreuna cu glucoza, ii imprima produsului un index gli-cemic foarte ridicat, ceea ce streseaza pancreasul endocrin. De asemenea, este demonstrat faptul ca zaharul consumat in…

Citește mai departe

Branza care ne fura calciul

Apetito Kidiboo este o branza topita cu profil nutritional dezechilibrat, cu exces de grasimi de origine animala (31%), bogata in acizi grasi saturati aterogeni (provenind din branza, smantana, unt, lapte praf). De asemenea, produsul contine o serie de aditivi alimentari bogati in fosfor (E450, E542), care dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase. Produsul…

Citește mai departe

Usturoi si E-uri

Sosul de usturoi Remia are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi si zaharuri cu index glicemic foarte ridicat, 2,9% usturoi si Euri periculoase (E202, E385). Produsul contine si betacaroten (E160a), care poate creste incidenta cancerului de plamani la fumatori, avertizeaza prof. dr Gh. Mencinicopschi. Usturoiul consumat in stare proaspata este un aliment…

Citește mai departe

Zambila acvatica, „vraciul” apelor poluate

Utilizarea zambilei de apa pentru epurarea apelor uzate este considerata o tehnologie simpla care nu necesita masini si echipamente costisitoare Zambilele de apa sunt plante acvatice potrivite pentru indepartarea nutrientilor poluatori din ape, datorita cresterii rapide si a faptului ca plutesc. Problema curatarii apelor poluate cu ajutorul zambilei de apa (Eichhornia Crassipes) a facut obiectul…

Citește mai departe

Cuiburi de randunica orientala

Cuiburi de randunica orientala: un leac chinezesc de peste 1500 de ani Ce sunt cuiburile de randunica orientala?Un leac asiatic, asadar nu exclusiv chinezesc si nici macar de origine chineza, folosit insa in medicina traditionala chineza de mai bine de 1500 de ani pentru: intarirea imunitatii organismului datorita unei glicoproteine hidrosolubile ce favorizeaza diviziunea celulelor,…

Citește mai departe

Evolutia aciditatii apelor oceanice – un scenariu sumbru peste 100 de ani

Un nou studiu a oamenilor de stiinta despre aciditatea apei oceanelor in viitor, arata ca reducerea valorii ph-ului din apa oceanelor va avea efecte dramatice in urmatorii 100 e ani. Cercetatori din Suedia si Australia au efectuat primele cercetari asupra mediului marin afectat de ph-ul scazut al apei oceanice. In proiectul lor, cercetatorii au testat…

Citește mai departe

NEIGIENIC

Peste 17.000 de pahare cu lapte cu cacao care erau pregatite pentru a fi distribuite in scolile din judetul Botosani, in ca-drul programului guvernamental „Lapte si corn”, vor fi folosite pentru hrana animalelor, dupa ce re-prezentantii Directiei Sanitar-Ve-terinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Botosani au constatat ca acesta este impropriu consumului.

Citește mai departe